Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Jó játék a mozgás !.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Jó játék a mozgás !."— Előadás másolata:

1 Jó játék a mozgás !

2 A játék és a mozgás kapcsolata
A játék a gyermekek természetes életformája. A játék alkalmazkodási eszköz. Gondolkodást, megismerési folyamatot, önkifejezô-készséget és az alkotóképességet segíti. A játék során a gyermek gyakorolja, tökéletesíti különféle képességeit. A játék örömforrás! A 0-3(6) éves korú gyermek legalapvetőbb funkciója a mozgás, a mozgásos keresztüli tapasztalatszerzés. Ebben a szenzítív időszakban a mozgásos tapasztalat szerzés játékos keretekben, direkt és indirekt módon következik be.

3 A mozgásfejlődés

4 0-2 hónap Simogatásokkal, símításokkal masszírozni!
Bizonytalanul rövid ideig , de emeli a fejét, oldalra fordítva leteszi. A fényforrást követi a szemével . Bizalommal fordul a szerető kellemes hang felé. Oldalra és hasra kell fordítani (RÖVID IDŐRE)! Simogatásokkal, símításokkal masszírozni!

5

6 (2), 3-5 hónap A fejét stabilan emeli és tartja. Az alkartámasz megjelenik. Alternáló mozgásokat végez. A forgások elindultak oldalra. Egyre többször kinyújtott végtagokkal fekszik. Egyre nagyobb figyelemmel fordul a környezete felé. A tárgyakkal egyre in-tenzívebben ismerkedik, nyúl utánuk.

7

8

9 (5), 6-7 hónap A mozgásfejlődés látványos időszaka!
Már egyre inkább kiemeli a mellkasát alkartámaszban. A forgások hátról oldalra ,majd hasra megindulnak és vissza Alkartámaszban intenzíven manipulál a tárgyakkal, egyik kézből a másikba áttesz A kúszás elindul. A mozgásfejlődés látványos időszaka! Egyre kevesebb időt tölt a hátán. Ülésbe húzva rövid ideig bizonytalanul megmarad.

10 Ilyenkor a baba nagyon szeret már felülni de csak rövid ideig ültessük
A földre, vagy térdünkre állítva már egyenes a tartása , de állítani még tilos! Ha a kezeit ökölben tartja illetve az egyiket előnyben részesíti az kórosnak mondható !

11 Játékok

12

13

14

15

16 8-10 hónap A kúszás intenzívvé válik, majd átadja a helyét a mászásnak. A mászás fő időszaka ez. Mászásból már kiül és a felülés önállóvá válik, és egyenes háttal kitartóan ülnek. Gyakran álló helyzetbe húzzák magukat, leülni nem ,vagy csak huppanva tudnak. Az oldallépések meg- kezdődnek.

17

18

19

20 1- 1,5 éves Az önálló állás, járás,oldalra lépegetés megtörténik.
Leejtett játékért lehajol, majd guggolva tevékenykedik Széles alapú járás jellemzi A kezesség már látható lehet, de tényleges dominancia még később alakul ki A finommozgások fejlődése jelentős.

21

22

23 1,5-2 éves Már biztosan, egyedül jár, kezeit oldalra tartva egyensúlyozva Biztos egyensúllyal guggol Fel-le mászik magasabb tárgyakra. A lépcsőn kapaszkodva mellélépéssel közlekedik A futás bizonytalanul megkezdődik. Húz , tol, dob játékokat.

24

25 2-3 éves Biztosan járnak, ügyesen szaladnak.
Képesek lassítva-gyorsítva futni. Hirtelen megállnak, meg tudnak fordulni. A lépcsőn önállóan fel- le mennek, váltott lábbal Egy lábon állnak, egyensúlyozni tudnak. 30 cm magasból képes leugrani Nagy labdát elkap. Triciklit hajt.

26

27

28 Köszönjük a figyelmet !


Letölteni ppt "Jó játék a mozgás !."

Hasonló előadás


Google Hirdetések