Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Vizsgáztatási megoldások a Moodle- ban. Miről lesz szó? A vizsgáztatás eszközei A tesztekről általában A kérsések útja... Kérdéstípusok – Milyen legyen.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Vizsgáztatási megoldások a Moodle- ban. Miről lesz szó? A vizsgáztatás eszközei A tesztekről általában A kérsések útja... Kérdéstípusok – Milyen legyen."— Előadás másolata:

1 Vizsgáztatási megoldások a Moodle- ban

2 Miről lesz szó? A vizsgáztatás eszközei A tesztekről általában A kérsések útja... Kérdéstípusok – Milyen legyen egy teszt? Offline tesztek Teljesítményproblémák kezelése Pár szó a biztonságról

3 A vizsgáztatás eszközei Mi más? Hát a TESZT! Lecke Natív Hot Potetoes modul SCORM tananyag és még…

4 A tesztekről álltalában Mire használom? Viselkedés kezelése Visszajelzések kezelése Globális visszajelzések Használ biztonsági beállításokat?

5 A kérdések útja JOGOK jelentősége – Ki viszi be a kérdéseket? Hol születnek a kérdések? – Moodle? – HotPot – Moodle Question Parser? – Quizlet? – Word táblázat? – ??? Mi van, ha jön a migráció?

6 Melyik formátumot használjam? GIFT Moodle XML GIFT with medias format Microsoft Word table HotPot import ???

7 Kérdéstípusok Vigyázó szemetek az OU-ra vessétek!OU Drag and drop onto image Drag and drop into text Ordering Select missing words Drag-and-Drop Matching Drag and drop markers Combined All-or-Nothing Multiple Choice Regular expression short answer

8 Offline teszt Mit tegyek? Nem fér mindenki gépterembe. Használd az Offline Quiz-tOffline Quiz

9 TELJESÍTMÉNYPROBLÉMÁK KEZELÉSE Mit tegyek? Olyan sokan vannak….

10 Hány felhasználóm van? 1 – 100? 100 – 500? 500 – 1000? 1000 – 2000? 2000 – 5000? 5000 – 1000? 10000 felett?

11 Egyszerű praktikák Több kérdést egy oldalra Több vizsgaidőpont Terhelési időszak széthúzása Több vizsga ???

12

13 Exam modul https://moodle.org/plugins/view/mod_exam A meglévő tesztekre van hatással Moodle MUC használatára épülMUC Csökkenti az adatbázishoz fordulások számát DE Csak feleltválasztós kérdések Csak halasztott visszajelzés Több jó válasz – minden helyeset meg kell jelölni

14 Biztonság

15 Jelszó IP maszk SEB És még?

16 Köszönöm a figyelmet Papp Gyula papp.gyula@consedu.hu MoodleMoot 2015


Letölteni ppt "Vizsgáztatási megoldások a Moodle- ban. Miről lesz szó? A vizsgáztatás eszközei A tesztekről általában A kérsések útja... Kérdéstípusok – Milyen legyen."

Hasonló előadás


Google Hirdetések