Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kína tíz legcsodálatosabb autóútja

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kína tíz legcsodálatosabb autóútja"— Előadás másolata:

1 Kína tíz legcsodálatosabb autóútja

2 1. A Hangzhou-híd a világ leghosszabb óceánok közti hídja, a teljes hossza 36 km.

3

4

5

6 2. Kínában hat ilyen, a levegőben lévő autóút van, ezek közül az egyik a Quabi autóút a Taihang-hegységben.

7 A fénykép a Guoliang út menti látványt mutatja, amely egy különleges út, meredek hegy oldalába építve, Huixian megyében, Xinxiang városánál, Közép-Kína Henan tartományában. Ez a Guoliang út Kína hat ilyen útjának egyike, amely a hegyfalba van építve.

8

9

10

11

12 3. A világ leghosszabb kettős alagútja 18 km hosszú a Zhongnanshan autóúton, Qinling, Shaanxi tartomány.

13

14

15

16 Egy 18 kilométer hosszú kettős alagút és négysávos autóút alagút, a leghosszabb kettős autóút alagút a világon.

17 Japánban van jelenleg a világ második leghosszabb kettős autóút alagútja, amely 10,9 kilométer hosszú.

18 Az Aizhai autóútnak tizenhárom kanyarja van Hunan tartományban.
4. Az Aizhai autóútnak tizenhárom kanyarja van Hunan tartományban.

19

20

21

22 A kanyargós hegyi utat az Aizhai autóúton, Közép-Kína Hunan tartományában, tekintik az ilyen utak legszebbikének az országban.

23 5. Az Aizhai-híd Hunan tartományban 330 m magas, fesztávja 1176 m. A világon a harmadik, Ázsiában az első.

24

25

26

27

28

29

30

31

32 6. A Tianmen-hegyi kanyargós autóút Zhangjiajie-nél, Hunan tartományban. Hossza 11 km, magassága a tengerszint feletti 200 m-ről 1300 m-re emelkedik, összesen 99 kanyarral. A hegy tetején van a Tianmen templom.

33

34 Ha az Aizhai autóút a legszebb, akkor a Tianmen-hegy csúcsát elérő hegyi út az északnyugati Hunan tartományban minden bizonnyal lélegzetelállító. A 11 km hosszú út 200 m magasságból méterre viszi fel a látogatókat 99 kanyarral.

35 7. A “24 cikk-cakk” autóútnak Guizhou tartományban huszonnégy éles kanyarja van a magas hegységben. A Burma utat főleg kínaiak építették a második világháború alatt, hogy utánpótlást hozzanak a szenvedő Kínának, hogy segítsék a kínaiakat a japán betolakodókkal szemben.

36

37

38 8. A Tarim sivatagi autóút úgy is ismert mint a sivatagot átszelő autóút vagy Taklamakan-sivatagi autóút, és északról délre szeli át a Taklamakan-sivatagot, 552 km hosszú. Nagyjából öt óra alatt lehet kocsival megtenni ezt a távolságot.

39 Ez az autóút a 314. országos autóútnál lévő Luntai (轮台) városát köti össze a 315. országos autóútnál lévő Minfeng (民丰) városával, a Tarim-medence északi és déli szélén. Az autóút teljes hossza 552 km; hozzávetőleg az autóút 446 kilométere vezet lakatlan területen, amelyet futóhomok dűnék borítanak, így ez a leghosszabb ilyen autóút a világon.

40

41

42

43 9. Négy autóút vezet Tibetbe, név szerint a Chuanzang (Sichuan-Tibet autóút), a Qingzang (Qinghai-Tibet autóút), a Dianzang (Yunnan-Tibet autóút) és a Xinzang (Xinjiang-Tibet autóút) autóutak.

44 Chuanzang autóút A Sichuan-Tibet autóút magas hegyi út, amely Sichuanban, Chengdunál indul keleten és Tibetben, Lhasában ér véget nyugaton. Az út hossza 2142 km. Mielőtt erre az útra hajtunk, meg kell győződin arról, hogy járművünk és jómagunk is jól fel vagyunk készülve. Az autóút építése 1950 áprilisában kezdődött és december 25-én megnyitották.

45

46

47 西藏八宿九十九道拐(又名怒江七十二拐)

48

49

50

51 Qingzang autóút A Qing Zang autóút (青藏公路) - Az 1160 km hosszú Qing Zang autóút párhuzamosan fut a híres Qinghai-Tibet vasútvonallal (青藏铁路). Golmudtól (格尔木) [Qinghai (青海)] indul, átmegy a Kunlun-hegységen (昆仑山脉), hatalmas füves területeken, és a tibeti (西藏) Lhasa (拉萨) városában ér véget. Mivel ez a világ legmagasabban fekvőútja (átlagosan 4000 m a tenger szintje felett) az utazóknak oxigén ellátást kell magukkal vinni és magassági betegség elleni gyógyszert. Az autóutat az 1970-es ével elején fejezték be és nemrég ünnepelte ötven éves évfordulóját.

52 青藏公路 Qingzang autóút

53

54

55 Dianzang autóút A Dian-Zang (Dian a Yunnan tartomány rövidítve, Zang pedig Tibet rövidítése) autóút 1974-ben épült és nyílt meg a forgalom számára. Xiaguanból (Yunnan) indul délen, áthalad Jianchuanon, Zhongdianon és Dechenen egészen a tibeti Zhikangig északon, és ez 714 km távolságot jelent. Északon a Sichuan-Tibet út déli részéhez csatlakozik. Ez a negyedik fővonal a hátországból Tibetbe. Mindenki Kína és az egész világ legszebb autóútjának tekinti.

56

57

58

59 Xinzang autóút A Xinjiang -Tibet autóút a 219. számú országos fő autóőpálya, amely Yecheng megyéből indul (Xinjiang) és Tibetben, Lhaze megyében végződik (Shigatse prefektúra) kilométeren át halad, hegyek és folyók között kanyarog útja.

60 新藏公路 Xinzang Highway

61 10. A Taiwan Suhua autóút a 9. számú tartományi autóút egy 118 kilométeres szakasza Taiwanban, amely Su-ao községnél indul (Yilan) és Hualien városánál (Hualien) végződik. Veszélyes, de látványos út. A híres turisztikai megállók közé tartoznak Chingshui sziklák.

62

63 Taiwan 2009 CingShui sziklák a SuHua autóúton

64 Egy április 29-én készült fényképen két kerékpáros fiatalember állt meg, hogy megcsodálják a tenger látványát a tengerparti Suhua autóúton, amely Északkelet-Taiwanban indul, Ilan megyében és Hulian megyében végződik, Kelet-Taíwanban. A helyiek szeretnek kerékpározni az úton a tengeri szellő miatt és elvezni a látványt.

65 Szép autóutak Kína más részein és csodás alkotások

66 Shanghai

67 Shanghai Nanpu-híd

68 Egy kínai útkereszteződés forgalmának zseniális, innovatív megoldása

69 A világ legmagasabb szabadtéri liftje
Bailong lift, Kína A világ legmagasabb szabadtéri liftje

70

71 Ha tériszonyban szenvedsz, ez talán nem neked való.
A Bailong lift, ami Száz sárkány liftként is ismert, 1070 láb (330 m) magasba viszi fel a turistákat egy kemény homokkő oszlop oldalán, Kína Hunan tartományának egy hegységében. Az üveglift, amely egyszerre 50 embert, óránként 1380-at visz fel, utasai szájtátva nézik azt a mondani sem kell szédítő látványt, amit lefelé a sziklás hegység nyújt a Hunan tartománybeli Zhangijiajie Wulingyuan területén. A lift munkálatai, amelyek 120 millió jüanba, vagy 12 millió fontba kerültek, 1999-ben kezdődtek és 2002-ben fejeződtek be. A terv a környezetvédők heves ellenkezésével találkozott, akik azért haragudtak, mert egy világörökségi helyszín közepén van. A lift aknáit és alagútjait a terület ezernyi kvarc homokkő oszlopa közül kiválasztottban kellett elkészíteni, és földrengésjelzőket beépíteni azért, hogy a liftek, három van belőlük, gyorsan kiüríthetők legyenek katasztrófa esetén. A terv támogatói azt mondták, hogy a liftek, amelyek a világon a legnagyobb utasszállítási kapacitásúak, túlzott forgalomtól védik meg a hegyi utakat. De az ellenzők azt mondták, hogy a terület, amely évente 5 millió látogatót vonz, már telítve van turistákkal és nincs szükség újabb látványosságra, hogy ez a szám tovább növekedjék. Miután elkészült, ez a lift lett a világ legmagasabb, teljes egészében látható, szabadban lévő liftje, a világ legmagasabb kétemeletes kilátó liftje, és a leggyorsabb személyszállító lift a legnagyobb kapacitással egy honlap szerint.

72

73

74 Csak Kínában Képek és ábraaláírások: Internet
A PPS-t készítette: Oei Hui Kiat, Singapore A befejezés dátuma: augusztus 28, csütörtök


Letölteni ppt "Kína tíz legcsodálatosabb autóútja"

Hasonló előadás


Google Hirdetések