Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Protean Process Monitoring System Rövid ismertető.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Protean Process Monitoring System Rövid ismertető."— Előadás másolata:

1 Protean Process Monitoring System Rövid ismertető

2 Protean Process Monitroring System A Protean ipari gyártó, csomagoló, megmunkáló, körforgó vagy szalag- rendszerű berendezésekre specializált nagyteljesítményű ipari adatgyűjtő, folyamat-felügyelő és beavatkozó rendszer, de alkalmas akár kézi műveleteket végző dolgozók teljesítményének mérésére, kijelzésére, naplózására is.

3 A gyártóberendezés melletti munkaállomás PC azonnali információval látja el a kezelőszemélyzetet, lerövidítve a hibakeresésre fordított időt. A rendszer segítségével csökkentheti gépei állásidejét, csökkentheti a selejtet, javíthatja a gépkihasználtságot. A rendszer segítségével az irodájában követheti nyomon az Ön felügyelete alá tartozó gyártóberendezéseket, néhány gombnyomással tájékozódhat az aktuális, vagy bármilyen korábbi időszak gyártási eredményeiről, mérőberendezések adatairól, hibákról, figyelmeztetésekről, eseményekről, a berendezés gyenge pontjairól, selejt tendenciákról.

4 Főbb funkciók Termelési és Selejt adatok gyűjtése, kritikus selejtszám és selejtszázalék figyelése, regisztrálása, e- mail értesítés Befogónkénti adatok gyűjtése, automatikus fejletiltó rendszer magas selejtaránnyal gyártó befogók kiiktatására Hiba és eseménynaplózás, hangos hiba- és eseményjelző rendszer, ANDON megjelenítők Állásidők regisztrálása, ezekről e-mail és SMS értesítések küldése

5 Főbb mérőszámok Inaktív idő: Öt lépésnyi idő alatt egyetlenegy bemenő alapalkatrész sem érkezik a gépegységre, akkor az Inaktív idő termelési adat mérése folytatódik. Tulajdonképpen ez az adat az elveszett lehetőség időben kifejezve. Produktív idő: Ha legalább egy bemenő alapalkatrész érkezik a gépegységre, öt lépésnyi idő alatt akkor Produktív idő termelési adat mérése folytatódik. Tulajdonképpen ez az adat a hasznosított gépidő percekben kifejezve. Állásidő: Ez egy más úton keletkező és másképp riportálható adat, feladata, hogy vegye észre azokat a gépkieséseket, amelyek már érdemben befolyásolják a gyártósor teljesítményét, és ezekre az eseményekre a kezelőszemélyzettől magyarázatot kérjen. Yield: Gyártott termék / Elméleti maximálisan gyártható termék (Elméleti sebesség) Kihozatal: Bemenő termék / Gyártott termék Selejt %: Selejt termék / Bemenő termék MTBF: (Mean Time Between Failures) Két meghibásodás között eltelt átlagos idő MTTR: (Mean Time To Repair) Meghibásodások vagy üzemkiesések átlagos ideje RMTTR: (Average lost time per hour) Meghibásodások egy órára eső átlagos ideje, mely megmutatja az egy órára eső kieső produktív kapacitást

6 OEE számítások Kihasználatlan kapacitás Indokoltan nincs termelés, hétvége, ünnepnapok, 1-2 műszakos munkarend miatti állás, stb. (Ezzel a rendszer nem számol, nincs rálátása) Tervezett állásTermékváltás, szerszámváltás, felfutás, lefutás, karbantartás, oktatás, stb. Teljesítmény veszteség Sebességveszteség, microstop, selejt, üresjárat, üzemzavar, tisztítás, ellenőrzés, lerobbanás, stb. A Teljesítmény veszteség a „Nem tervezett állás” adat a rendszerben. Minőségi veszteség Minőség veszteség. Valamely gyártás utáni folyamatból visszacsatolt adat alapján számított veszteség (pl. visszahívás, zárolás, reklamáció, stb.).

7 Köszönjük a figyelmüket!


Letölteni ppt "Protean Process Monitoring System Rövid ismertető."

Hasonló előadás


Google Hirdetések