Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ADNI ÉS KAPNI A TEHETSÉGSEGÍTŐ TANÁCSOK MŰKÖDÉSÉNEK TAPASZTALATAI Kormos Dénes Kárpát – medencei Tehetségsegítő Tanácsok Kollégiumának elnöke CSÍKSZEREDA.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ADNI ÉS KAPNI A TEHETSÉGSEGÍTŐ TANÁCSOK MŰKÖDÉSÉNEK TAPASZTALATAI Kormos Dénes Kárpát – medencei Tehetségsegítő Tanácsok Kollégiumának elnöke CSÍKSZEREDA."— Előadás másolata:

1 ADNI ÉS KAPNI A TEHETSÉGSEGÍTŐ TANÁCSOK MŰKÖDÉSÉNEK TAPASZTALATAI Kormos Dénes Kárpát – medencei Tehetségsegítő Tanácsok Kollégiumának elnöke CSÍKSZEREDA 2015.06.20.

2 95 Tehetségsegítő Tanács 1822 Jogi személyiségű tagszervezet 645 köztiszteletnek örvendő magánszemély HELYZETKÉP

3

4

5 A NTP ÁTFOGÓ CÉLKITŰZÉSEINEK ÉRVÉNYESÜLÉSI TERÜLETEI

6 NÉHÁNY INDULÓ GONDOLAT A TEHETSÉGSEGÍTÉS RENDSZERÉBEN MINDEN SZEREPLŐ FORMÁL ÉS FORMÁLÓDIK. ENERGIÁKAT KÖZVETÍT ÉS ENERGIÁKAT KAP. MEGVÁLTOZTATJA SZEMLÉLETÜNKET ÉS VISZONYULÁSAINKAT. SEGÍT MEGTALÁLNI ÖNMAGUNKAT ÉS ALKOTÓELEMÜNKET. „Tisztább pillanatainkban a legtöbben okkal sajnáljuk, hogy szakadék van a között, amilyenek vagyunk, illetve amilyenek lenni szeretnénk” (Helen J. Alford) ESÉLYEKET ÉS LEHETŐSÉGEKET TEREMT A TEHETSÉGÍGÉRETEK ÉS A TEHETSÉGSEGÍTŐK, VALAMINT A HELYI KÖZÖSSÉGEK SZÁMÁRA. KÖZVETLENÜL ÉS KÖZVETETTEN FORMÁLJA A SZŰKEBB ÉS TÁGABB TÁRSADALMI KÖRNYEZETÜNKET.

7 NYITOTTSÁG, ÉRDEKLŐDÉS, BIZALOM

8 TEHETSÉGSEGÍTŐK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK KERETEI TEHETSÉGEK FELISMERÉSE A TEHETSÉGÍGÉRETEK MEGISMERÉSE PROGRAMOK FEJLESZTÉSE TEHETSÉGSEGÍTŐ PROGRAMOK MEGVALÓSÍTÁSA EREDMÉNYESSÉG, HATÁSVIZSGÁLAT, KÖVETÉS, HASZNOSULÁS TANÁCSADÁS ERŐFORRÁSOK BŐVÍTÉSE EGYÜTTGONDOLKODÁS ÉRTÉKALAPÚ KÖZÖSSÉG BARÁTSÁG

9 GYAKRAN HALLOTT KIFEJEZÉSEK, MONDATOK? JÓ VOLTÁL, GRATULÁLOK! ÖRÜLÖK, MERT MA MINDEN ÚGY SIKERÜLT, AHOGYAN TERVEZTEM! EBBEN JÓVAGYOK! EZ NEM IGAZÁN ÚGY SIKERÜLT, AHOGYAN TERVEZTEM. ÉN EZT NEM ÉRTEM, NEHEZEN BOLDOGULOK VELE, TE HOGYAN LÁTOD? MIBEN SEGÍTHETEK? LÁTTAD MÁR? OLVASTAD MÁR? GYERE NÉZD MEG! ÚJ TÍPUSÚ TUDÁS FELTÁRÁSA: A MEGOSZTOTT TUDÁS

10 EREDMÉNYEK, FŐ TEVÉKENYSÉGEK, SIKEREK Koordináció, összefogás. A partneri kör bővülése. Tanácsadás a partnereknek. Versenyek, bemutatkozási lehetőségek. Jó gyakorlatok átadása. Hálózatfejlesztés, TP alakítás támogatása. Térségi műhelyek. Tehetségnapok. Tehetségsegítők közösségeinek megalakítása. Tehetség díj, tehetség alap.

11 ERŐFORRÁSOK Önkéntes munka. Szakmai, hálózati együttműködés. Erkölcsi támogatás. Pályázatok. Szolgáltatás a partnerek részéről. Mentorok bevonása. Pénzbeli támogatás a partnerek részéről. Anyagok, eszközök átadása.

12 A tehetségsegítés eredményessége függ attól, hogy tehetségbarát–e a társadalom. A Tehetségsegítő Tanácsok szerveződése és működése hozzájárulhat a tehetségbarát társadalom kialakításához. KULTÚRA

13 „LEGTÖBBÜNKET NEM AZ FENYEGETI LEGINKÁBB, HOGY TÚLSÁGOSAN NAGYRATÖRŐ CÉLJAIT NEM SIKERÜL ELÉRNIE, HANEM, HOGY TÚL KÖNNYŰ CÉLT TŰZ KI MAGA ELÉ, ÉS EL IS ÉRI.” Michelangelo KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!


Letölteni ppt "ADNI ÉS KAPNI A TEHETSÉGSEGÍTŐ TANÁCSOK MŰKÖDÉSÉNEK TAPASZTALATAI Kormos Dénes Kárpát – medencei Tehetségsegítő Tanácsok Kollégiumának elnöke CSÍKSZEREDA."

Hasonló előadás


Google Hirdetések