Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Beszéljétek meg az alábbi igét! Mit üzen a szeretetről? „Most azért megmarad a hit a remény a szeretet, e három ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet.”

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Beszéljétek meg az alábbi igét! Mit üzen a szeretetről? „Most azért megmarad a hit a remény a szeretet, e három ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet.”"— Előadás másolata:

1 Beszéljétek meg az alábbi igét! Mit üzen a szeretetről? „Most azért megmarad a hit a remény a szeretet, e három ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet.” (I Korinthus 13,13)

2 „Ha emberek vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengőcimbalom.” Abban a korban a pengő cimbalom – mint manapság a cintányér, gong – csak egyetlen hang megszólalására voltak képesek. Pál apostol a szeretet nélküli embert az ilyen hangszerhez hasonlítja. A szeretetteljes embert egy egész zenekar hangözönéhez lehetne hasonlítani. Az alábbi diák segítenek a Szeretet Himnuszának értelmezésében. Az alábbi diák segítenek a Szeretet Himnuszának értelmezésében. Figyelmesen olvassátok és nézzétek meg a képeket.

3 Olvassátok el: A szeretet himnuszát! himnusz: dicsőítő, fohászkodó, imaének

4 „És ha prófétálni is tudok, ha minden titkot ismerek is, és minden bölcsességnek birtokában vagyok, és ha teljes hitem van is, úgyhogy hegyeket mozdíthatok el, szeretet pedig nincs bennem: semmi vagyok.” Pál apostol arra gondol, ha nincs bennünk szeretet semmit sem érünk, pedig okosok, bölcsek, ügyesek, meggyőzőek vagyunk, szinte mindent tudunk, még a hegyeket is el tudnánk hordani a helyükről, de szeretet nélkül mindez nem ér semmit.

5 „És ha szétosztom az egész vagyonomat, és testem tűzhalálra szánom, szeretet pedig nincs bennem: semmi hasznom abból.” Pál apostol arra gondolhatott, hogy ha felajánlod másoknak azt amid van, sőt feláldozod magad, de ha mindezt szeretet nélkül teszed nem sokat ér, semmi haszna belőle senkinek.

6 Milyen érzés a szeretet..? „A szeretet türelmes, jóságos a szeretet nem irigykedik a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik.”


Letölteni ppt "Beszéljétek meg az alábbi igét! Mit üzen a szeretetről? „Most azért megmarad a hit a remény a szeretet, e három ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet.”"

Hasonló előadás


Google Hirdetések