Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Z A DVENT Advent - Várakozás. A GYERTÁK MEGGYÚJTÁSA ILYEN SORRENDBEN TÖRTÉNIK : 1. 2. 3. 4. A rózsaszín gyertya a közeledő ünnep örömét, míg a lila.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Z A DVENT Advent - Várakozás. A GYERTÁK MEGGYÚJTÁSA ILYEN SORRENDBEN TÖRTÉNIK : 1. 2. 3. 4. A rózsaszín gyertya a közeledő ünnep örömét, míg a lila."— Előadás másolata:

1 A Z A DVENT Advent - Várakozás

2 A GYERTÁK MEGGYÚJTÁSA ILYEN SORRENDBEN TÖRTÉNIK : 1. 2. 3. 4. A rózsaszín gyertya a közeledő ünnep örömét, míg a lila a bűnbánatot jelképezi.

3 A Z ADVENT A Z ADVENT SZÓ AZ EGY L ATIN KIFEJEZÉS MINEK JELENTÉSE : V ÁROKOZÁS J ÉZUS K RISZTUS ELJÖVETELÉRE. A VILÁGÍTÓ GYERTYÁK SZÁMÁNAK NÖVEKEDÉSE SZIMBOLIZÁLJA A NÖVEKV Ő FÉNYT, AMELYET I STEN J ÉZUSBAN A VÁRAKOZÓNAK AD KARÁCSONYKOR. A Z ADVENTI KOSZORÚN MIND A NÉGY GYERTYA EGYSZERRE ÉG AZ UTOLSÓ VASÁRNAPON.

4  M INDEN GYERTYA SZIMBOLIZÁL EGY FOGALMAT : HIT, REMÉNY, SZERETET, ÖRÖM. Á DÁM ÉS É VA – MINT AKIKNEK ELSŐKÉNT ÍGÉRTE MEG I STEN A MEGVÁLTÁST ( HIT ); Z SIDÓ N ÉP – AKINEK MEGÍGÉRTE, HOGY KÖZÜLÜK SZÁRMAZIK A M ESSIÁS ( REMÉNY ); K ERESZTELŐ S ZENT J ÁNOS – AKI HIRDETTE J ÉZUS ELJÖVETELÉT, ÉS KÉSZÍTETTE AZ UTAT AZ EMBEREK SZÍVÉHEZ ( SZERETET ); S ZŰZ M ÁRIA – AKI MEGSZÜLTE A F IÚT ( ÖRÖM ) – RÓZSASZÍN GYERTYA ).

5 A DVENTI NAPTÁR EGY FIÚ TÖRTÉNETE Az adventi naptár használatának népszokása 1900 körül kezdődött, kialakulása egy német édesanyához kötődik, akinek kisfia, Gerhard, már hetekkel az ünnep előtt türelmetlenkedett a várva-várt és megszokott karácsonyi ajándékok miatt. Az édesanya ezért érdekes és meglepő játékot talált ki gyermeke számára: egy kemény papírlapot huszonnégy részre osztott, mindegyik részre rátűzött egy-egy darab csokoládét, majd megengedte, hogy a gyermek minden este megegyen egyet-egyet közülük. Mikor a kisfiú felnőtt, nem felejtette el édesanyja meglepetését, és üzleti vállalkozásba kezdett. Olyan naptárt szerkesztett, amelyen huszonnégy ablakocska mögé egy-egy darab csokoládé vagy cukorka volt elrejtve, s ezek csak a spaletták kinyitása után váltak láthatóvá.

6 M ODERN ADVENTI NAPTÁR

7 A HÁROM N APKELETI B ÖLCS : GÁSPÁR,MENYHÉRT,BOLDIZSÁR

8 A BIBLIAI NAPKELETI BÖLCSEK A CSILLAG VEZETÉSÉVEL KELETR Ő L B ETLEHEMBE ÉRKEZTEK, HOGY MEGLÁTHASSÁK A K ISJÉZUST ÉS ÁTADHASSÁK NEKI AJÁNDÉKAIKAT. A HAGYOMÁNYOS HÁROM NÉV SZÍR FORRÁSOKBAN FORDUL EL Ő EL Ő SZÖR : K ARSUDAS, H IOR ÉS B AZANTOR, AMELYEK BIZTOSAN KÉS Ő BBI JELKÉPES ELNEVEZÉSEK. E ZEKB Ő L ALAKULT KI AZ 5. SZÁZADBAN AZ ARÁM ÉS GÖRÖG NYELVJÁRÁSOKBAN A K ASPAR, M ELKHIOR ÉS B ALTAZAR.

9 E GY REGÉNY A N APKELETI B ÖLCSEKR Ő L :

10 Ady Endre Nem volna más vallás, Nem volna csak ennyi: Imádni az Istent És egymást szeretni… Karácsonyi rege Ha valóra válna, Igazi boldogság Szállna a világra.

11 POWER POINT VILÁGA MMXI.XII.IX A POWER POINT VILÁGA C. SOROZAT I SMERETTERJESZT Ő K IADÁSA AZ ADVENT K ÖSZÖNÖM A FIGYELMET !


Letölteni ppt "A Z A DVENT Advent - Várakozás. A GYERTÁK MEGGYÚJTÁSA ILYEN SORRENDBEN TÖRTÉNIK : 1. 2. 3. 4. A rózsaszín gyertya a közeledő ünnep örömét, míg a lila."

Hasonló előadás


Google Hirdetések