Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kik vagyunk? A szervezet alapítói elsősorban az ELTE szociális munkás, szociológus, szociálpolitikus, pszichológus és jogász hallgatói közül kerültek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kik vagyunk? A szervezet alapítói elsősorban az ELTE szociális munkás, szociológus, szociálpolitikus, pszichológus és jogász hallgatói közül kerültek."— Előadás másolata:

1

2 Kik vagyunk? A szervezet alapítói elsősorban az ELTE szociális munkás, szociológus, szociálpolitikus, pszichológus és jogász hallgatói közül kerültek ki, akik szociális tevékenységüket a bűnmegelőzés és kortárssegítés terén 2004-ben kezdték meg. Ezeken az alapokon hívtuk életre 2011-ben a Kontúr Közhasznú Egyesületet, amelynek keretei között ma már több mint húszan tevékenykedünk – teljesen önkéntesen, mindenfajta juttatás, ellenszolgáltatás nélkül – a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok integrációjáért és az esélyegyenlőség előmozdításáért.

3 Oktatási Műhely (Iksz-Széc heny i Szki) Szociális Műhely (Hős u. -Norvég) Pártfogói Műhely (jelenleg szünetel) Műhelyeink

4 Hol dolgozunk?

5 Fő profilunk a közösségfejlesztés, amelynek fókusza a Hős utcai lakótelep. A Hős utca 15 A/B Kőbánya (X. kerület) egyik szegregált területe, amelynek két lakótömbjében több száz család él.

6 A 25-30 négyzetméteres lakásokban gyakran 6-10 fő él együtt. A lakások 50%- ban magán, 50% önk tul. L akbért sokan egyáltalán nem fizetnek és a közüzemi számlák jó része is kifizetetlen marad. Sok fiatalnak még BKV- bérlete sincs, életük nagy részét itt, a Hős utcában töltik.

7 Célunk, hogy erősítsük a Hős utcai lakóközösségét, valamint hogy perspektívát, kiutat nyújtsunk az itt élő kevésbé szerencsés helyzetű fiatalok számára.

8 Mit csinálunk? Rendszeresen szervezünk szabadidős és egészségre nevelő programokat, (Iksz-kirándulás, szemétszedés, mindenki karácsonya 2014-2015 nyarán pedig alkotótábort valósítottunk meg.

9 Többek között kreatív és kézműves foglalkozásokat, játékos vetélkedőket és fociversenyt szervezünk, valamint a Magyar Zsonglőr Egyesület segítségével a cirkusz kellékeit is kipróbálhatja bárki. A gyerekek mellett a szülőket is igyekszünk bevonni programjainkba.

10 A helyben tartott foglalkozások mellett budapesti kirándulásokat szervezünk. Pl:sok kicsi velünk látogatja meg életében először az Állatkertet.

11 A Kőbányai Önkormányzat és Vagyonkezelő Zrt. segítségével 2015 tavaszán megkaptunk egy Hős utcai helyiséget.

12 A felújítást nemrég kezdtük el:

13 A közösségi térben programokat, képzéseket tudunk tartani, illetve a lakók is használhatják. A Norvég Civil Alap támogatásának köszönhetően pedig egy közösségi koordinátort tudunk foglalkoztatni, aki a közösségi térben folyamatosan tud segítséget nyújtani a hozzá forduló lakóknak, fiataloknak.

14 Köszönöm a figyelmet!

15 Az ő nevükben is:


Letölteni ppt "Kik vagyunk? A szervezet alapítói elsősorban az ELTE szociális munkás, szociológus, szociálpolitikus, pszichológus és jogász hallgatói közül kerültek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések