Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A nyomtató.  A nyomtató egyike a leggyakrabban használt kiviteli egységeknek.  A legfontosabb feladatuk, hogy az információt nyomtatott, az ember által.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A nyomtató.  A nyomtató egyike a leggyakrabban használt kiviteli egységeknek.  A legfontosabb feladatuk, hogy az információt nyomtatott, az ember által."— Előadás másolata:

1 A nyomtató

2  A nyomtató egyike a leggyakrabban használt kiviteli egységeknek.  A legfontosabb feladatuk, hogy az információt nyomtatott, az ember által olvasható formában jelenítsék meg.

3 A modern nyomtatóknak saját memóriájuk van, hogy ne tartsák fel a náluk nagyobb sebességen m ű köd ő processzort.

4 A nyomtatók fajtái  Tűmátrix nyomtatók  Tintasugaras nyomtatók  Lézernyomtatók

5 1. Tűmátrix nyomtatók  A mátrixnyomtatók a jeleket nem folyamatos vonalakból, hanem igen sok pontból rakják össze.  A jelek a papíron mátrixszerűen sorokba és oszlopokba rendezett pontokból rajzolódnak ki.  A mátrixnyomtatók festékszalaggal nyomtatnak a papírra.

6 2. Tintasugaras nyomtatók  Egy jel kialakításához sokkal több pontot használ, mint a mátrixnyomtató, ezért (is) szebb az írásképe.  A tűmátrix-nyomtatóhoz hasonlóan, ez is mátrix-elvű, egy pontsort nyomtat, miközben a nyomtatófej mozog a papír előtt.  Apró porlasztókon át finom tintacseppeket juttat a papírra, de nem festékszalagról, hanem tintapatronból.

7 3. Lézernyomtatók  A nyomtatók legmodernebb és legelterjettebb változata.  Jelenleg a tintasugaras nyomtatóval együtt a legelterjedtebb nyomtató.  A műanyag alapú festék a töltéssel rendelkező helyeken a forgódobra tapad, majd onnan a hozzásimuló papírra átragad, amelyre pedig mintegy 200 Celsius fokos hőmérsékleten ráégeti egy mángorlószerű hengerpár.

8 Nyomtatási képek A mátrixnyomtató: A tintasugaras nyomtató: A lézernyomtató:

9 A nyomtató jellemzői Felbontás: megmutatja, hogy hány festékpont kerül 1 inchre. Ez lehet 600, 1200 DPI is (Dot Per Inch = képpont inchenként).inchre Sebesség: percenként nyomtatott oldalak száma.

10 A nyomtató memóriája: tárolja az adatokat míg a nyomtató ki nem nyomtatja őket. Ez a számítógép nyomtatás alatti sebességét befolyásolja. A nyomtató jellemzői

11 Inch A hüvelyk hosszúság- mértékegység. Jelölése: ″ mértékegység 1″ = 2,54 cm.Elnevezései más nyelveken: németül: Zoll (ejtsd /col/), angolul: inch (ejtsd [ ɪ nt ʃ ] /incs/).cmnémetülangolul:


Letölteni ppt "A nyomtató.  A nyomtató egyike a leggyakrabban használt kiviteli egységeknek.  A legfontosabb feladatuk, hogy az információt nyomtatott, az ember által."

Hasonló előadás


Google Hirdetések