Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

4. VÁZLAT MÍTOSZ Philémon és Baukisz.  A főhősök nem istenek, hanem különleges tulajdonságokkal rendelkező emberek. ELŐZMÉNYEK:

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "4. VÁZLAT MÍTOSZ Philémon és Baukisz.  A főhősök nem istenek, hanem különleges tulajdonságokkal rendelkező emberek. ELŐZMÉNYEK:"— Előadás másolata:

1 4. VÁZLAT MÍTOSZ Philémon és Baukisz

2  A főhősök nem istenek, hanem különleges tulajdonságokkal rendelkező emberek. ELŐZMÉNYEK:

3 - Zeusz,(Kronosz fia) és Hermész emberi alakban járta a Phrügiát. - Sok házhoz bekopogtak, de csak egy szegényes kunyhóba engedték be őket. - Philémón apó és Baukisz anyó szegényesen megvendégelte őket. - A bor nem fogyott, hanem szaporodott, erről ismerték fel, hogy a vendégeik istenek. - A liba megmenekül. - Jutalmuk és a környék büntetése. - Házuk templommá vált és kiemelkedett a mocsárból. - Kérésük, együtt őrizzék életük végéig a templomot és egyszerre haljanak meg. - Philémon tölgyfává, Baukisz hársfává változott. A történet tartalma:

4 A vendégjog betartása. Önzetlenség: Egyetlen jószágukat is képesek lettek volna feláldozni, ezen a vendégek meghatódtak.

5 netes elérhetőségek: www.tudasbazis.sulinet.hu www.kvízparti.hu www.mozaik.info.hu www.mozaweb.hu


Letölteni ppt "4. VÁZLAT MÍTOSZ Philémon és Baukisz.  A főhősök nem istenek, hanem különleges tulajdonságokkal rendelkező emberek. ELŐZMÉNYEK:"

Hasonló előadás


Google Hirdetések