Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

 A nemzeti park a Természetvédelmi Világszövetség meghatározása szerint olyan terület, amelynek ökológiai egységessége megőrzendő a jelen és a jövő generációi.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: " A nemzeti park a Természetvédelmi Világszövetség meghatározása szerint olyan terület, amelynek ökológiai egységessége megőrzendő a jelen és a jövő generációi."— Előadás másolata:

1

2  A nemzeti park a Természetvédelmi Világszövetség meghatározása szerint olyan terület, amelynek ökológiai egységessége megőrzendő a jelen és a jövő generációi számára; amely megvédendő mindenfajta mezőgazdasági és ipari hasznosítástól; és amelyen lehetőség nyílik nemcsak tudományos, hanem oktatási és szabadidős tevékenységek végzésére is.

3  A Yellowstone Nemzeti Park a világ legrégibb nemzeti parkja. Kiterjedése 8980 négyzetkilométer. Híres gejzíreiről, hőforrásairól és egyéb geotermikus jelenségeiről. Állatvilága igen gazdag; a nagyvadak közül említendő a grizlimedve, a szabad csordákban vándorló bölény és a jávorszarvas.

4  A park az úgynevezett Nagy Yellowstone Öko rendszer központi része, bolygónk utolsó nagy, érintetlen ökoszisztémáinak egyike.

5 Szerbia nyugati középső részén helyezkedik el a határhoz közel. A hegy a Dinári- hegység tagja. Csúcsainak magassága 1000 és 1500 méter között ingadozik. A hegyoldalakat sűrű erdőség borítja, melyet a magasabban fekvő régiókban irtások során legelők, hegyi rétek és meredek sziklás részek váltanak fel.

6  A Tara Nemzeti Parkot 1981-ben hozták létre. A park területe mintegy 220 négyzetkilométer, melynek magassága a tengerszinthez képest 250 és 1500 méter között váltakozik. A nemzeti park területén számos hegycsúcs található, melyeket festői szépségű völgyek választanak el egymástól. A leginkább látványos ezek közül a Drina-folyó völgye.

7  Szerbia legrégebbi nemzeti parkja huszonötezer hektáron fekszik. Több mint tízezer különböző élőlény lakja e térséget. Nagy része a Vajdaságban, Szerbiában található.

8  Északon a Duna határolja. Nyugat-keleti szélessége mintegy 80 km, ellenben déltől észak felé csupán 15 km kiterjedésű. Legmagasabb csúcsa az 539 m-es Vörös- bérc.

9 Készítette: Lévai Réka és Berén Eleonóra


Letölteni ppt " A nemzeti park a Természetvédelmi Világszövetség meghatározása szerint olyan terület, amelynek ökológiai egységessége megőrzendő a jelen és a jövő generációi."

Hasonló előadás


Google Hirdetések