Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette:Mohamed Ahmed Azmi 9.A. Random Access Memory Alap tudnivalók a RAM -ról: Írható és olvasható memória. Feladata ideiglenes adatok tárolása,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette:Mohamed Ahmed Azmi 9.A. Random Access Memory Alap tudnivalók a RAM -ról: Írható és olvasható memória. Feladata ideiglenes adatok tárolása,"— Előadás másolata:

1 Készítette:Mohamed Ahmed Azmi 9.A

2 Random Access Memory Alap tudnivalók a RAM -ról: Írható és olvasható memória. Feladata ideiglenes adatok tárolása, például: programok utasítása. A számítógép leállítása után tartalma teljesen elvész. A RAM egy Bájtnyí információt tároló részét memóriarekesznek nevezzük. A memóriarekeszek sorszámát címnek nevezzük a CPU ennek alapján találja meg a keresett információt a RAM-ban. Az alapot képező NYÁK-lapon több memóriachip is található, és ezekben a chipekben vannak a számítógép által értelmezhető 0 és 1 töltési értéket tároló apró cellák. 1 cella egyenlő 1 bittel, 8 cella egyenlő 1 bájttal.

3 A RAM Két fajtája Statikus RAM, (SRAM angolul Static Random Access Memory). Minden memóriacellát egy kétállapotú tároló alkot, amelyet több tranzisztor (általában 4 vagy 6 db) alkot, ezért bonyolultabb, és drágább kivitelű. Főként processzor regisztereiként, gyorsítótárakban (Cache) alkalmazzák. Előnyei: fogyasztása rendkívül kicsi nagyságrendekkel nagyobb a sebessége mint a dinamikus RAM-nak nem szükséges a tartalmat frissíteni, tápenergia meglétéig tárol. Dinamikus RAM, DRAM (ang. Dynamic Random Access Memory). Egy memória cellát egy kondenzátor és egy tranzisztor épít fel. Az információt addig tárolja, amíg a kondenzátor ki nem sül. Az információ elvesztését kiküszöböli a memória frissítése. Előnye az olcsósága, kis mérete, hátránya a frissítés szükségessége, valamint kisebb sebessége. Ennek a népszerűbb változata a DDR SDRAM.

4 Képek a RAM-ról

5 Mi az a DDR3 A RAM tokozása: Tokozás alatt a memóriák külső burkát, érintkezőinek kialakítását értjük. Gyakori tokozási fajták:SIMM;DIMM;SO DIMM;DDR SDRAM;DDR2;DDR3

6 KÖSZÖNÖM,HOGY VÉGIGNÉZTED Feltéve ha még nem aludtál el


Letölteni ppt "Készítette:Mohamed Ahmed Azmi 9.A. Random Access Memory Alap tudnivalók a RAM -ról: Írható és olvasható memória. Feladata ideiglenes adatok tárolása,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések