Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A „nagy háború” okai 36. lecke A „nagy háború” okai 36. lecke Készítette: Vezér Zalán.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A „nagy háború” okai 36. lecke A „nagy háború” okai 36. lecke Készítette: Vezér Zalán."— Előadás másolata:

1

2 A „nagy háború” okai 36. lecke A „nagy háború” okai 36. lecke Készítette: Vezér Zalán

3 Az első világháború kitörésének okai 1, A balkánon a Török Birodalom fokozatosan elvesztette a területeit, ezért más országok illetve birodalmak meg akarták szerezni a területeket. 2, A németeknek a hadi flottájuk rohamosan megnőtt és megerősödött. Majdhogy nem az Angolok flottával egyezett meg a száma. 3, Franciaország az 1870-71-es német-francia háborúban veszteségesen jött ki hiszen sok ember oda veszett és egyes területeket is elvettek tőlük.

4 Egészítsd ki a hiányos mondatokat a helyes szóra kattintva! A Balkánon egy igen fontos részén még....... uralkodtak. A...... –és Földközi tenger között lévő....... ugyanis ők ellenőrizték az áramló árukat. törökök perzsák Vörös Fekete Németország szövetséget kötött az....... melyhez pár év múlva........... Is csatlakozott. Ezzel megalakult a(z)........ Erre Anglia Franciaországgal szövetkezett illetve........ –val. Ezt a szövetséget........-nek nevezzük. városnál szorosnál MMO-val Japánnal Svájccal Olaszországgal Antant KHP Oroszország Kínával KHP Antant

5 Kövess Hermann Hermann A keleti fronton 1914 júliusában, a világháború kitörésekor az 57 éves Kövess gyalogsági tábornokot parancsnoknap hívták a világháborúban. 1914 augusztusában Kövess a keleti frontra vezényelték, az oroszok ellen. Sokáig ez a hadtest volt a 2. hadsereg egyetlen egysége a keleti fronton, a többi hadtest még felvonulóban volt a Délvidék felől. A galíciai fronton Kövess hadteste egyedül szállt szembe Ruzszkij tábornok 3. orosz hadseregével. A XII. hadtestet e harcokban súlyos veszteségek érték, hol Brudermann altábornagy meghalt. Az 1915. május 2-ai gorlice-tarnówi áttörés során a Kövess hadseregcsoport előrenyomult a Visztula folyóig, és augusztusban rohammal bevette az ivangorodiorosz erődítményt.

6 Készítette: Vezér Zalán


Letölteni ppt "A „nagy háború” okai 36. lecke A „nagy háború” okai 36. lecke Készítette: Vezér Zalán."

Hasonló előadás


Google Hirdetések