Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MEGHÍVÓ MAGYAR TERMÉSZET NAPJA 2015.05.22. Margit-sziget.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MEGHÍVÓ MAGYAR TERMÉSZET NAPJA 2015.05.22. Margit-sziget."— Előadás másolata:

1

2 MEGHÍVÓ MAGYAR TERMÉSZET NAPJA 2015.05.22. Margit-sziget

3 Sok jeles nap van már világszerte, amely a Föld értékeire hívja fel a figyelmet. Rajtunk a sor, hogy mi magyarok is kiálljunk azért, ami fontos nekünk. Számos ország tett lépéseket az elmúlt években azért, hogy a fenntarthatóság és természeti értékeik védelme meghatározza a jövőjüket. Most itt az idő, hogy mi magunk is hallassuk a hangunkat, jelezzük, hogy szükség van a természeti kincseinkre, nemzeti örökségünkre!

4 A Magyar Természetvédők Szövetsége, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Természetvédelmi Világalap (WWF) Magyarországi szervezete tavaly óta dolgozik egy olyan nap megrendezésén, amely a magyar természeti értékekre és annak megóvására figyelmeztet. Eredményes volt a három legnagyobb természetvédelmi civil szervezet által kezdeményezett társadalmi összefogás – létrejött a Magyar Természet Napja. A Magyar Természet Napja időpontjául május 22-ét választották, amely világszerte a biológiai sokféleség világnapja is egyben! Álljunk ki a magyar természetért, hozzuk létre a Magyar Természet Napját https://www.youtube.com/watch?v=fUb2DXybZI0#t=493ideó https://www.youtube.com/watch?v=fUb2DXybZI0#t=493ideó Magyar természet napja https://www.youtube.com/watch?v=2Aetoq3kWfg

5 Erre a napra sok érdekes programot terveztek a Természetvédő szervezetek Budapesten, a Margit-szigeten ahol a Holdudvar ad helyet a rendezvénynek. Részletes program: Időpont: 2015. május 22., 10:00 – 18:00 Helyszín: Holdudvar a Margitszigeten, a régi Casino épületében foglal helyet, 5 percre található a Margit hídtól, a szökőkút mögött. A Magyar Természetvédők Szövetsége és tagszervezete a BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága „Ismerjük meg Budapest természeti értékeit” programsorozatának keretén belül a Főváros lakossága és Természetbarátok részére már 9 órakor indít egy Természetismereti sétát, amit később 14 órai kezdettel ismét megrendez. Találkozó a 26-os busz Margitsziget Hajós Alfréd uszodai megállójánál 09:00 –órakor. 10:00 – 12:00: Bemutató madárgyűrűzés 11:00 –A Magyar Természet Napjának ünnepélyes bejelentése, rövid beszédek a 3 szervezet vezetőitől 11:30 – odú-kukucskáló túra 14:00 – kirándulás szakvezetéssel a Margit-szigeten (Budapesti Természetbarát Sportszövetség) 15:00 - odú-kukucskáló túra 16:00 – 16:30: Mesedélután kicsiknek – Hogyan tanultak meg énekelni a baglyok? (6 éves kortól ajánlott)

6 Egész napon át tartó események Budapesti Természetbarát Sportszövetség, Magyar Természetjáró Szövetség, Természetjáró Fiatalok Szövetsége, Gyermekekkel a Természetért: kiállítás, kiadványok, városismereti séta (A szigetbejárós, városismereti kirándulás totóval, egyénileg teljesíthető (12-16 óra között). Délután 16.30-kor jutalmazzák a legügyesebbeket.) Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért: játszóház, kézműves foglalkozás Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány: természetismereti játékok, érzékszervi játékok Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat: mikroszkópos foglalkozás Magyar Természetvédők Szövetsége: játszóház, természetismereti totó, kézműves foglalkozás, Budapest természeti értékei kiállítás WWF Magyarország: játszósarok, színezés, só-liszt gyurma állat-szobrászat gyerekeknek, természetismereti játékok, kiadványok, panda termékek Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület: Csipogó Játszóház: Natura 2000 élőhelyek és fajok bemutatása fából készült kirakókkal, játékokkal Természet kincsei bemutató: leggyakoribb énekesmadár fajaink fészkeinek bemutatása, madártollak bemutatása, bagolyköpetek, madárazonosítás Madárbarát kert eszközeinek bemutatója, tanácsadás, fotókiállítás Csepel természeti értékeiről, fotókiállítás az MME tevékenységéről, célfajairól, ízelítő az MME bolt termékeiből. Szeretettel várunk mindenkit!

7

8 Ismerjük meg Budapest és környéke természeti értékeit Margit sziget, Magyar Természet napja Várjuk szeretettel 2015.05.22-én Pénteken Útvonal: Margitsziget – Hold udvar (Kaszinó) – Minorita Ferences templom rom – „Hét vezér” platán – Víztorony (de csak kívülről nézzük meg) – Nagyrét (Tulipánfa) – Japánkert (Sok törzsű kaukázusi szárnyasdiófa, halastó, lombhullató kínai mamutfenyő, vízesésnél mésztufaképződmény) – Zenélő kút – Nagyrét – Premontrei kápolna – művészsétány – Platán óriás. Elhaladunk a Domonkos rendi apácák templomromja és kertje maradványai mellett – Rózsakert – rövid betekintés a Vadaskert lakóira – Narancseperfa – Szökőkút – Centenáriumi emlékmű – Platánok – Hold udvar. Táv: 6 km. A Természetismereti séta alapja az MTSZ kiadványa, ami ide kattintva letölthető az MTVSZ honlapjáról. Javasolt kiadvány még a 10 tuti tipp Szerző: Németh Imre.MTVSZ honlapjáról.10 tuti tipp Találkozás: Találkozó a 26-os busz Margitsziget Hajós Alfréd uszodai megállójánál 09:00 –órakor. Túravezető: Telek György. MTVSZ Magyar Természetvédők Szövetsége BTSSZ Budapesti Természetbarát Sportszövetség


Letölteni ppt "MEGHÍVÓ MAGYAR TERMÉSZET NAPJA 2015.05.22. Margit-sziget."

Hasonló előadás


Google Hirdetések