Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet1 Fehérvári Anikó Munkapiaci elvárások FSZ- és BA-hallgatók körében ONK 2011. november.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet1 Fehérvári Anikó Munkapiaci elvárások FSZ- és BA-hallgatók körében ONK 2011. november."— Előadás másolata:

1 Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet1 Fehérvári Anikó Munkapiaci elvárások FSZ- és BA-hallgatók körében ONK 2011. november

2 Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet2 A téma  BA- és FSZ-hallgatók további tervei (tanulás és munka világa)  BA- és FSZ-hallgatók munkapiaci elvárásai, elhelyezkedési esélyei  BA- és FSZ-hallgatók külföldi munkavállalással kapcsolatos tervei

3 Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet3 Mennyire tartja valószínűnek, hogy elvégzi a képzést?

4 Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet4 Mennyire tartja valószínűnek, hogy el tud helyezkedni? (%)

5 Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet5 Mit fog csinálni, ha befejezte a képzést? (%)

6 Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet6 Melyik az a legmagasabb iskolai végzettség, melyet élete során el szeretne érni? (%)

7 Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet7 Iskolázottsági terv az apa végzettsége szerint, FSZ

8 Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet8 Tervezi-e, hogy külföldön vállal munkát? (%)

9 Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet9 Az alábbi szempontoknak mekkora a szerepe az álláskeresésben? (átlag)

10 Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet10 Az alábbi szempontoknak mekkora a szerepe a munkahelyválasztásában? (átlag)

11 Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet11 Az alábbi szempontok mennyire fontosak a munkavégzéshez? (átlag, ötfokú skálán)

12 Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet12 Mennyire készíti fel a jelenlegi képzés a felsorolt jellemzőkre? (átlag ötfokú skálán)

13 Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet13 Mennyire könnyen találnak munkát a szakterületükön? (átlag négyfokú skálán) FSZ-hallgatókBA-hallgatók

14 Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet14 Összegezve  Ugyan az egyes csoportok között eltérő stratégiákat vehettünk számba, de ez mit sem változat azon a tényen, hogy a fiatalok jövőjüket úgy képzelik el, hogy egyaránt tanulnak és dolgoznak.  A tanulás nagyon erős kapcsolatot mutat a családi háttér, a szülők iskolázottságával. A magasabban kvalifikált családok gyermekeiben a legerősebb a motiváció arra, hogy maguk is egyetemi vagy PhD-végzettséget szerezzenek.  Munkapiaci szempontból mindkét csoport borúlátó, magas a külföldi munkavállalási szándék.

15 Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet15 Köszönöm a figyelmet! aniko.fehervari@ofi.hu


Letölteni ppt "Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet1 Fehérvári Anikó Munkapiaci elvárások FSZ- és BA-hallgatók körében ONK 2011. november."

Hasonló előadás


Google Hirdetések