Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Dr. M Egyetemi prezentációs sablon 1. HOFFER ILONA A MÚZSA CSÓKJA ÉS AZ ALKOTÁS MŰVÉSZETE AZ INNOVÁCIÓBAN INNOVÁCIÓ A SZOLGÁLTATÁSOKBAN BUKARESTRMÜE 2015.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Dr. M Egyetemi prezentációs sablon 1. HOFFER ILONA A MÚZSA CSÓKJA ÉS AZ ALKOTÁS MŰVÉSZETE AZ INNOVÁCIÓBAN INNOVÁCIÓ A SZOLGÁLTATÁSOKBAN BUKARESTRMÜE 2015."— Előadás másolata:

1 Dr. M Egyetemi prezentációs sablon 1

2 HOFFER ILONA A MÚZSA CSÓKJA ÉS AZ ALKOTÁS MŰVÉSZETE AZ INNOVÁCIÓBAN INNOVÁCIÓ A SZOLGÁLTATÁSOKBAN BUKARESTRMÜE 2015. 02. 26-27.

3 „ AZ INNOVÁCIÓHOZ KEMÉNY, CÉLTUDATOS MUNKA SZÜKSÉGES. SZORGALOM, KITARTÁS ÉS ELKÖTELEZETTSÉG HÍJÁN A TEHETSÉG, A LELEMÉNYESSÉG ÉS A TUDÁS HASZONTALAN.” (P. DRUCKER)

4 FŐBB TÉMAKÖRÖK  MI IS VALÓJÁBAN AZ INNOVÁCIÓ?  JELENSÉGEK, TRENDEK CÉL GONDOLATOK ÉBRESZTÉSE

5 AZ INNOVÁCIÓ ÉS A K+F (Forrás: Balogh, 2010.)

6 „AZ A VÁLLALAT TEKINTHETŐ INNOVATÍVNAK, AMELY ÁRBEVÉTELE TÖBB, MINT 20%-A SZÁRMAZIK A MEGELŐZŐ 3 ÉVBEN BEVEZETETT TERMÉK- INNOVÁCIÓKBÓL. ” (Malecki – Veldhoen, 2003)

7 INNOVÁCIÓS SIKER MÉRÉSE A BCG VÁLASZADÓI KÖZÖTT (A VÁLASZADÓK ARÁNYÁBAN, %) (Forrás: BCG 2010 Senior Executive Innovation Survey)

8 TRENDEK ÉS TENDENCIÁK A KÜLSŐ ÉS BELSŐ KÖRÜLMÉNYEK ÖSSZETETTEBBÉ VÁLTAK, A BIZALMI SZINT CSÖKKENT CÉLIRÁNYOSABB MEGKÖZELÍTÉS KEVESEBB MENEDZSMENT ESZKÖZ (Forrás: BAIN&COMPANY 2013.)

9 A LEGFŐBB PRIORITÁS A NÖVEKEDÉS, A BEVÉTEL NÖVELÉSE A KÖLTSÉG CSÖKKENTŐ MEGKÖZELÍTÉSEK SOK ESETBEN NEM VEZETTEK EREDMÉNYRE (BAIN&COMPANY 2013.)

10 1, FÓKUSZ AZ ÜZLETVITELRE 2, A BEVÉTEL ÉS PROFIT MAXIMALIZÁLÁS KEVESEBB ESZKÖZZEL, DE STRATÉGIAI JELLEGGEL MEGKÖZELÍTÉSEK (BAIN&COMPANY 2013.)

11 KÖLTSÉG TRANSZFORMÁCIÓ ELTÉRŐ MEGOLDÁSAINAK ALKALMAZÁSA AZ ERŐFORRÁS TERVEZÉSBEN KOMPLEXITÁS CSÖKKENTÉSE KREATÍV MEGKÖZELÍTÉSEK A BERUHÁZÁSOK KÖLTSÉGCSÖKKENTÉSE, ÉS A CÉLOK KERESÉSE TERÉN A KÖLTSÉGCSÖKKENTÉS ÚTJAI ZERO BASED BUDGETING (ZBB )

12 INFORMATIKAI TÁMADÁSOK - A JELENLEGI INFORMÁCIÓS TECHNOLÓGIA KORLÁTOZZA A NÖVEKEDÉST - AZ ÁRAK GYORS ÖSSZEHASONLÍTHATÓSÁGA - AZ ÚJ MUNKÁBA LÉPŐ GENERÁCIÓK ÚJ KÖVETELMÉNYEKET TÁMASZTANAK - INFORMATIKAI TÁMADÁSOK - A JELENLEGI INFORMÁCIÓS TECHNOLÓGIA KORLÁTOZZA A NÖVEKEDÉST - AZ ÁRAK GYORS ÖSSZEHASONLÍTHATÓSÁGA - AZ ÚJ MUNKÁBA LÉPŐ GENERÁCIÓK ÚJ KÖVETELMÉNYEKET TÁMASZTANAK (BAIN&COMPANY 2013.) FIGYELMET IGÉNYLŐ FŐBB TÉNYEZŐK

13 - SZŰKÍTETT FÓKUSZ A BEFEKTETÉS / BERUHÁZÁS KRITIKUS TERÜLETEIRE - A VEVŐI ELÉGEDETTSÉG - AZ IT RENDSZER - A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG, MINT BEFEKTETÉS A NÖVEKEDÉS BEFEKTETÉST IGÉNYEL (BAIN&COMPANY 2013.)

14 MENEDZSMENT ESZKÖZÖK HASZNÁLHATÓSÁG ÉS ELÉGEDETTSÉG (forrás: Bain 2013)

15 INNOVÁCIÓ SZŰKÖS IDŐKBEN  AZ ELKÖTELEZETTSÉG NÖVELÉSE  INNOVÁTOROK SZÁMÁNAK NÖVELÉSE  RADIKÁLIS INNOVÁCIÓK NÖVELÉSE  VÁLLALATON KÍVÜLI INNOVÁCIÓK FOKOZOTTABB BEVONÁSA  A TANULÁS ARÁNYÁNAK NÖVELÉSE A PROJEKTEKBEN (G.Hamel – G.Getz.)

16

17 TECHNOLÓGIAI TRENDEK 2015. (A Samsung szerint) http://www.hirado.hu/2014/12/31/ezek- lesznek-2015-technologiai-trendjei/# A viselhető technológiák az üzleti döntéshozók öltözködésében is divatot teremtenek. A munka és a magánélet összemosódik, a leghatékonyabb időszak ugyanis nem feltétlenül munkaidőbe esik. A virtuális valóság és a kijelzők innovatív használata hamarosan elvezet a digitális üzletek korához. Az automatizált otthoni rendszerek már nem számítanak kockaságnak, sőt egyenesen sikkesek. Az elkövetkezendő egy évben született gyermekek már mindegyike olyan alaptantárgyként fogja tanulni a programozást, mint a számtant vagy az irodalmat.

18 - - ERŐSÍTENI A FÓKUSZÁLÁST - MEGTALÁLNI AZ EGYSZERŰSÍTÉS ÚTJAIT - ERŐTELJESEBBEN FIGYELEMBE VENNI AZ EMBERI TÉNYEZŐT A VEVŐ ÉS AZ ALKALMAZOTTAK TEKINTETÉBEN - NINCS „GYŐZTES” ESZKÖZ - MEGTALÁLNI AZ ILLESZKEDŐ METODIKÁKAT A MEGVÁLTOZOTT KÖRNYEZETBEN MEGFONTOLANDÓ ÜZENETEK

19 „AKI SZERETI, AMIT CSINÁL, AZ TELJESÍT IS. „ (P. Drucker)

20 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Hoffer Ilona egyetemi docens, CVS-Life, PVM, TVM, Budapesti Corvinus Egyetem Stratégia és Projektvezetés tanszék tel: +36-30-4409951 E-mail: ilona.hoffer@uni-corvinus.hu


Letölteni ppt "Dr. M Egyetemi prezentációs sablon 1. HOFFER ILONA A MÚZSA CSÓKJA ÉS AZ ALKOTÁS MŰVÉSZETE AZ INNOVÁCIÓBAN INNOVÁCIÓ A SZOLGÁLTATÁSOKBAN BUKARESTRMÜE 2015."

Hasonló előadás


Google Hirdetések