Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Jane Austen- Büszkeség és balítélet Életrajz 1775. december 16., Steventon (!) Cassandra Austen és George Austen lánya Nagy család Abbey kollégium (Mrs.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Jane Austen- Büszkeség és balítélet Életrajz 1775. december 16., Steventon (!) Cassandra Austen és George Austen lánya Nagy család Abbey kollégium (Mrs."— Előadás másolata:

1

2 Jane Austen- Büszkeség és balítélet

3 Életrajz 1775. december 16., Steventon (!) Cassandra Austen és George Austen lánya Nagy család Abbey kollégium (Mrs. Goddard iskolája) Bath (szerelmi románc) Harris Bigg-Wither Addison- kór 1817. július 18., Winchester

4 „Általánosan elismert igazság, hogy a legényembernek, ha vagyonos, okvetlenül kell feleség. Ez az igazság oly mélyen bevésődött a vidéki családok lelkébe, hogy ha ilyen ember csöppen a szomszédságukba, rögtön egyik vagy másik leányuk jog szerinti tulajdonának tekintik, még ha nem ismerik is érzéseit vagy nézeteit.”

5 Szerepl ő k Mr. Bennet és Mrs. BennetMr. Collins Jane LizzyMary LydiaKitty Charlotte LucasMr. Darcy és Mr. Bingley Lady Catherine de BourghGeorgiana DarcyCaroline Bingley Anne de Bourgh Mr. Wickham

6

7 ”Nem mondom, tökéletesen megjárja, de ahhoz túl kevés, hogy engem kísértésbe ejtsen.”

8

9

10 ”Két okuk lehet a sétára. Vagy bizalmas titkaikat akarják egymással kicserélni, vagy azért mert tudják, hogy alakjuk akkor mutatkozik legelőnyösebben, ha járnak. Ha az előbbi, csak útban volnék. Ha az utóbbi, innen jobban csodálhatom alakjukat.”

11

12


Letölteni ppt "Jane Austen- Büszkeség és balítélet Életrajz 1775. december 16., Steventon (!) Cassandra Austen és George Austen lánya Nagy család Abbey kollégium (Mrs."

Hasonló előadás


Google Hirdetések