Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MUISZ 2013. június 13. Beszámoló a MUISZ 2013. I. félévi tevékenységéről.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MUISZ 2013. június 13. Beszámoló a MUISZ 2013. I. félévi tevékenységéről."— Előadás másolata:

1 MUISZ 2013. június 13. Beszámoló a MUISZ 2013. I. félévi tevékenységéről

2 A MUISZ a legutóbbi közgyűlés óta ismét igen sokrétű tevékenységet folytatott. 1.) Számviteli és adótanácsadói előadás két alkalommal az év elején. 2.) Márciusban részvétel a budapesti, miskolci és debreceni Utazás kiállításokon és a Húsvéti Budavári Sokadalom-ban önálló MUISZ standdal. 3.) Az áprilisi elnökségi ülésünk meghívott vendége Dr. Horváth Viktória turisztikáért felelős helyettes államtitkár volt, összefoglaló készült részére az utazási szakmát érintő legfontosabb problémákról

3 MUISZ 2013. június 13. 4.) Levélben jeleztük a turizmusért felelős helyettes államtitkárnak a HIPA okozta problémákat Egyidejűleg megbeszélések folytak nagy adótanácsadó cégekkel annak érdekében, hogy megoldási lehetőséget találjanak a problémára. Megbízást adunk sikerdíj fejében egy nagy tanácsadó cégnek. 5.) Felvetésünk nyomán széleskörű egyeztetés indult a jogosulatlan utazásszervezéssel kapcsolatos problémák megoldása, valamint az utazási irodai rendeletek korszerűsítésre (MKEH, NFH, NAV, GVH, Közterület Felügyelet, NGM bevonásával)

4 MUISZ 2013. június 13. 6.) Budapest idegenforgalmát nehezítő közlekedési és szervezési problémákról megbeszélés folytattunk a Budapesti Fesztiválközpont és Turisztikai Nonprofit Kft. Turisztikai Divíziójának vezetőjével. 7.) Május 14-én 5 szövetség (MUISZ, MABEUSZ, NIT, MISZ, TMSZ) közösen városnézést szervezett, melyen a turizmusért felelős helyettes államtitkár, a Budapesti Fesztiválközpont és Turisztikai Kht, a BKK. valamint a Fővárosi Önkormányzat több illetékes vezetője is részt vett. A cél az volt, hogy bemutassuk a parkolási, közlekedési és egyéb problémákat, melyekkel a turisták naponta találkoznak. Ennek nyomán egyeztető megbeszélések kezdődtek a BKK illetékeseivel.

5 MUISZ 2013. június 13. 8.) Ugyanilyen „horror-városnézést” terveztünk május 30-ra is a fővárosi önkormányzati képviselőket hívtuk meg. A városnézés a meghívottak teljes érdektelensége miatt elmaradt. Helyette szeptember elejére nyílt napot tervezünk a fővárosi képviselőtestület részére, hogy felhívjuk figyelmüket a budapesti problémákra. 9.) Ismételt tárgyalást folytattunk a Parlamenti Látogatóközpont új vezetőivel a Parlamentlátogatás rendjének javítása érdekében. 10.) Ismét megbeszélést folytattunk a Budapest Airport vezetőségével. Téma volt az új Fast track (gyorsító folyosó) bevezetése. Ismét kértük a beszedett reptéri illetékek utáni jutalékot, ill. az utazási irodák reptéren dolgozó munkatársainkra térítésmentes v. kedvezményes parkolási lehetőséget.

6 MUISZ 2013. június 13. 11.) A Játékszínben prezentációt szerveztünk egy új turisztikai attrakció, a LIMES útvonal bemutatására. 12.) Beutaztatóknak látogatások, találkozók: - etyeki Korda Filmstúdió - találkozó az új moszkvai valamint az új amerikai külképviselővel - Nemzetközi Wholesaler & Tour Operator Work-shopot a Magyar Turizmus Zrt-vel együttműködve - Operettszínház bemutatkozása - Mátra Jövőjéért Egyesület meghívására a Mátrai múzeumok éjszakája - a Magyar Turizmus Zrt. meghívására Közép-Dunántúl és Balaton régió kirándulás

7 MUISZ 2013. június 13. 13.) HITA pályázat ügyében levélben fordultunk Szathmáry Kristóf államtitkárhoz 14.) Találkozó a Tunézia új budapesti nagykövetével, aki együttműködést kezdeményezett a Tunéziai Utazási Irodák szövetségével. 15.) Levelet írtunk a Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak a március 15-i rendkívüli hóhelyzet kapcsán felmerült kommunikációs hiány miatt (idegennyelvű tájékoztatás hiánya) 16.) Találkozón vettünk részt a Szlovák Utazási Irodák Szövetségének képviselőivel Esztergomban 17.) Részvétel az ECTAA és RDA éves közgyűlésén

8 MUISZ 2013. június 13. 18.) Csatlakozás az európai autóbuszos túraszervezőket tömörítő EACT ernyőszervezethez 19.) Együttműködési megállapodás aláírása a Budapesti Kommunikációs Főiskolával 20.) Folyamatos bejelentések a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal felé jogosulatlan utazásszervezés ügyében. 21.) Rövidesen elkészül az új MUISZ honlap.

9 MUISZ 2013. június 13. Köszönöm a figyelmet! Molnár Gabriella elnök


Letölteni ppt "MUISZ 2013. június 13. Beszámoló a MUISZ 2013. I. félévi tevékenységéről."

Hasonló előadás


Google Hirdetések