Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Önálló Élet Európai Hálózata Semmit rólunk nélkülünk! Az Önálló Élet Európai Napja 2015. Május 5.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Önálló Élet Európai Hálózata Semmit rólunk nélkülünk! Az Önálló Élet Európai Napja 2015. Május 5."— Előadás másolata:

1 Önálló Élet Európai Hálózata Semmit rólunk nélkülünk! Az Önálló Élet Európai Napja 2015. Május 5.

2 Ünnepeljük meg május 5-ét, az önálló élet európai napját! Kérjük, csatlakozzanak, terjesszék az önálló élet gondolatát a facebook-on is! „A segítés a létünk!” „Le a megszorításokkal!” „Öregotthon – nem megoldás!”

3 Az ENIL A fogyatékossággal élő emberek, önálló élet-szervezetei és nem- fogyatékos szövetségeseinek fóruma KépviseliKépviseli - a fogyatékossággal élők emberi jogait, - a szolidaritás alapú társadalmi befogadást, - a sorstársi tanácsadást - az intézményi kitagolást - a demokráciát - az önreprezentációt - minden fajta fogyatékosságot - az önrendelkezést Az ENIL a legsúlyosabban sérült emberek ügyéért emel szót az európai fogyatékos- és szociálpolitikában.

4 Az ENIL közvetlenül dolgozik a fogyatékossággal élő egyénekkel, szervezeteikkel (ezek legtöbbször Önálló Élet Központok), politikusokkal, a médiával, az üzleti világgal és bárkivel, aki többet szeretne tudni az önálló életről, annak múltjáról, értékeiről, elveiről és gyakorlatáról. Szót emel és lobbizik a társadalmi változásért, bátorítja a sérült embereket, hogy akarják kezükbe venni sorsuk irányítását, képzéseket nyújt, gyakorlati útmutatásokat ad.

5 Jelenlegi uniós képzési projektek: Az önálló élethez való jog Törökországban és Bulgáriában Integrált lakhatás támogató szolgáltatással fogyatékossággal élők és hajléktalanok részére Olaszországban, Hollandiában, Görögországban, Finnországban, Szlovéniában, Franciaországban, Írországban Korábbi projektek: DREAM (Fogyatékosok jogai akadálymentes piac bővítéséért) – önálló élethez való jog, integrált lakhatás, felhasználói irányítású személyi segítés, szolgáltatások INNOSERV kutatási projekt - innovatív szociális szolgáltatások Fiatalok képzése Értelmileg és pszichoszociálisan sérült emberek alapvető jogai, stb.

6 Mítosz írtók, avagy Állítólag – Discovery Channel Önálló életről alkotott téves értelmezések cáfolata Több országban átvették, lefordították, adaptálták

7

8 Május 5-i események Szerbia: Myth Buster – szerb nyelven Utcai demonsrációk

9 Lettország „ Büszkén.Erősen.Láthatóan.” Fotókiállítás

10 C:\Users\evacaesar\Desktop\Freedom Drive 2011_teljes méret.mp4


Letölteni ppt "Önálló Élet Európai Hálózata Semmit rólunk nélkülünk! Az Önálló Élet Európai Napja 2015. Május 5."

Hasonló előadás


Google Hirdetések