Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1 PLAY FELVEVŐJÁTÉK Az első ütés fontossága.. 2 PLAY Első ütésben megfontolandó.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1 PLAY FELVEVŐJÁTÉK Az első ütés fontossága.. 2 PLAY Első ütésben megfontolandó."— Előadás másolata:

1 1 PLAY FELVEVŐJÁTÉK Az első ütés fontossága.

2 2 PLAY Első ütésben megfontolandó.

3 3 PLAY Első ütésben megfontolandó. Itt az ütés kiengedésének nincs értelme (feltételezve, hogy Nyugat magára indult). Ha a káró impassz nem ül, Nyugat ütésbe kerül. Ha azonnal ütünk, blokkol a szín.

4 4 PLAY Első ütésben megfontolandó.

5 5 PLAY Első ütésben megfontolandó. Csak az első kőr és az első pikk ütés kiengedése esetén teljesíthetünk.

6 6 PLAY Az első ütés kiengedése. Az első ütés kiengedését szan felvételben az indokoltnál gyakrabban, míg szín felvételben indokoltnál ritkábban használják az átlagos játékosok. Szan felvételben: Ne hagyjuk ki az ütést, ha semmi okunk arra. Ne hagyjuk ki az ütést, ha van egy veszélyesebb szín. Szín felvételben: Fontoljuk meg a lazsálást, ha elkerülhetetlen vesztőnk van a színben. Ez amellett, hogy az ellenfelek közlekedését rombolja, és a játék menetére is nagyobb kontrolt biztosít.

7 7 PLAY Első ütésben megfontolandó.

8 8 PLAY Első ütésben megfontolandó. A káró expasszt azonnal meg kell adni, hogy a pikk kiadótól megszabaduljunk.

9 9 PLAY A kézben, vagy az asztalon üssünk? Ha kézben és asztalon is üthetünk, a számunkra kedvezőbbet válasszuk, figyelembe véve, hogy honnan szeretnénk hívni, és melyik átmenetre lesz később szükségünk. A döntéshez a teljes játékmenetet át kell gondolni. Egy fejben rossznak bizonyuló terv még korrigálható!

10 10 PLAY Első ütésben megfontolandó. Az indulás a negyedik legjobb.

11 11 PLAY Elemezzük az indítókijátszást. Ha mi bontanánk a színt kicsit hívnánk a tízeshez. De, ha a hatos a negyedik legjobb, Keletnél csak egy nagyobb lap lehet, ezért kicsit kell az asztalról tenni. Az indítókijátszás elemzésével gyakran pontos képet alkothatunk a szín fekvéséről.

12 12 PLAY Első ütésben megfontolandó. Az indulás a negyedik legjobb.

13 13 PLAY Első ütésben megfontolandó. Ha kis lapot teszünk az asztalról, a harmadik helyen ülőnek nehéz döntést kell hoznia. A harmadik legjobb indulás megoldaná Kelet problémáját

14 14 PLAY Kis lap az asztalról. Gyakori felvevőjáték hiba az asztal egy értékes lapjának elpocsékolása az első ütésben. Az esetek többségében jobb kis lapot tenni, a harmadik helyen ülő úgyis tesz egy nagy lapot. Ebből pszichológia előny is származhat, ha az ellenfél tévesen arra gondol, hogy van a kezünkben egy számára veszélyes lap.

15 15 PLAY Első ütésben megfontolandó.

16 16 PLAY Első ütésben megfontolandó. Az indítókijátszás fedése gyakran extra ütést eredményez. Az indulás alapján Nyugatnál 9, 98, 94 vagy 93 volt. Ha fedünk hármat üthetünk a színben. A hetest jó hívni, mert Keletet fedésre csábítja.

17 17 PLAY Középlap indulás fedése. Ha az indulás egy középlap (8, 9, 10, J) azt gyakran érdemes fedni. Ez kikényszerít egy figurát, és a színben egy lapunk ütéssé magasodhat.

18 18 PLAY


Letölteni ppt "1 PLAY FELVEVŐJÁTÉK Az első ütés fontossága.. 2 PLAY Első ütésben megfontolandó."

Hasonló előadás


Google Hirdetések