Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Belső Biztonsági Alap I

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Belső Biztonsági Alap I"— Előadás másolata:

1 Belső Biztonsági Alap I
Belső Biztonsági Alap I. Munkaprogram Rendőri Együttműködés és Válságkezelés

2 Alapelvek Célhoz kötöttség Költséghatékonyság Kiegészítő jelleg
Célok – hiányok – fejlesztés – eredmények + Arányosság + Komplexitás + Eredmény centrikusság

3 Alternatív források pl. ISF Union Actions, Horizon 2020
Alapelvek Elhatárolás: BBA Határigazgatás KÖFOP, KEHOP, TÁMOP Stratégia költségkeretének 40%-os csökkentése Alternatív források pl. ISF Union Actions, Horizon 2020 Stratégia + Szakpolitikai Párbeszéd (Policy Dialogue) = Nemzeti Program

4 Szakpolitikai Párbeszéd
Radikalizáció és extrémizmus Korrupció EU szakpolitikai ciklus (beleértve: MTIC és jövedéki adócsalás, áruhamisítás emberkereskedelem) Kábítószer-kereskedelem Emberkereskedelem Cybercrime Kézi- és könnyű fegyverek kereskedelme Pénzügyi (gazdasági) nyomozás valamennyi súlyos és szervezett bűncselekmény esetében, vagyon-visszaszerzés

5 Bűnmegelőzés és Bűnözés Elleni Küzdelem
Bűnmegelőzés és bűnüldözés Bűnügyi információcsere Bűnügyi képzés Áldozatvédelem és áldozatsegítés Bűnügyi kockázatelemzés

6 Bűnmegelőzés és Bűnüldözés
EMPACT műveletek  számának növelése, részvétel közös nyomozócsoportokban (2016. április) Súlyos és szervezett bűnözés elleni küzdelemmel foglalkozó egységek felderítési, műveleti és reagálási, mobilitást növelő kapacitás fejlesztése (2015. szeptember) A súlyos és szervezett bűnözés elleni küzdelemmel foglalkozó egységek munkáját támogató, szakértői funkcióval bíró egységek felderítési, műveleti és reagálási, mobilitást növelő kapacitás fejlesztése (2015. december)

7 Bűnmegelőzés és Bűnüldözés
Párhuzamos gazdasági-pénzügyi nyomozások támogatása a súlyos és szervezett bűncselekményekhez kapcsolódóan, a vagyonvisszaszerzés hatékonyságának javítása, valamint a rendészeti korrupció elleni fellépés fokozása (2015. szeptember) Felderítési, művelettámogatási és információvédelmi eszközrendszer bővítése a terrorizmust elhárító szervnél (2015. december) Zsúfolt helyek és könnyű célpontok terrortámadásokkal szembeni védelmét szolgáló módszerek kidolgozása, protokoll bevezetése (2015. szeptember) Súlyos és szervezett bűnözés elleni küzdelem részeként bűnmegelőzési tárgyú programok és kampányok (2016. április)

8 Bűnügyi Információcsere
A nemzetközi rendészeti és bűnügyi adat- és információ csere terén a személyes részvétel és együttműködés fokozása (2015. december, április) A nemzetközi rendészeti és bűnügyi adat- és információ csere terén a közvetlen nemzetközi adatkapcsolatok kialakítása, hazai-külföldi adatkapcsolatok fejlesztése (2015. szeptember, április) A rendészeti és bűnügyi adat- és információcsere – különösen a súlyos és szervezett bűncselekmények elleni küzdelemhez kapcsolódóan – hiányosságainak felmérése, az adatáramlás javítása, optimalizálása (2015. szeptember)

9 Bűnügyi Képzés LETS képzési rendszer kialakítása és képzések szervezése (2016. április)      Specializált bűnügyi szakképzési központ létrehozása (2016. április) LETS rendszeren kívüli további képzések megvalósítása, tapasztalatcserék és tanulmányutak (2015. szeptember) Az emberkereskedelem elleni küzdelemhez kapcsolódó áldozatvédelmi képzések (2016. április) Kutatási tevékenység a súlyos és szervezett bűnözés elleni küzdelem támogatása érdekében; innovatív megoldások a rendészet terén a magánszféra bevonásával (2016. április, 2017.)

10 Áldozatvédelem és Áldozatsegítés
Az emberkereskedelem áldozatainak irányítását, illetve az emberkereskedelem trendjeit monitorozó web-alapú rendszer létrehozása (2015. szeptember) Az emberkereskedelem elleni küzdelem támogatását célzó transznacionális áldozatirányító rendszer létrehozása Svájc viszonylatában (2016. április) Együttműködés az állami és a civil szféra résztvevői között az emberkereskedelem elleni küzdelem fokozása érdekében (2016. április) Társadalom tudatosság növelése az emberkereskedelem jelenségével, veszélyeivel, illetve az emberkereskedelem elleni küzdelemmel kapcsolatosan (2016. április)

11 Bűnügyi Kockázatelemzés
EU szinten megvalósuló kockázatelemzés és -értékelés, illetve kockázatkezelés támogatása, nemzeti elemzői kapacitás fejlesztése (2015. december) Terrorizmussal és erőszakos extrémizmussal összefüggő interneten található tartalmakkal kapcsolatos felderítési képesség fokozása (2015. december) Légiközlekedés-védelem terén EU kockázatelemzési metódus implementálása, kapacitások bővítése (2015. szeptember)

12 Válságkezelés Válságmegelőzés és válságkezelés Információcsere Képzés
Infrastruktúra fejlesztés Kockázatelemzés

13 Válságmegelőzés és Válságkezelés
Iparbiztonsági információs központok létesítése, fejlesztése a katasztrófavédelmi feladatokat ellátó szervnél (2015. december) Kritikus infrastruktúrák kibervédelmét szolgáló kapacitások bővítése (2016. április) A lakosság és a létfontosságú rendszerek és létesítmények CBRN(E) védelmi képességének javítása a terrorizmust elhárító szervnél (2015. szeptember) CBRN-specialisták kapacitás és kompetenciabővítése a létfontosságú rendszerekkel és létesítményekkel kapcsolatos rendkívüli események kezelése érdekében a katasztrófavédelmi feladatokat ellátó szervnél  (2015. szeptember)

14 Információcsere Képzés
Szakértői részvétel a válságkezeléshez kapcsolódó nemzetközi fórumokon (2015. december) Képzés Regionális CBRN-E kiképző központ létrehozása (2015. szeptember)     Szakmai képzések és tananyagfejlesztés a válságkezelés területén (2015. december) Kutatási tevékenység az iparbiztonság területén (2016. április)

15 Infrastruktúra Fejlesztés
Mobil vezetési pont kialakítása a kritikus infrastruktúra védelemhez kapcsolódóan  (2015. december) Kockázatelemzés A kritikus infrastruktúrák védelméhez kapcsolódóan a kockázatelemzés és értékelés, illetve kockázatkezelés fejlesztése a hazai és nemzetközi szervek közötti hatékony együttműködés és információáramlás elősegítésén keresztül (2016. április)

16 BBA forever ;) Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "Belső Biztonsági Alap I"

Hasonló előadás


Google Hirdetések