Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A „nagy háború” okai 36. lecke Készítette: Vezér Zalán.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A „nagy háború” okai 36. lecke Készítette: Vezér Zalán."— Előadás másolata:

1 A „nagy háború” okai 36. lecke Készítette: Vezér Zalán

2 Az első világháború kitörésének okai
1, A balkánon a Török Birodalom fokozatosan elvesztette a területeit, ezért más országok illetve birodalmak meg akarták szerezni a területeket. 2, A németeknek a hadi flottájuk rohamosan megnőtt és megerősödött. Majdhogy nem az Angolok flottával egyezett meg a száma. 3, Franciaország az es német-francia háborúban veszteségesen jött ki hiszen sok ember oda veszett és egyes területeket is elvettek tőlük.

3 Egészítsd ki a hiányos mondatokat a helyes szóra kattintva!
perzsák Fekete törökök Vörös A Balkánon egy igen fontos részén még uralkodtak. A –és szorosnál városnál Földközi tenger között lévő ugyanis ők ellenőrizték az áramló árukat. Japánnal Olaszországgal MMO-val Svájccal Németország szövetséget kötött az melyhez pár év múlva KHP Antant Is csatlakozott. Ezzel megalakult a(z) Erre Anglia Franciaországgal Kínával Antant Oroszország KHP szövetkezett illetve –val. Ezt a szövetséget nek nevezzük.

4 Kövess Hermann A keleti fronton
1914 júliusában, a világháború kitörésekor az 57 éves Kövess gyalogsági tábornokot parancsnoknap hívták a világháborúban augusztusában Kövess a keleti frontra vezényelték, az oroszok ellen. Sokáig ez a hadtest volt a 2. hadsereg egyetlen egysége a keleti fronton, a többi hadtest még felvonulóban volt a Délvidék felől. A galíciai fronton Kövess hadteste egyedül szállt szembe Ruzszkij tábornok 3. orosz hadseregével. A XII. hadtestet e harcokban súlyos veszteségek érték, hol Brudermann altábornagy meghalt. Az május 2-ai gorlice-tarnówi áttörés során a Kövess hadseregcsoport előrenyomult a Visztula folyóig, és augusztusban rohammal bevette az ivangorodiorosz erődítményt. Hermann

5 THE END Készítette: Vezér Zalán


Letölteni ppt "A „nagy háború” okai 36. lecke Készítette: Vezér Zalán."

Hasonló előadás


Google Hirdetések