Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A fény éve alkalmából egy természettudományos témahéten vehettünk részt, melyet Kaposvár főépítész asszonyának előadása nyitott meg. a prezentáció a fény.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A fény éve alkalmából egy természettudományos témahéten vehettünk részt, melyet Kaposvár főépítész asszonyának előadása nyitott meg. a prezentáció a fény."— Előadás másolata:

1

2 A fény éve alkalmából egy természettudományos témahéten vehettünk részt, melyet Kaposvár főépítész asszonyának előadása nyitott meg. a prezentáció a fény szerepét mutatta be az épületek megalkotásában és a mindennapi életben például a házak benapozásától kezdve egészen a legfurcsább modern műremekekig

3 Ezt követően iskolánkban az ember által alkotott világítási módokról és azok jövőjéről a Coeluxról informálták kis csapatunkat.

4 Utunkat Patcán a Katica tanyán gyakorlattal folytattuk. A természetes fényeloszlást az egyes növénytársulások között figyelhettük meg a tanya kötél pályáján, ahol összekovácsolódott társaságunk az akadályok által

5 Ezután az éjszakai égbolton lévő fontosabb csillagképeket és csillagokat tekintettük meg távcső segítségével. Az éjszaka folyamán egy túra keretében személyesen is megbizonyosodtunk, hogy a fényszennyezésnek súlyos következményei vannak mint például egyes szentjánosbogár fajok az éjszakai fények által megzavarodnak tájékozódási képességeikben és halálukat lelve a kihalás felé vitték fajukat.

6

7

8 Utazásunk utolsó napján iskolánkban újonnan felállított meteorológiai házikó segítségével fejlesztettük meteorológiai ismereteinket és jegyeztük fel az időjárást, melyet a kirándulás folyamán rendszeres időpontokban megfigyeltünk.

9 A témahét során a sok új ismeret megszerzése mellett fejlődött az együttműködési készségünk, formálódott világlátásunk. Új élményekkel gazdagodtunk

10

11

12

13

14


Letölteni ppt "A fény éve alkalmából egy természettudományos témahéten vehettünk részt, melyet Kaposvár főépítész asszonyának előadása nyitott meg. a prezentáció a fény."

Hasonló előadás


Google Hirdetések