Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Vágyaink Isten mérlegén

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Vágyaink Isten mérlegén"— Előadás másolata:

1 Vágyaink Isten mérlegén
„Ne kívánd, ami a felebarátodé!” A 10.parancsolat (2. Mózes 20, 17)

2 „Ne kívánd, ami a felebarátodé!” ( 2 Mózes 20, 17)
Értelmezzétek a 10. parancsolatot! Isten azt szeretné, hogy örüljünk a saját tárgyinknak és lehetőségeinknek, és ne kívánjuk azt, ami a másé. Természetes, hogy vannak vágyaink, terveink, de nem mindegy, hogyan érjük a célunkat. Isten utat mutat a tízedik parancsolatban.

3 Olvassátok el, és beszéljétek meg a történetet!
Nábót szőlője ( I Királyok 21) Nábótnak szőlője volt Jezréelben, Samária királyának, Ahábnak a palotája mellett. Aháb nagyon szerette volna megszerezni Nábót szőlőjét. Nábótnak ez volt az öröksége, és abban az időben tilos volt eladni azt. Aháb minden áron meg akarta szerezni magának. Felesége Jezábel – aki nem tisztelte Istent sem a törvényeit- segített a férjének. Hamis tanúkat szerzett Nábót ellen, és megvádolták, megkövezték. Így lett Nábót szőlője a királyé. Isten azonban Illést küldte hozzá, hogy elmondja a királynak Isten büntetését. Aháb ekkor bűnbánatot tartott. Isten elítélte Aháb és Jezábel tettét, mégis megbocsájtott nekik.

4 Abban az időben tilos volt az örökséget eladni
Válaszoljatok! Nábót szőlőjére Aháb király mire vágyott? Nábót miért nem adta el a királynak a szőlőjét? Aháb és a felesége Jezábel hogyan tudta megszerezni Nábót szólőjét? Mit tett Isten? Abban az időben tilos volt az örökséget eladni Hamis tanukat állítottak, akik azt állították, hogy Nábót átkozta Istent és a királyt. Elítélte a király és a felesége tettét, de mégis megbocsátott nekik, mert megbánták bűneiket!

5 Imádkozzatok! Uram! Adj türelmet Hogy elfogadjam amin nem tudok változtatni, Adj bátorságot, hogy megváltoztassam, Amit lehet, és adj bölcsességet, hogy a kettő között különbséget tudjak tenni! Ámen


Letölteni ppt "Vágyaink Isten mérlegén"

Hasonló előadás


Google Hirdetések