Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az egészség és a tökéletes testsúly elérésének titkai.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az egészség és a tökéletes testsúly elérésének titkai."— Előadás másolata:

1 Az egészség és a tökéletes testsúly elérésének titkai

2 HIPPOCRATES (i.e ) i.e. kb. 400 Görögország Hippocrates lefekteti a modern orvoslás alapjait

3 Azt tartotta, az emberi test öngyógyító tulajdonsággal rendelkezik „Először is: NE ÁRTS!” „Ételed legyen orvosságod, orvosságod ételed!” „Az, aki nem ismeri a táplálékokat, hogyan érthetné meg az ember betegségeit?”

4 Ma: minden bajra egy tabletta A mai orvosok semmi vagy nagyon kevés táplálkozás- élettani ismeretekkel rendelkeznek. (de sajnos a természetgyógyászok is !) A betegek nincsenek ellátva táplálkozási tanácsokkal, vagy ha mégis, az a legtöbb esetben nem helytálló. Gyógyszerek + eltorzult orvoslás+profitorientáltság = BETEGSÉGIPAR USA: évente ember hal meg a gyógyszermellékhatások következtében

5 Mi határozza meg az egészségi állapotunkat? -Életmód (táplálkozás, folyadékbevitel, mozgás, gondolkodás) -Gondolkodás - Káros szenvedélyek (alkohol, drog, dohányzás, játékfüggőség…stb.) - Genetika (népfajra jellemző adottságok is) - Stresszfaktor (negatív- és pozitív stressz + feldolgozása, kezelése) - Környezeti méregterhelés (levegő, kozmetikumok, tisztítószerek …stb.) -Táplálkozási méregterhelés (adalékanyagok, tartósítók, színezők, gyógyszerek, allergének…stb.) - Szociális és anyagi körülmények (országos- és egyéni szinten is) - Földrajzi tartózkodás

6 TÁPLÁLKOZÁS Sokféle táplálkozási rendszer van. Ne a divat szerint válasszunk!! A helyes táplálkozás ismérvei: - Teljes értékű (komplett fehérje, szénhidrát, zsírok, rostok, vitaminok, ásványi anyagok) - Az egészség fenntartását, megőrzését szolgálja - Nem esik túlzásokba - A mindennapi életbe jól beilleszthető - Hosszú távon (életmódszerűen) folytatható - Anyagilag hosszú távon finanszírozható

7 Okok: -Életmód (mozgás, táplálkozás) -Környezeti ártalmak (sugárzás, légszenny.) -Káros szenvedélyek (alkohol, dohányzás, drogok) -Negatív gondolkodás

8 „ Csak egy betegség létezik: a vér és a szövetek elsavasodása” Dr. Robert O. Young Kutató, Biológus, Táplálkozási szakértő A NASA munkatársa 8 könyv szerzője

9 korunk népbetegsége, mely – kortól, nemtől függetlenül - 10-ből 8 embert érint

10 pH / Power of Hydrogen/ = a Hidrogén ereje Egy vizes oldatban a Hidrogén ionok koncentrációját jellemzi pH1 pH7 pH14 savas semleges lúgos Mi az a pH érték ?

11 Szervezetünk csak meghatározott feltételek mellett tud működni. Mit jelent az ELSAVASODÁS? Testhő: 36, 7 °C Vér pH: 7,35 – 7,45 Dr. Young szerint: szérum pH 7,365 Bizonyos állandók fenntartásáért bármire képes Testünk alapvetően lúgos

12 A szervezet önszabályozó mechanizmusa mindent megtesz a sav-bázis egyensúly fenntartásáért Vér és szöveti pH eltolódás savas irányba  oxigénszint lecsökken  sejtanyagcsere leáll  halál

13 Egy táplálék savas vagy lúgos jellege azt jelenti, hogy a lebomlása során keletkező végtermékek inkább savasak, vagy inkább lúgosak. Alkohol, Cukrozott gyümölcslé Fekete tea, Kávé, Bor, Sör, Szénsavas üdítők

14 Ecet, Lekvárok, Élesztő, Maláta, kakaó, Szárított, savanyított gyümölcsök, Árpa, Kukorica, Rizs, Zab,

15 Sertéshús, Borjúhús, Marhahús, Halak, Kagyló, Tenger gyümölcsei Szárnyasok húsa, tojás…………..Stb. Sajtok, Jégkrém, Joghurt Kecskesajt, Tejtermékek. Margarin Disznó zsír Telített zsírok

16 Földimogyoró, Krumpli (tárolt), Pisztácia, Kesudió, Kukorica, Édesítőszerek, szacharin, aspartam, fehér cukor, répacukor, kukorica szirup, maltóz szirup, fruktóz, juharszirup, méz… (Vízelvonók)

17 Olívaolaj, Lenmagolaj Halolaj Pálmazsír Kókusz zsír… Mandula Szezámmag…

18 Avokádó Citrom, Éretlen banán, Meggy, Grapefruit,

19 Friss cékla, Endívia, Fejes saláta, Fokhagyma, Paradicsom, Friss uborka, Spenót, Brokkoli, Zeller, Sóska, Káposztafélék, Snidling, Retek, Zöldbab….stb. CSÍRÁK

20 Stressz, zaj, félelem, düh: sósav Sport: tejsav Édességek: ecetsav, szénsav, alkohol Fekete tea, kávé: csersav Nikotin, gázosodás (puffadás): kénhidrogén (sav) Hús, sajt: kén- és salétromsav Gyógyszerek: acetilszalicilsav SAVAK-ból SÓKÉPZŐDÉS = SALAKANYAGOK

21 Mindenkinél máshol van (genetika, öröklött hajlam) Nem a betegséget örököljük, hanem szervezetünk gyenge pontjait. De: a savakat semlegesíteni kell: ásványi anyagok K, Na, Ca, Mg (onnan vesz el, ahol talál: izmokból, csontokból  csontritkulás, infarktus, agyvérzés… stb. A vvs-ek elvesztik rugalmasságukat  összecsapzódnak csökkent oxigénkötő kapacitás, pl. trombózis… Testünk genetikailag túlélésre van programozva ! A SZERVEZET SAVRAKTÁRAI Savak: vérbe, majd kötőszövetbe innen vese, tüdő

22 Normális, egészséges vér Fekete kristályok Dohány, marihuána, vegyi anyag, gyógyszer, ha barna, lehet fehérje bomlástermék

23 Vörösvérsejt összecsapzódás A felszíni negatív töltés elvesztése; A plazmában lévő savak molekuláris ragasztóként viselkednek Céltábla sejtek Erjedő, bomló vörösvérsejtek. Fehér foltok vagy gomba formációk a vvs- ken belül. Az étrend sok szénhidrátot tartalmaz. Cukor intolerancia és/vagy hormonális egyensúlyvesztés, stressz, vashiány

24 Gombák Gomba túlszaporulat, baktérium, penész. Nagyon mérgező. Echinociták Ω3 zsírsav hiány Sejten belüli parazitózis

25 Rollni képződés Elégtelen fehérjebontás, megváltozott pH, a sav-bázis egyensúly zavara. Ezek megváltoztatják a vvs-ek membránjának negatív töltését, emiatt azok összetapadnak

26 A szervezetünk olyan, mint egy akvárium Túl sok vagy nem megfelelő minőségű étel  rothadás, erjedés Mérgező, savas vegyi anyagok Megváltozik a környezet pH-ja Le kell cserélni a vizet Mérgező kemikáliák gyógyszerek, élelmiszer- adalékanyagok („E-számok”), környezeti mérgek

27 Ideális körülmények között a sejtanyagcsere végtermékei a - tüdőn, - vesén, - bőrön - végbélen keresztül ürülnek ki a szervezetből. A mérgező salakanyagokat semlegesíteni és hígítani kell ! Ca, Mg, K, Na és VÍZ Ennek hiányában a testben felszaporodnak a méreganyagok szövetek és a vér pH-ja savas irányba tolódik ( a szervezet elsavasodik)

28 A sejtek működése függ: - milyen tiszta a kötőszövetben lévő folyadék A sejtek nem érzik jól magukat a savas környezetben  alkalmazkodnak 2./ Nem tud megküzdeni az őt ért hatásokkal  elpusztul = tovább savasítva környezetét. 3./ Genetikailag alkalmazkodik (ez az evolúció alapja) Számára előnyös mutációkat hoz létre, túlnövi a többi kevésbé alkalmazkodó sejtet  kialakul a TUMOR. 1./ Ha megfelelő ellátottsága van a tápanyagokból, akkor nagyobb energia befektetés mellett ugyan, de ellátja funkcióját.

29 A SZERVEZET SAVASSÁGÁNAK MÉRÉSE Vérből :vérben mért pH és a vérben oldott széndioxid és oxigén koncentrációból kiszámított paraméterek alapján történik. Normál érték: Vizelet pH: megmutatja, hogy a szervezet milyen mértékben képes hasznosítani az ásványi anyagokat Normál tartomány: 6,8-7,2 Nyál pH: az emésztőenzimeink hatékonyságáról kapunk képet

30 L. Pasteur ( ) francia mikrobiológus és kémikus: - betegségek elsődleges oka a szervezetbe kívülről bejutó kórokozók, - az emberi vér teljesen steril,megfertőződni csak kívülről képes, - ezek a kórokozók okozzák a betegségeket, s ezeket elpusztítani csak gyógyszerrel lehetséges. A mikroorganizmusok és a sav-bázis egyensúly kapcsolata

31 Antoine Bechamp ( ) és követői: - a betegségek elsődleges okai nem a kórokozók, hanem a szervezetünk egészségi állapota, belső egyensúlya - savas környezetben a baktériumok és más organizmusok könnyen tudnak szaporodni, és a saját sejtjeinkből is képesek kialakulni.

32 Parányi sejtalkotó: mikrozyma Minden leépülés és felépülés (a sejteké is) a mikrozymákból indul el. A környezettől függ, hogy mivé fejlődik: Savas belső környezetben  gombák, baktériumok Lúgos belső környezetben: pl. vörösvértestekké  izom-, agy-, máj-, vese- stb. sejtekké Dr. Young: mikrozyma  bacilus  coccus  élesztőgomba  penészgomba mikrozyma  bacilus  coccus  élesztőgomba

33 A kórokozók szaporodásának feltétele a savas belső környezet Semmi a kórokozó, minden a táptalaj ! A mikroorganizmusok és toxinjaik jelenlétének oka, hogy a legegyszerűbb alkotórészeinkre - mikrozymákra – bontsák a testet Mikroorganizmusok túlszaporodása az élő testben Idő előtti rothadás, erjedés, penészedés CÉL: a sav-bázis egyensúly helyreállítása és megszabadulni a fölösleges kórokozóktól !

34 1.) Általános érzékenység: bőrtünetek, krónikus fáradtság, aluszékonyság

35 2.) Allergia, ételintolerancia, emésztési zavarok.

36 5.)szöveti keményedések, göbök, myomák 3.) Hurutok 4.) Gyulladások

37 6.) Fekélyek

38 7.) Csontritkulás, degeneratív betegségek,

39 Elhízás, túlsúly Adott mennyiségű zsírsejttel születünk  életünk során számuk nem változik a zsírsejtek nagyra nőnek, felveszik a savat és még több zsírt, hogy semlegesítsék azokat  NEM TÚLSÚLYOS, hanem TÚL SAVAS Az elhízás fő oka a savak lerakódása a zsírszövetben !

40 A sovány, de savasan étkező emberek még nagyobb veszélyben vannak. Pl. - állandó megvonásos diéta, - sportolók

41 Cukorbetegség, Magas koleszterin szint Szív-érrendszeri betegségek Fejfájás, migrén, Depresszió, Idegrendszeri tünetek, Emésztési zavarok, Krónikus fáradtság, Alacsony energiaszint, Epekő, Vesekő, Fogszuvasodás

42 Candida és egyéb gombás betegségek

43

44 Bőrtünetek: száraz bőr, ekcéma

45 Akne

46 Psoriasis (pikkelysömör)

47 MÉREGTELENÍTÉS 1.) Májtisztítás és béltisztítás 2.) Böjt 3.) Megfelelő mennyiségű lúgos víz bevitele ( testsúly 20 kg-onként 1 liter)

48 Szervezetünk minden funkciójához víz szükséges: -Szállítja tápanyagokat az emésztőrendszertől a sejtekig. -A bomlástermékeket a sejtektől a kiválasztó szervekig. -A légzésben fontos szerepe van. -Hőszabályozás. -Elektrokémiai folyamatok (idegrendszer). Testünk 70%-a VÍZ

49 Napi 2-2,5 liter vízveszteség, amit pótolni kell !! Már 1 % folyadékvesztésnél szomjúságot érzünk. NE VÁRJUK MEG! Sokszor ivás helyett eszünk. Hiány Lassulnak az anyagcsere folyamatok Felhalmozódnak a savak Agyműködés, emlékezőképesség csökken Állandó fáradtság

50 LÚGOSÍTÓ TÁPLÁLKOZÁS %-ban lúgos ételek fogyasztása %-ban savas ételek fogyasztása A lúgosító táplálkozás ÉLETFORMA NEM egy kúra NEM fogyókúrás program ( mert komplex, teljes értékű táplálkozás) NEM egy közönséges méregtelenítő eljárás NEM vegetáriánus táplálkozás

51 Mit mivel helyettesítünk? Húsok: tofu, szejtán, szója Tejtermékek: gabona tejek, szójasajt, tofu Joghurtok, kefir: szójajoghurt, zab-, szójatejszín Margarin, vaj: biomargarin (nem hidrogénezett, növényi) Búzaliszt: tönkölybúza-, rozs-, hajdinaliszt Tojásos száraztészták: durum tészta, tönkölytészta Gabonák: köles, hajdina, rozs, barnarizs Májkrémek: növényi pástétomok Szalámik, felvágottak: gabonakolbász, szójafelvágottak Állati zsírok: pálma-, kókusz zsír, növényi olajok Cukrok, édesítők: stevia, xilit,eritritol Kávé, fekete tea: gabonakávé, gyümölcs-, herbateák

52 1.Béltisztítás (3-4-5 kg salakanyag) 2.Májtisztítás ( letölthető: menüből) 3.Olajok 4.Oxigén 5.Ásványi sók, vitaminok (rendszeresen pótolni kell !) 6.Rendszeres testmozgás 7.Sok lúgosító étel  % 8.Kevés savasító étel  % 9.Megfelelő MENNYISÉGŰ és MINŐSÉGŰ víz bevitele! /testsúly 20 kg-onként 1 liter/

53 Normális, egészséges vastagbél Toxikus vastagbél

54 A helyes étkezés meghatározza egész szervezetünk egészségi állapotát Fontos a helyes ételtársítás Fehérje, szénhidrát, zsír, rost, vitaminok, ásványianyagok Tts. 20 kg/1 liter tisztított (lehetőleg ) lúgos víz/nap Az étrend 51 %-a nyers táplálék legyen Lehetőleg vegyszermentes táplálékot fogyasszunk Amit csak lehet, magunk készítsünk el

55 Ne együnk jóllakásig Alapos rágás Kerüljük a gyorséttermi és félkész ételeket Ételallergiák szűrése (glutén, laktóz, kazein, tojás, szója) Ülve együnk, nyugodtan, ne habzsoljunk Becsüljük és tiszteljük a tiszta, éltető táplálékot.

56 Mennyibe kerül? Mennyi időbe telik megtanulni az ételek elkészítését? Mennyi ideig kell csinálni?

57 Akinek most nincs ideje az egészségére, annak később annál több időt és pénzt kell fordítania a betegségére!

58 „Gyógyszert adni a betegség elkezdődése után olyan, mintha akkor ásnánk csak kutat, amikor megszomjazunk, vagy akkor kovácsolnánk fegyvereket, amikor a harc már elkezdődött.” Nei Jing ELSŐ: A MEGELŐZÉS

59 AZ EGÉSZSÉGÉNEK MEGŐRZÉSE MINDEN EMBER SAJÁT FELELŐSSÉGE !

60 /Hipokrates/


Letölteni ppt "Az egészség és a tökéletes testsúly elérésének titkai."

Hasonló előadás


Google Hirdetések