Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„Ne tanúskodj hamisan!” A 9. parancsolat (2.Mózes 20, 16)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„Ne tanúskodj hamisan!” A 9. parancsolat (2.Mózes 20, 16)"— Előadás másolata:

1 „Ne tanúskodj hamisan!” A 9. parancsolat (2.Mózes 20, 16)

2 Hamis ÉS IGAZ Szavak Hamis szavak o Hazugság o Nem igaz o Álságos o Alaptalan o Koholt o Igaztalan o Valótlan o Kifundált o Kitalált o Megalapozatlan Igaz szavak o Valós o Valóság o Igazság o Tény o Ő szinte o Valódi o Igazi o Megfelel a valóságnak o Helytálló o Hiteles Beszéljétek meg milyenek a hamis, és milyenek az igaz szavak?

3  A hamis embert el ő bb megfogják a hamisságban, mint sánta kutyát a lopásban!  Ki örömest hazudik, az örömest lop!  Akkor sem hisznek a hazugnak, mikor igazat mond!  Nem lehet messze menni a hazugsággal! …… Olvassátok el a hamis beszédről szóló közmondásokat! Beszéljétek meg! Gyűjtsetek még!

4 9. Parancsolat „Ne tanúskodj hamisan a felebarátod ellen!” ( 2Mózes 10,16)  Isten azt kéri, hogy ne felelj, ne válaszolj hamisan – hazugsággal – semmilyen helyzetben.  Szavainknak hatalma van!  Egyetlen mondattal megvigasztalhatunk vagy megbánthatunk valakit. „Ne tanúskodj hamisan a felebarátod ellen!” ( 2Mózes 10,16)  Isten azt kéri, hogy ne felelj, ne válaszolj hamisan – hazugsággal – semmilyen helyzetben.  Szavainknak hatalma van!  Egyetlen mondattal megvigasztalhatunk vagy megbánthatunk valakit. Értelmezzétek a 9. parancsolatot!

5 Mi a Hamis tanúzás?  A tanú az aki egy eseményt lát és a tények elmondásával segíti az esemény valódiságának megismerését.  Hamis tanú az, aki az ügy /esemény lényeges körülményére valótlan vallomást tesz, vagy a valót elhallgatja, hamis tanúzást követ el.

6 A nagytanács elhatározza Jézus halálát (János 11, 45-57: Márk 14, 56-64) Jézus ellenségei is az igazság elferdítésén mesterkedtek. Azért tették ezt, hogy elítélhessék ő t. Elfogták a Gecsemáné-kertben és a f ő pap udvarába vitték. Hamisan tanúskodtak ellene. Jézus hallgatott, amikor a legtöbb ember védte volna magát. A sok-sok igazságtalan szó és tett következtében Jézust elítélték. Olvassátok el, és beszéljétek meg!

7 Mire emlékeztetnek ezek a képek, beszéljétek meg!


Letölteni ppt "„Ne tanúskodj hamisan!” A 9. parancsolat (2.Mózes 20, 16)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések