Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Számítógépes programok használata

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Számítógépes programok használata"— Előadás másolata:

1 Számítógépes programok használata
Microsoft PowerPoint

2 Microsoft PowerPoint Nyissuk meg az alkalmazást:

3 Microsoft PowerPoint Például:
Kövesd a program utasítását és írd be a történeted címét! Például:

4 Microsoft PowerPoint Új diát a Beszúrás menü/Új dia opcióval tudsz csinálni. A bal oldalon láthatod a többi diát kis méretben.

5 Microsoft PowerPoint Válaszd ki a jobb oldali sávból, hogyan szeretnéd elrendezni a szöveget és a képet! Ha csak szöveget szeretnél erre az oldalra,akkor erre kattints: Ha képet, és hozzá rövid címet, vagy leírást,akkor erre:

6 Microsoft PowerPoint Ha a kép mellé hosszabb szöveget szeretnél, az alábbiak közül válassz:

7 Microsoft PowerPoint Ezután tegyél be képet vagy képeket!
Kattints erre az ikonra:

8 Microsoft PowerPoint ! !

9 Microsoft PowerPoint A szövegedet gépeld be a kijelölt helyre így:

10 Microsoft PowerPoint Ha színes betűket szeretnél, kattints erre az ikonra, és válaszd ki a megfelelő szín a kijelölt szövegrészhez!

11 Microsoft PowerPoint Ha a hátteret is színezni szeretnéd, klikkelj a „Formátum” feliratra, azon belül pedig az „Egyéni háttér”-re!

12 Microsoft PowerPoint Innen választhatsz színt, vagy kattints a „További színek …”-re! Ha választottál, kattints a „Mindegyik” gombra, így az összes diának ugyanolyan alapszíne lesz! Ha csak ezen a dián adnád meg a színt, klikkelj az „Alkalmaz”-ra!

13 x  Microsoft PowerPoint
Figyelj arra hogy az egyes diák ne különbözzenek egymástól túlságosan! Példa: x

14 Microsoft PowerPoint Beállíthatsz diamintát is. Ennek lényege, hogy a program előre felkínált lehetőségei közül választasz egy megjelenést. A diamintát használhatod az aktuális és az összes diára is. Használata: Formátum menü / Diatervezés Itt is figyelj rá, hogy a szöveg a háttértől elkülönülő, ezáltal jól látható legyen!

15 Microsoft PowerPoint Ha kész az első dia (az első oldal a történetedből), kezdj megint új diát, és folytasd a munkát…

16 Microsoft PowerPoint Ez az animálás.
Be tudod állítani hogy minden, ami a dián szerepel (szöveg, kép, vonalak) hogyan jelennek meg. Ez az animálás. Használata: Diavetítés menüpont/ Egyéni animálás opció Ha erre kattintasz, jobb oldalt ez fog megjelenni:

17 Microsoft PowerPoint Animálási lehetőségek:
Hatás hozzáadása (mi történjen) Indítás (magától, kattintásra…) Irány, sebesség Tipp: Érdemes a különféle funkciókat kipróbálnod és kísérletezned velük. Vigyázz a túl sok animáció eltereli a figyelmet a tartalomról!

18 Microsoft PowerPoint Művelet megadása: Alkalmazása:
Gondold meg, hogyan kell alkalmazni! Mindenhol, ahol szükséges, add meg, melyik diára ugorjon tovább! Alkalmazása: Beszúrás menü / Művelet

19 Microsoft PowerPoint Utolsó lépés
Ha kész vagy a történeteddel, mentsd el! Lapozni a „Space” vagy az „Enter” billentyűkkel tudsz.

20 Microsoft PowerPoint Ha a diák végignézése közben hibát találtál az sem baj. Ez azért lehet, mert a PowerPoint program nagyon sok funkcióval rendelkezik, amiben sokszor könnyű elveszni. Viszont a sok funkció miatt mindig tud újat tanulni az ember. Ezért is érdemes mindig alaposan megnézni a kész munkát és ha kell, javítani még egy kicsit.


Letölteni ppt "Számítógépes programok használata"

Hasonló előadás


Google Hirdetések