Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Asztalterítés Készítette: Balogh János Sarmasági Ipari Iskolacsoport, Szilágy megye.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Asztalterítés Készítette: Balogh János Sarmasági Ipari Iskolacsoport, Szilágy megye."— Előadás másolata:

1

2 Asztalterítés Készítette: Balogh János Sarmasági Ipari Iskolacsoport, Szilágy megye

3 Régi étkezési szokásaink közé tartozik az asztal megterítése.

4 Az asztal elrendezése, díszítése, a használt teríték minősége függ az étkezési alkalomtól. Reggeli Ebéd Vacsora

5 Az asztal elrendezése, díszítése, a használt teríték minősége függ az ételfogások és az étkező személyek számától

6 Az ünnepi asztalra fehér vagy világos színű damaszt vagy lenabroszt teszünk. A teríték és az evőeszközök legyenek jó minőségűek.

7 A tányérok számáról és nagyságáról a fogások szerint döntünk. Egy lapos tányérra kerül rá a többi, attól függően, hogy milyen az előétel, és szolgálunk-e fel halat.

8 Az evőeszközöket használati sorrendbe helyezzük el. A tányér bal oldalára helyezzük a villát, jobb oldalára pedig vágóélével a tányér felé fordítva a kést. A kés jobb oldalára kerül a kanál, amennyiben leves is szerepel a menüben.

9 A poharakat a tányér elé egyenes vonalba vagy átlósan helyezzük el. Középre a vizespohár kerül, ettől balra a boros, jobbra pedig a rövidital pohara.

10 Az étel felszolgálása előtt damaszt vagy vászon szalvéták helyezhetők a tányérokra.

11 Asztaldísznek csak élővirágot használjunk, lehetőleg alacsony vázába helyezve.

12 A díszgyertyákhoz sárgaréz, ezüst vagy porcelán gyertyatartó illik.

13 Jó étvágyat!


Letölteni ppt "Asztalterítés Készítette: Balogh János Sarmasági Ipari Iskolacsoport, Szilágy megye."

Hasonló előadás


Google Hirdetések