Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Karácsony Karácsonyi képeslap. Karácsonyi versek K OSZTOLÁNYI D EZSŐ : Karácsony Ezüst esőben száll le a karácsony, a kályha zúg, a hóesés sűrű; a lámpafény.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Karácsony Karácsonyi képeslap. Karácsonyi versek K OSZTOLÁNYI D EZSŐ : Karácsony Ezüst esőben száll le a karácsony, a kályha zúg, a hóesés sűrű; a lámpafény."— Előadás másolata:

1 Karácsony Karácsonyi képeslap

2

3 Karácsonyi versek K OSZTOLÁNYI D EZSŐ : Karácsony Ezüst esőben száll le a karácsony, a kályha zúg, a hóesés sűrű; a lámpafény aranylik a kalácson, a kocka pörög, gőzöl a tej sűrű. Kik messze voltak, most mind összejönnek a percet édes szóval ütni el, amíg a tél a megfagyott mezőket karcolja éles, kék jégkörmivel. Fenyőszagú a lég és a sarokba ezüst tükörből bókol a rakott fa, a jó barát boros korsóihoz von, És zsong az ének áhítatba zöngve… Csak a havas pusztán a néma csöndbe sír föl az égbe egy-egy kósza mozdony. Pálfalvi Nándor: Karácsony Karácsony ünnepén az a kívánságom. Legyen boldog mindenki ezen a világon. Itt is, ott is mindenütt legyen olyan béke, mint amilyen bent lakik az emberek szívébe.

4 BOLDOG ÚJ ÉVET! BOLDOG KARÁCSONYT!


Letölteni ppt "Karácsony Karácsonyi képeslap. Karácsonyi versek K OSZTOLÁNYI D EZSŐ : Karácsony Ezüst esőben száll le a karácsony, a kályha zúg, a hóesés sűrű; a lámpafény."

Hasonló előadás


Google Hirdetések