Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Erick van Egeraat A Delft University of Technology építész karán dicsérettel diplomázott 1984-ben társalapítója volt a neves avant-garde irodának, a Mecanoo-nak.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Erick van Egeraat A Delft University of Technology építész karán dicsérettel diplomázott 1984-ben társalapítója volt a neves avant-garde irodának, a Mecanoo-nak."— Előadás másolata:

1

2 Erick van Egeraat A Delft University of Technology építész karán dicsérettel diplomázott 1984-ben társalapítója volt a neves avant-garde irodának, a Mecanoo-nak Delftben 1995-ben alapította meg saját cégét Erick van Egeraat associated architects néven Irodákat nyitott Rotterdamban, Moszkvában, Budapesten, Londonban és Prágában Annak érdekében, hogy minél inkább megfeleljenek egy sokrétű és változatos portfólió követelményének, 2009-ben átszervezte a cégét: Designed by Erick van Egeraat néven

3 Designed by Erick van Egeraat Közel 30 éves sikeres pályafutás Épületek egész Európában és Oroszországban Közel 20 országban, több mint 100 tervezést vezetett, melyek között középületek, vegyes használatú projektek és egész városra vagy régióra vonatkozó tervek is voltak Munkáit számos díjjal tűntették ki: RIBA Award 2007: Middlesburgh Institute of Modern Art Golden Capital és Best Building 2012 Award: Vershina Trade and Entertainment Centre, Surgut

4 ABC Faculty Building, Utrecht Academic Biomedical Cluster (ABC), Utrecht Egyetem az egyetem kívánsága egy szerény, intelligens és fenntartható épület volt egy déli tájolású területen Három részből áll: irodák, tantermek egyéni munkaállomásokkal és egy étterem Mind az irodák, mind az oktatási területek rugalmasan alakíthatók (hagyományos előadás, csapatmunka és egyéni kutatás) Három kúp alakú üveg teret helyezett el az épületben, hogy a fény az épület legtöbb részére eljusson és összekösse a közösségi tereket az oktatási szintekkel

5

6

7

8

9

10 Drents Museum, Assen új bejárat és bővítés legfontosabb feladat a múzeum integrálása volt a városszövetbe az épület, a táj és a víz játékos egyensúlya új arcot adott a múzeumnak, hangsúlyozva mind a város kulturális-történelmi arcát, mind a helyszín karakterét az új kiállítási szárny a föld alatt helyezkedik el, 2000 négyzetméteren a lépcsőzetes épület teteje kifut egy nyilvános kertbe, amely a már korábbi városi parkhoz kapcsolódik a régi épület egy üveg lábazatra emelve bejáratként funkcionál 2012-ben ’best interior’ díjat kapott a Dutch Design Awards-on

11

12

13

14

15

16

17

18

19 OFFICES FOR ING BANK ( ) The offices for ING Bank and insurance company Nationale Nederlanden are located on Andrássy Street in the centre of Budapest. The eclectic Neo-Renaissance building of 1882 has been painstakingly restored and extended with persuasive contemporary elements making it one of the first buildings to juxtapose an uncompromising modernism with intuitive organic shapes to achieve what might be called "Modern Baroque". An organically shaped volume housing a conference room and nicknamed the "Whale" hovers over the courtyard, penetrating the new fully transparent climate roof. Whilst never fully visible from anywhere in the original building, the Whale’s presence is evident throughout. Though unique, the existing building is representative of many high quality courtyard buildings that have survived the remarkable changes undergone by the city of Budapest. The completed project can be seen as an optimistic sign of a city that is open to innovation and revitalisation, whilst respecting its historic fabric. Aware of its position as a prominent business building in modern Budapest, it offers solace by creating an architecture that combines intelligence with emotional sensitivity.

20 ING Irodaház, Budapest az ING kívánsága egy egyedi, jellegzetes, mégis funkcionálisan jól működő épület volt szempont volt a magas színvonal, olyan belső terekkel, amelyek megfelelnek a piaci elvárásoknak a koncepció a városi környezetből következik: a Liget Centre ortogonális 1949-es tömegének és a 19. századi eklektikus villák 21. századi átmenete a tömeg három egységből áll, amelyeket az üvegezett átriumok kötnek össze rozsdamentes acél vonalakkal a homlokzat formálása tükrözi a környék történeti homlokzatainak gazdagságát és összetettségét a tervező szerint az épület sikerrel egyesíti a megrendelő által támasztott kereskedelmi követelményeket és a budapesti történelmi kontextust, hozzájárul a kortárs város érzékeny átalakulásához

21

22

23

24

25

26

27

28 Liget Center, Budapest a korábbi szakszervezeti székház (MÉMOSz), a Városligetre néz, az ING épülete mellett az eredeti épületet 1949-ben Gárdos Lajos, Perényi Imre, Preisch Gábor és Szrogh György tervezte, az utolsó modernista középület volt Budapesten az épületet műemlékké nyilvánították a tervezés időszaka alatt, így komoly egyeztetéseket folytattak a magyar hatóságokkal három elemből épül fel: egy hosszú és karcsú lemez, elemelve a föld szintjétől (irodai szárny), egy kapcsolódó tömb (nyak), nagy méretű összekapcsolódó terekkel és egy úszó tömör tömb 250 ülőhelyes előadóteremmel az irodai szárny új, üvegezett homlokzatot kapott és megemelték a szinteket, hogy helyet kapjanak új szolgáltatások a nyakban nyitott terű irodák vannak és a recepció az előadót felújították és a legújabb technológiával szerelték fel

29

30

31

32

33

34

35 Deák Palota, Budapest korábbi lakóépület a sétálóutcában, szemben a Hotel Kempinski épületével a belvárosban a feladat az volt, hogy egy rugalmas, kortárs irodaépületet alakítsanak ki, a földszinten és az első emeleten kiskereskedelmi egységekkel a lerombolt utcai homlokzatot helyreállították korabeli fényképek alapján, a belső téralakítás is tiszteletben tartja a 19. századi neobarokk épület, kialakítva egy transzparens, nyitott megjelenést számos iroda elrendezést lehetővé tesz az épület (kisebb egységek és egyterű, nyitott irodák az üvegezett központi átrium körül) a meglévő 5 szintre 2 új szint épült, a tetején tetőterasszal az üvegezett átrium a földszinten kezdődik és felnyúlik a tető fölé, így természetes napfény a földszintet is eléri a bővítés üvegből készült, hogy növeljék a nyitottság hatását és hogy végtelen tükröződést érjenek el az üvegezett átriummal együtt az építkezés alatt, az alagsorban megtalálták a középkori városfalat, amely most megtekinthető, így adva egy újabb történelmi réteget az épületnek

36

37

38

39

40

41 Hillside Residences, Nagykovácsi nagyvárosi életstílus és a természet előnyei a tömegek több mint fele beleépült a hegybe, így a domborzat részévé válnak a házak a belső kertek, a sok üvegfelület természetes fényt enged az épületekbe az épületek kialakítása változatos lehetőségeket rejt magában

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

61


Letölteni ppt "Erick van Egeraat A Delft University of Technology építész karán dicsérettel diplomázott 1984-ben társalapítója volt a neves avant-garde irodának, a Mecanoo-nak."

Hasonló előadás


Google Hirdetések