Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„Ne lopj!” A 8. parancsolat (2 Mózes 20, 15). „ Ne lopj” Lopás az,  ha titokban elvesszük azt, ami a másé,  ha valakit megkárosítunk, becsapunk,  ha.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„Ne lopj!” A 8. parancsolat (2 Mózes 20, 15). „ Ne lopj” Lopás az,  ha titokban elvesszük azt, ami a másé,  ha valakit megkárosítunk, becsapunk,  ha."— Előadás másolata:

1 „Ne lopj!” A 8. parancsolat (2 Mózes 20, 15)

2 „ Ne lopj” Lopás az,  ha titokban elvesszük azt, ami a másé,  ha valakit megkárosítunk, becsapunk,  ha elvesszük azt, ami a másik ember alkotása. (2 Mózes 20, 15) Aki lop, az tolvaj. Akitől lopnak az a meglopott. Értelmezzétek mit jelent a lopás szó?

3 „ Ne lopj” (2 Mózes 20, 15)  bűntudatot,  lelkiismeret furdalást,  érezheti, hogy becstelenség volt a tette,  szégyent,  büntetés jár a lopásért.  veszteséget,  gyászt,  szomorúságot,  kiszolgáltatottságot,  félelmet. Aki lop, az tolvaj. Akitől lopnak az a meglopott. A tolvajA meglopott Mit gondolhat a tolvaj? Mit érezhet és mit gondolhat akit meglopnak? Beszéljétek meg!

4 Segíts és ajándékozz! Amink csak van, az mind Isten ajándéka. Ő gondoskodik arról, amire szükségünk van. Az szeretné, hogy jól éljünk a tulajdonunkban lévő dolgokkal. Isten ezért adta a 8. parancsolatot. „ Ne lopj!” Gondolkozzatok el az alábbi mondaton! Mit jelenthet?

5 Géházi kapzsisága és bűnhődése Naamán a parancsnok, hálás szívvel távozott Izráelből. Isten meggyógyította súlyos betegségéből a leprából. Elizeus tanácsára megfürdött a Jordán folyóba és láss csodát, meggyógyult. Naamán fizetni akart a tanácsért a prófétának, de az elutasította, mert Isten gyógyította meg, neki tartozik hálával-mondta. Elizeus szolgája Géházi hallotta ezt, és kihasználta a helyzetet. Naamán után futott és az ura nevében pénzt és ruhát kért, amit aztán letagadott Elizeusnak. Elizeus leleplezte és megbüntette a szolgáját. Olvassátok el Géhazi történetét! (2 Királyok 5, 19-27)

6 Megátkozta. Válaszoljatok az alábbi kérdésekre! Milyen ürüggyel kérte az ajándékot Géházi Naamántól? Mit kérdezett Elizeus Géhazitól? Mit válaszolt Géhazi? Elizeus hogyan büntette meg hazug és tolvaj szolgáját? Az én uram azt üzeni, hogy éppen most érkezett két prófétatanítvány, adj nekik egy talentum ezüstöt, és két rend ruhát. Honnan jössz Géhazi? Nem járt a te szolgád sehol sem.

7 Hallottál a Nyilas Misi karácsonyáról? Beszélgesstek erről! Mit jelent? Ajándékozz - adományozz


Letölteni ppt "„Ne lopj!” A 8. parancsolat (2 Mózes 20, 15). „ Ne lopj” Lopás az,  ha titokban elvesszük azt, ami a másé,  ha valakit megkárosítunk, becsapunk,  ha."

Hasonló előadás


Google Hirdetések