Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„Ne tanúskodj hamisan!” A 9. parancsolat (2.Mózes 20, 16)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„Ne tanúskodj hamisan!” A 9. parancsolat (2.Mózes 20, 16)"— Előadás másolata:

1 „Ne tanúskodj hamisan!” A 9. parancsolat (2.Mózes 20, 16)
Hamis és igaz szavak „Ne tanúskodj hamisan!” A 9. parancsolat (2.Mózes 20, 16)

2 Beszéljétek meg milyenek a hamis , és milyenek az igaz szavak?
Hamis ÉS IGAZ Szavak Beszéljétek meg milyenek a hamis , és milyenek az igaz szavak? Hamis szavak Igaz szavak Hazugság Nem igaz Álságos Alaptalan Koholt Igaztalan Valótlan Kifundált Kitalált Megalapozatlan Valós Valóság Igazság Tény Őszinte Valódi Igazi Megfelel a valóságnak Helytálló Hiteles

3 Beszéljétek meg! Gyűjtsetek még!
Olvassátok el a hamis beszédről szóló közmondásokat! Beszéljétek meg! Gyűjtsetek még! A hamis embert előbb megfogják a hamisságban, mint sánta kutyát a lopásban! Ki örömest hazudik, az örömest lop! Akkor sem hisznek a hazugnak, mikor igazat mond! Nem lehet messze menni a hazugsággal!

4 Értelmezzétek a 9. parancsolatot!
„Ne tanúskodj hamisan a felebarátod ellen!” ( 2Mózes 10 ,16) Isten azt kéri, hogy ne felelj, ne válaszolj hamisan – hazugsággal – semmilyen helyzetben. Szavainknak hatalma van! Egyetlen mondattal megvigasztalhatunk vagy megbánthatunk valakit.

5 Mi a Hamis tanúzás? A tanú az aki egy eseményt lát és a tények elmondásával segíti az esemény valódiságának megismerését. Hamis tanú az, aki az ügy /esemény lényeges körülményére valótlan vallomást tesz, vagy a valót elhallgatja, hamis tanúzást követ el.

6 Olvassátok el, és beszéljétek meg!
A nagytanács elhatározza Jézus halálát (János 11, 45-57: Márk 14, 56-64) Jézus ellenségei is az igazság elferdítésén mesterkedtek. Azért tették ezt, hogy elítélhessék őt. Elfogták a Gecsemáné-kertben és a főpap udvarába vitték. Hamisan tanúskodtak ellene. Jézus hallgatott, amikor a legtöbb ember védte volna magát. A sok-sok igazságtalan szó és tett következtében Jézust elítélték. Isten ártatlan fia szenvedett a mi bűneinkért. Ezt nem felejthetjük el!

7 Mire emlékeztetnek ezek a képek, beszéljétek meg!


Letölteni ppt "„Ne tanúskodj hamisan!” A 9. parancsolat (2.Mózes 20, 16)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések