Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„Emlékezz meg a nyugalom napjáról…”

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„Emlékezz meg a nyugalom napjáról…”"— Előadás másolata:

1 „Emlékezz meg a nyugalom napjáról…”
A nyugalom napja „Emlékezz meg a nyugalom napjáról…” A 4. parancsolat

2 Ezt az időt Isten megszentelte és megáldotta.
A 4. parancsolat A parancsolat a pihenésre szánt időt „ a nyugalom napjának” nevezi. „Emlékezz meg a nyugalom napjáról és szenteld meg azt!” (2.Mózes 20,8) Ezt az időt Isten megszentelte és megáldotta. Mit jelent a 4. parancsolat? Beszéljétek meg! .

3 Isten azt szeretné, hogy ezt az időt Vele töltsd el!
Mivel töltitek a vasárnapot? Mondjátok el! Isten azt szeretné, hogy ezt az időt Vele töltsd el! Az időt is Isten teremtette. Nem csak azért adta, hogy mindig tanulhassunk, dolgozhassunk, hanem pihenésre, feltöltődésre is. . Vasárnap elmehetsz istentiszteletre, a gyülekezetbe, együtt imádkozhatsz a szüleiddel, barátaiddal.

4 Mit tudsz Salamon királyról? Olvasd el az alábbi ismertetőt.
Salamon i. e körül uralkodott. Izrael harmadik és legismertebb királya, Életéről Sámuel második könyve és A királyok első könyve illetve A krónikák második könyve számol be. Ő építtette az első Templomot Jeruzsálemben, valamint sok más épületet. A Biblia leginkább bölcsességét emeli ki. Mint szerzőnek hagyományosan neki tulajdo-nítják. A példabeszédek könyvét, A Prédikátor könyvét, az Énekek énekét és néhány zsoltárt.

5 Salamon templomot épít az Úrnak
(I Királyok 6: 8, )

6 Hogyan tudta felépíteni Salamon a templomot?
Salamon király Apja Dávid volt, aki legyőzte a filiszteust. Salamon Istentől kért bölcsességet a jeruzsálemi templom építéséhez is. Hét évig építette. A templom Isten jelenlétét jelképezte. Salamon így imádkozott: „Áldott az az Úr, aki nyugalmat adott népének, Izráelnek…” (Kir 8, 56)

7 A templom részei A szent hely
Milyen részei vannak a templomnak, beszélgessetek róla! A bejárattól balra menóra állt, jobbra a kenyerek asztala. A szentek szentjétől kárpit választotta el, ez előtt állt az illatáldozati oltár.

8 Szentek szentje Itt őrizték a frigyládát , ez volt az évenkénti egyszeri bűneltörlés helye. Ide a főpap egy évben egyszer bement, meghintette a frigyládát az oltáron bemutatott áldozat vérével, és elsuttogta Jahve nevét, melyet csak ezen alkalomkor, csak ő mondhatott ki.

9 Az udvarok A belső udvart papok udvarának nevezték, ezt alacsony kőfal vette körül. Itt állt középen az égőáldozati oltár, amelyre nyolc lépcső vezetett fel. A külső udvar volt a nép udvara, Ez volt a gyülekezőhely, a nép számára. A Templomban a főpap, papok és leviták teljesítettek szolgálatot. Ők mutatták be a nép nevében a mózesi törvény által előírt áldozatokat. Itt nem volt szobor, mert az igazhitű zsidók az egy és igaz Istent nem ábrázolták.

10 Csarnok, oldalépítmények
A templom előrészén nyílt, előtte két hatalmas, ércoszlop állt. A templomot déli, nyugati és északi felén oldalépítmények vették körül, ahol templomi kellékeket tartottak.

11 Miért van szükségünk a templomainkra
Miért van szükségünk a templomainkra? Miért tudunk a templomban nyugalomra találni?


Letölteni ppt "„Emlékezz meg a nyugalom napjáról…”"

Hasonló előadás


Google Hirdetések