Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Vezetőknek, akiknek számít önmaguk hatékonysága

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Vezetőknek, akiknek számít önmaguk hatékonysága"— Előadás másolata:

1 Vezetőknek, akiknek számít önmaguk hatékonysága
Tudatos jelenlét Intenzív ‘Mindfulness’ tréning Dr. Szondy Mátéval a pozitív pszichológia elismert hazai szakértőjével 2015. Október 9-11. Fotó: Iswanto Arif Vezetőknek, akiknek számít önmaguk hatékonysága Vitathatatlan tapasztalat, hogy azon szervezetek, ahol a vezetők tudatos jelenléte megvalósul, a munkatársak hatékonysága is nő.

2 Tudatos jelenlét Önnel is előfordult már, hogy nem tudta átadni magát egy kellemes élménynek, mert gondolatban a múlt eseményein tépelődött, vagy a jövő miatt szorongott? Hogy képtelen volt egy adott feladatra koncentrálni, mert folyton más dolgok jutottak eszébe? Kutatások szerint az átlagember ébren töltött idejének 47%-ban gondolatai elkalandoznak attól, amit tesz. Ennek azonban ára van: amikor elménk csapong, lényegesen kevésbé érezzük magunkat elégedettnek, mint amikor jelen vagyunk a pillanatban.  A tudatos jelenlét nem más, mint figyelmünk irányításának különleges módja az "itt és most"-ra. Negatív, fenyegető gondolatainkat hajlamosak vagyunk elhinni és készpénznek venni, gyakran szövünk sötét forgatókönyveket saját (és szeretteink) jövőjéről, vagy épp a múlt eseményein rágódunk. Elménk működésének ezeket a szenvedést okozó jellegzetességeit segíthet kezelni a tudatos jelenlét tréning. Ebben a működésmódban figyelmünket tudatosan az "itt és most" élményeire irányítjuk, az élményeket kíváncsi nyitottsággal és érdeklődéssel fogadjuk be. Az utóbbi években számos hatékonyságvizsgálatot végeztek a tudatos jelenlét gyakorlásával kapcsolatban. Vitathatatlan tapasztalat, hogy azon szervezetek, ahol a vezetők tudatos jelenléte megvalósul, a munkatársak hatékonysága is nő. Az eredmények szerint ez a technika hatékonyan javítja: a probléma- és konfliktuskezelési képességeket, növeli az élettel való elégedettséget, csökkenti a depresszív és szorongásos tüneteket, csökkenti a stresszhez kapcsolódó pszichoszomatikus panaszokat. A tréning során a résztvevők egyszerű gyakorlatokon keresztül megtapasztalhatják a tudatos jelenlét "munkamódját".

3 GONDOLATI, ÉRZÉKSZERVI, AKTIVITÁSOS tudatosság.
A résztvevők a három nap során elméleti ismeretek, gyakorlati tapasztalások mentén elsajátítják a tudatos vezetői jelenlét alapjait: GONDOLATI, ÉRZÉKSZERVI, AKTIVITÁSOS tudatosság. Egyéni és kiscsoportos technikákkal elsajátítják a tudatosság eszköztárát, melyet egyéni akciótervük mentén a programot követően tovább gyakorolnak és beépítik a mindennapjaikba. A programon való részvétel eredményeként a résztvevők megismerik a tudatos vezetői jelenlét (mindfulness) elméleti hátterét. Alkalmazható technikákkal térnek vissza a munka világába. Kiválasztják azon technikákat, gyakorlatokat, melyek számukra hatékonyan elősegítik a tudatos jelenlét megélését a mindennapokban a munkában és a magánéletben. Egyéni akciótervük mentén két hétig gyakorolnak és beépítik a mindennapjaikba a tudatos jelenlétet. Program célja Kiknek ajánlott a tréning? akik szeretnének hatékonyabban működni stresszhelyzetekben akik szeretnék megérteni a stresszhelyzetekre adott reakcióikat akik szeretnének megismerkedni egy olyan módszerrel, amely bizonyítottan javítja a testi és a lelki egészséget, és jobb életminőséget eredményez akik szeretnének hatékonyabb vezetővé válni

4 Program felépítése A programon való részvétel előfeltétele
Dr. Szondy Máté: Megélni a pillanatot c. könyvének elolvasása (a tréning csomag része) Tudatos jelenlét kérdőív kitöltése 3 napos program nap szeptember 25. péntek (délután) Általánosságban a mindfulness-ről Érzékszervi mindfulness Aktivitásos mindfulness 2. nap szeptember 26. (egész nap) Interperszonális mindfulness Konfliktusos, időnyomásos és versenyhelyzetek kezelése 3. nap szeptember 27. (délelőtt) Mindfulness technikák gyakorlása Egyéni akcióterv – mentorral A három napos programot Dr. Szondy Máté és Kisszőlősi Sz. Beáta tartja, vendég trénerek Dr. Tóth Kriszta coach, személyi tanácsadó, edző és Siffer Erika parfüm szakértő. A résztvevők különböző élethelyzetekben – úgy, mint: borkóstolás, parfümök elemzése, testedzés és kulináris élmények során tapasztalhatják meg tudatos jelenlétet, annak hatását. Utánkövetés Egyéni akciótervek megvalósítása – mentori- és tanácsadói támogatással Mindfulness kérdőív – Hogy épül be a mindennapjaimba? kitöltése Program felépítése

5 Dr. Szondy Máté Több, a témát érintő könyv szerzője
klinikai szakpszichológus, egyetemi adjunktus 1979-ben született Budapesten ben pszichológus és pszichológia szakos tanár végzettséget szerezett az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen. Itt kezdte el doktori képzését 2003-ban. Pszichológusként dolgozott börtönben illetve gyermekotthonban. Tanított az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen és a Pannon Egyetemen. Jelenleg a Károli Gáspár Egyetemen oktat.  Kutatási és érdeklődési területeit a pozitív pszichológia témái adják: az élettel való elégedettség, a boldogság, az optimizmus és a megbocsátás. Célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegye az akadémiai tudást. Oktatói tevékenysége mellet praktizál és vezetői tréningeket tart. Több, a témát érintő könyv szerzője Megélni a pillanatot Mindfulness, a tudatos jelenlét pszichológiája; A boldogság tudománya fejezetek a pozitív pszichológiából, Hogyan tudnék továbblépni? A bosszú és a megbocsátás pszichológiája.


Letölteni ppt "Vezetőknek, akiknek számít önmaguk hatékonysága"

Hasonló előadás


Google Hirdetések