Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„Ne lopj!” A 8. parancsolat

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„Ne lopj!” A 8. parancsolat"— Előadás másolata:

1 „Ne lopj!” A 8. parancsolat
Segíts és ajándékozz „Ne lopj!” A 8. parancsolat (2 Mózes 20, 15)

2 „ Ne lopj” Lopás az, Akitől lopnak az a meglopott. Aki lop, az tolvaj.
Értelmezzétek mit jelent a lopás szó? „ Ne lopj” (2 Mózes 20, 15) Lopás az, ha titokban elvesszük azt, ami a másé, ha valakit megkárosítunk, becsapunk, ha elvesszük azt, ami a másik ember alkotása. Akitől lopnak az a meglopott. Aki lop, az tolvaj.

3 „ Ne lopj” (2 Mózes 20, 15) A tolvaj A meglopott
Mit gondolhat a tolvaj? Mit érezhet és mit gondolhat akit meglopnak? Beszéljétek meg! A tolvaj A meglopott bűntudatot, lelkiismeret furdalást, érezheti, hogy becstelenség volt a tette, szégyent, büntetés jár a lopásért. veszteséget, gyászt, szomorúságot, kiszolgáltatottságot, félelmet. Akitől lopnak az a meglopott. Aki lop, az tolvaj.

4 Gondolkozzatok el az alábbi mondaton! Mit jelenthet?
Segíts és ajándékozz! Amink csak van, az mind Isten ajándéka. Ő gondoskodik arról, amire szükségünk van. Az szeretné, hogy jól éljünk a tulajdonunkban lévő dolgokkal. Isten ezért adta a 8. parancsolatot. „ Ne lopj!”

5 Géházi kapzsisága és bűnhődése
Olvassátok el Géhazi történetét! (2 Királyok 5, 19-27) Naamán a parancsnok, hálás szívvel távozott Izráelből. Isten meggyógyította súlyos betegségéből a leprából. Elizeus tanácsára megfürdött a Jordán folyóba és láss csodát, meggyógyult. Naamán fizetni akart a tanácsért a prófétának, de az elutasította, mert Isten gyógyította meg, neki tartozik hálával-mondta. Elizeus szolgája Géházi hallotta ezt, és kihasználta a helyzetet. Naamán után futott és az ura nevében pénzt és ruhát kért, amit aztán letagadott Elizeusnak. Elizeus leleplezte és megbüntette a szolgáját.

6 Milyen ürüggyel kérte az ajándékot Géházi Naamántól?
Válaszoljatok az alábbi kérdésekre! Az én uram azt üzeni, hogy éppen most érkezett két prófétatanítvány, adj nekik egy talentum ezüstöt, és két rend ruhát. Milyen ürüggyel kérte az ajándékot Géházi Naamántól? Honnan jössz Géhazi? Mit kérdezett Elizeus Géhazitól? Mit válaszolt Géhazi? Nem járt a te szolgád sehol sem. Elizeus hogyan büntette meg hazug és tolvaj szolgáját? Megátkozta.

7 Hallottál a Nyilas Misi karácsonyáról. Beszélgesstek erről. Mit jelent
Hallottál a Nyilas Misi karácsonyáról? Beszélgesstek erről! Mit jelent? Ajándékozz - adományozz


Letölteni ppt "„Ne lopj!” A 8. parancsolat"

Hasonló előadás


Google Hirdetések