Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Irány Erdély!.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Irány Erdély!."— Előadás másolata:

1 Irány Erdély!

2 Erdély és a Részek

3 Az útvonal

4 Három nemzet élt itt együtt: a székelyek, a szászok, és a románok.
Erdély – jún. 3-6. Románia nyugati részén fekvő terület Nyugat felőli fő bejárata a Királyhágó Magyarországhoz tartozott, de önálló fejedelemség volt Jeles napi szokások, nyelvjárások többnyire ma is élnek Ismertebb táji csoportok Erdélyben: Kalotaszeg Mezőség Torockó Székelyföld Gyimes Három nemzet élt itt együtt: a székelyek, a szászok, és a románok.

5 1. Nap - délelőtt Nagykároly, városnéző séta: Károlyi-kastély
Petőfi szobor Szarvas fogadó Piarista gimnázium Megyeháza Református templom Károli Gáspár szobra

6 1. Nap – délután, este Magyarvalkó: Fazsindelyes református templom
Érmindszent: Ady-kúria és múzeum Kalotaszentkirály: Szálláshely: naplóírás Erdély-ismereti vetélkedő

7 2. Nap - délelőtt Torda: Fő tér, római katolikus templom
Fejedelmek Háza Történeti Múzeum Unitárius templom Petőfi-emléktábla

8 2. Nap – délután, este Torda: Tordai hasadék Sóbánya
Torockói unitárius templom Néprajzi Múzeum Kalotaszentkirály – szállás: Megemlékező beszéd Helyiekkel közös zenés, irodalmi műsor Tábortűz

9 3. Nap – délelőtt Kolozsvár: Fő tér Szent Mihály templom
Mátyás király szobra Mátyás király szülőháza Arisztokrata műemlék-házak Házsongárdi temető

10 3. Nap – délután, este Méra: Tájház, mérai népviselet
Kós Károly által tervezett tejcsarnok Kalotaszentkirály – szállás: Táncház a helyiekkel

11 4. Nap – délelőtt Kalotaszentkirály: Ady-emlékmű Kőrösfő:
Népdaltanulás A helyi iskola meglátogatása Könyvadomány átadása Királyhágó

12 4. Nap – délután, este Nagyvárad: Székesegyház, Szent László szobor
Holdas templom Kanonoksor Belvárosi, régi nemesi paloták Ady-múzeum Szigligeti Színház Kalotaszentkirály: Közös éneklés, hazaindulás Buszon: filmnézés, blogírás

13

14

15 Ebéd információk Ebédelési lehetőség:
Az 1. napi ebédet a diákok maguk oldják meg, otthonról hozott szendvicsekkel. 2. napi ebéd Tordán lesz a „Kaufland” nevű szupermarketban. 3. napi ebéd Kolozsváron lesz a „Cora” szupermarketban. 4. nap úton hazafelé.

16 Kaufland Német hypermaket cég része a Schwarz Csoportnak – a LIDL anyacégének. Több mint 1000 áruházuk van Németországban, Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában és Horvátországban. Friss pék, és hentesáru naponta.

17 Cora A Cora a belga Louis Delhaize-csoport hipermarket-hálózatának márkaneve, a hálózat székhelye Belgiumban, Jumetben van. A Cora Franciaországban, Belgiumban, Luxemburgban és Romániában 70-et meghaladó számú hipermarketet üzemeltet. Magyarországról 2012-ben vonultak ki, áruházuk nagy részét az Auchan vásárolta fel. Friss pék, és hentesáru naponta.

18 A szállásunk

19 Kós Károly Iskola Körösfő

20 Hasznos tudnivalók Útlevél vagy személyi igazolvány.
Úti okmányokról egy fénymásolat.(Ahol az adatok, illetve a fénykép van. ) Gyógyszerek, borítékba zárva – névvel ellátva. Költőpénz – Román Lei Az útra szendvicsek, innivaló( az első étkezés 1. nap este.) Tisztálkodási szerek, törülköző. Esernyő, esőkabát vízálló cipő, melegebb öltözet. Fényképezőgép, elem, telefontöltő. Telefonegyenleg feltöltve legyen!(Ne ott kelljen venni.) Ésszerű csomagolás.: Egy nagy táska, a buszra csak kis táska hozható fel. Fejenként egy táska és egy kézipoggyász hozható!

21 Hasznos tudnivalók Adomány a körösfői iskolának: - Hozz egy könyvet, hozz egy játékot! Szállás: 3 éjszaka Kalotaszentkirályon: Panzió, falusi turizmus. Ellátás: Félpanzió ( reggeli és meleg vacsora) Ebéd: Lehetőség a vásárlásra, vagy itthonról vigyük? Laptop, hangszóró, erősítő. Viselkedési normák. Találkozó: jún.3. Szerda 3:40 az iskola előtt. Indulás: 4:00 Érkezés: Jún.6. Szombat: Késő esti órák. 22:00 után. Koszorúzás: Petőfi, Ady, emlékszobornál házsongrádi temetőben. Mécsesek Előzetes tevékenység: PPT-k, vetélkedők. Témanap: jún. 12. A nemzeti összetartozás napjáról megemlékezés. Tizenegy állomáson ismeretszerzés és vetélkedő, totó formájában. Cél: Határtalanul megismerni a határtalan magyar kulturális és művelődéstörténeti örökséget. Támogatás összege: Szállás: Ft; Útiköltség: Ft; Összesen: Ft;

22 Köszönöm a figyelmet! Programvezető: Gecsei Edit magyartanár


Letölteni ppt "Irány Erdély!."

Hasonló előadás


Google Hirdetések