Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Isten igéje megvilágítja az életünket

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Isten igéje megvilágítja az életünket"— Előadás másolata:

1 Isten igéje megvilágítja az életünket
Az életet segítő szabályok, törvények

2 Beszélgessetek a törvények és szabályok hasonlóságáról és különbözőségéről.

3 § Szabályok Törvények Ami ellen véd és büntet a törvény:
A törvények, jogszabályok biztosítják a mindennapi élet biztonságát Az iskolai szabályok biztosítják az iskolai élet biztonságát tanórák rendjének betartása iskolatársainkkal szembeni udvarias viselkedés tiszteletadás Az iskola berendezésének megóvása órán fegyelmezett viselkedés Ami ellen véd és büntet a törvény: lopás rablás rongálás testi sértés gyermekbántalmazás sértés jogtalan vádaskodás, stb…

4 A kivetített szabály csoportokhoz soroljatok fel konkrét szabályokat.
A szabályok Illemszabály Kresz szabály Iskolai szabály Egészségügyi szabály Udvarlás szabálya Utcai viselkedés szabálya szabálya A kivetített szabály csoportokhoz soroljatok fel konkrét szabályokat. Pl. illemszabály: tömegközlekedési eszközön illik átadni az ülőhelyet az idősebbeknek.

5 Szabályokat, törvényeket megszegem… Szabályokat, törvényeket követem…
Beszélgessetek arról, hogy miért kellenek szabályok, miért kell azokat betartani. Mi történik akkor, ha valaki ezeket nem tartja be?

6 Isten szövetséget kötött velünk
Isten szövetséget kötött a népével: Megígérte, hogy vigyáz ránk. Mi pedig hallgatunk Isten szavára. A Tízparancsolatot Isten Mózesen keresztül, két kőtáblára írva adta nekünk. A szövetség kölcsönös megegyezésen alapuló kapcsolat Isten és ember között.

7 Isten a tízparancsolatot adja a népének
Mit jelent számotokra a két főparancsolat? Beszéljétek meg. (2 Mózes 19,1-9) Szeresd felebarátodat, mint magadat! Szeresd az Urat, a Te Istenedet!

8 A TÍZPARANCSOLAT Olvassátok el az Isten által adott parancsolatokat.
Én, az Úr vagyok a te Istened, aki kihoztalak Egyiptom földjéről, a szolgaság házából. Ne legyen más Istened rajtam kívül! Ne csinálj magadnak semmiféle bálványszobrot…Ne imádd és ne tiszteld azokat! Ne mondd ki hiába Istenednek, az Úrnak a nevét! Emlékezzél meg a nyugalom napjáról és szenteld meg azt! Tiszteld apádat és anyádat! Ne ölj! Ne paráználkodj! Ne lopj! Ne tanúskodj hamisan felebarátod ellen! Ne kívánd, … ami a felebarátodé! Mózes volt az, aki lehozta a kőtáblákat a hegyről

9 Isten tízparancsolatot adja népének (2 Mózes 19,1-9)
Isten a Tízparancsolatban adott olyan szabályokat, amelyek segítik életünket. Ezek olyanok, mint az útjelző táblák. A parancsolatok segítenek odafigyelni Istenre, egymásra és saját magunkra. Segítenek abban, hogy boldog életet éljünk.

10 Olvassátok el és értelmezzétek az 1. parancsolatot.
„Én , az Úr vagyok a te Istened, aki kihoztalak téged Egyiptom földjéről, a szolgaság házából. Ne legyen más istened rajtam kívül!” ( 2.Mózes 20, 2-3) Olvassátok el és értelmezzétek az 1. parancsolatot. Az első parancsolat azt jelenti számodra, hogy Istenben mindig bízhatsz. Bátran kérheted a segítségét: ha bajban vagy kérheted, hogy jól dönthess, jó helyen keress segítséget. Kérheted, hogy okos gondolatok jussanak eszedbe, hogy a törekvéseid helyesek legyenek. Kérheted, hogy csillapodjon haragod, hogy ne okozz bajt sem magadnak, sem másoknak.

11 Az egyiptomi szabadulás
A zsidó népet a fáraó fogságban tartotta Egyiptomban. Isten kiszabadította őket a fogságból. Megmentette őket a fáraó seregétől. Hogyan? Mondjátok el!

12 Isten legyen a legfontosabb számodra
Isten minket is megszabadított Jézus Krisztus által. Megbocsájtja hibáinkat, vétkeinket, bűneinket. Segít nekünk, gondoskodik rólunk, szeret bennünket. Imádkozzatok, köszönjétek meg Istennek, mindazt a jót, amit Tőle kaptatok. Olvassátok el az üzenetet!


Letölteni ppt "Isten igéje megvilágítja az életünket"

Hasonló előadás


Google Hirdetések