Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

AZ ÉLŐ ISTEN TISZTELETE A 2.parancsolat. A 2. parancsolat „Ne csinálj magadnak semmiféle bálvány- szobrot… Ne imádd és ne tiszteld azokat, mert én, az.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "AZ ÉLŐ ISTEN TISZTELETE A 2.parancsolat. A 2. parancsolat „Ne csinálj magadnak semmiféle bálvány- szobrot… Ne imádd és ne tiszteld azokat, mert én, az."— Előadás másolata:

1 AZ ÉLŐ ISTEN TISZTELETE A 2.parancsolat

2 A 2. parancsolat „Ne csinálj magadnak semmiféle bálvány- szobrot… Ne imádd és ne tiszteld azokat, mert én, az Úr a te Istened, féltőn szerető Isten vagyok!” Isten élő személy, akihez ragaszkodhatsz. Isten szeret és félt téged. Őt nem lehet pótolni senkivel és semmivel. Értelmezzétek a 2. parancsolatot! (2.Mózes 20, 4-5)

3 A bálványok Bálvány lehet minden, amit az ember úgy tisztel mintha Isten lenne számára. Tőle várja a segítséget… TÉVESEN! Mit tudtok a bálványokról, beszéljétek meg!

4 Ne legyenek bálványaid! Telefon Kabala baba, maci Imádom a joystick- omat! Kéményseprőt látok… Fekete macska szalad át az úton… juj!

5 Az aranyborjú mint bálvány! Találjátok ki miből készítették az aranyborjút?

6 Az aranyborjú Isten népe számára, nem volt mindig könnyű Istenben hinni, mert szerették volna látni. Amikor hiába várták Mózest, Áront kérték meg, hogy készítsen nekik istent. Áron tehát, összeszedte a nép aranyfülbevalóit és egy borjúszobrot készített. A nép egy borjú szobrát tisztelte, mintha abban jelen lett volna Isten. Isten tudott erről és elmondta Mózesnek. Mózes a két kőtáblára írt Isten törvényével indult el. Olvassátok el az aranyborjú történetét! Mózes nagy haragra gerjedt, mikor látta mi történt, és ledobta a kőtáblákat, és összetörte. Ezután visszament az Úrhoz és imádkozott a népéért. Isten bocsánatát kérte. Isten megszánta őket és megbocsájtott, s újra odaadta a kőtáblákat Mózesnek.

7 Az aranyborjú (2.Mózes 32) Ki készítette az aranyborjút? Honnan szerezték az aranyat az aranyborjú elkészítéséhez? Miért öntöttek sok arany- ékszerből aranyborjút? Mit kért Mózes Istentől? ÁRON A nép aranyfülbe- valójából. Hogy Isten helyett imádják, és hogy előttük járjon ÁRON. Bocsásson meg a népének, amiért bálványt akartak imádni.


Letölteni ppt "AZ ÉLŐ ISTEN TISZTELETE A 2.parancsolat. A 2. parancsolat „Ne csinálj magadnak semmiféle bálvány- szobrot… Ne imádd és ne tiszteld azokat, mert én, az."

Hasonló előadás


Google Hirdetések