Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A cél-meghatározási, projektdefiniálási fázis Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A cél-meghatározási, projektdefiniálási fázis Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)"— Előadás másolata:

1 A cél-meghatározási, projektdefiniálási fázis Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)

2 Cél-meghatározási, projektdefiniálási fázis Célok visszaellenőrzése, pontosítása, mérhetővé tétele (sikerkritériumok). Termékek meghatározása. Projekt határainak kijelölése (mi része és mi nem része a projektnek).

3 Feladatok ebben a fázisban a projekt stratégiai céljának meghatározása; a projekttel szemben támasztott megrendelői és vállalati elvárások pontosítása; megoldási ötletek összegyűjtése; megvalósíthatósági tanulmány elkészítése; projekttartalom körülhatárolása; igények pontosítása; célok megállapítása, műszaki, szakmai specifikálása, a célrendszer kialakítása;

4 Feladatok ebben a fázisban (folytatás) a tágabb értelemben vett technológia kiválasztása; az egyes célokhoz és elvárásokhoz sikerkritériumok kitűzése; főbb tényezők és igények (idő, költség, erőforrás) meghatározása; főbb feladatok csoportosítása (fázisterv); erőforrásigény becslése, a munkacsapat összeállítása.

5 A tervezési fázis előkészítő lépései szervezeti keretek, felelősök meghatározása; dokumentálás, dokumentálási szabályok kialakítása; fel kell mérni a vezetési szintek információigényét, és meg kell tervezni a kommunikáció formáit; a tevékenységfelbontási struktúra rögzítése; meg kell határozni a projekt fontosabb mérföldköveit; előzetes kockázatkezelést kell végezni.

6 A tervezés során ellenőrizni kell Fel van-e véve minden szükséges erőforrás? Az összes erőforrásnál megfelelően be vannak- e állítva a költségadatok? A nyomon követés miatt minden erőforrás Alapdíj (Standard Rate) mezőben legyen legalább 1 Ft jelképes költség!

7 Figyelem! A projektterv elkészítéséhez nem elegendő a program kezelési szintű ismerete, tisztában kell lennünk a különféle tervezési szabályokkal, módszerekkel is. Ha ugyanis nem azok szerint építjük fel a tervet, akkor az nem lesz megfelelően nyomon követhető, nem jelez előre semmilyen változást, és a belőle származó adatok hamisak lesznek!

8 Elvárások a projekttervvel kapcsolatban A projektterv egy modell, nem csupán egy egyszerű rajz! Az általunk megadott összefüggések révén előre jelzi, szimulálja a valóságos projekt reakcióit! A helyes modellben jól elkülöníthetőek a különféle típusba tartozó bemenő paraméterek (pl.: erőforrás mennyiség, határidő, stb.), ezek alapján számolja ki a projekt fontosabb értékeit különféle belső számítások eredményeként.


Letölteni ppt "A cél-meghatározási, projektdefiniálási fázis Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések