Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Felelős vállalati vezetés a Mátrai Erőmű Zrt.-nél és a Antal Jánosné, Ibolya a Mátrai Erőmű Zrt. üzleti igazgatója és a Mert Nők vezetője.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Felelős vállalati vezetés a Mátrai Erőmű Zrt.-nél és a Antal Jánosné, Ibolya a Mátrai Erőmű Zrt. üzleti igazgatója és a Mert Nők vezetője."— Előadás másolata:

1 Felelős vállalati vezetés a Mátrai Erőmű Zrt.-nél és a Antal Jánosné, Ibolya a Mátrai Erőmű Zrt. üzleti igazgatója és a Mert Nők vezetője

2 Fő tevékenység: villamosenergia termelés (2x100 MW; 1x212 MW; 2x232 MW lignit-biomassza blokkok és 2x30 MW gázturbina). 2015-ben 15 MW-os fotovoltaikus kapacitás kiépítése. Tüzelőanyag összetétel: 90 % lignit; 10% biomassza; gáztüzelés csak rendszerszabályozásra. A magyar villamosenergia termelés 21% -át biztosítja. 2 saját tulajdonú lignitbányát működtet. Az általa termelt villamos energia, gipsz és pernye elnyerte a Magyar Termék védjegyet. Önálló ipari park 22 céggel. Mind az erőművi, mind pedig a bányászati kapacitások retrofit programon estek át a 2000 évek első harmadában, mely során kéntelenítő mű is épült. A társaság a100%-ban saját forrásból fedezi CO2 szükségletét. Közvetve vagy közvetlenül 5000 munkahelyet tart fenn. 2070 6,3 TWh 101 519 MFt 950 MW 8 918 MFt Elhelyezkedés Kulcs mutatószámok 2014. Értékesített vill.energia Beépített kapacitás Árbevétel HAS Munkavállalói létszám Adózott eredmény

3 A Mátra által üzemeltetett bányák tüzelőanyag-készlete kb. 100 évre elegendő a jelenlegi felhasználást figyelembe véve.

4 ■A CO 2 -kibocsátás csökkentésének hatékony eszköze a biomassza-részarány növelése ■A CO 2 -kvótaköltség-megtakarítások a magyar mezőgazdaságot gyarapítják ■Forrásai: mezőgazdasági hulladékok, nyesedékek, ártéri hulladékok, gabonatörkölyök, repcepogácsa, fűrészpor ■Saját energiaerdő 100 hektáron

5 5 A Társaság hosszú távon számít a munkavállalóira, a fluktuáció pedig rendkívül alacsony, köszönhető a felelős vállalatvezetésnek. * 2014. évi adatok.

6 6  Lehetőség rugalmas /rész-munkaidőben való foglalkoztatásra az irányítási és adminisztrációs területen.  Lehetőség részidős foglalkoztatásra  Lehetőség otthoni munkavégzésre a munkakörök egy részében  Gyesről, gyedről visszatérő nők számára a további foglalkoztatás biztosítása  A gyermekeiket otthon nevelő anyák bérének folyamatos karbantartása Támogatjuk a munkahelyi és magánélet egyensúlyának megteremtését.

7 7 Gyermeket nevelő munkavállalók (634 fő):  Nyári táborok szervezése társasági dolgozók gyermekei számára a Mátra Sport Egyesülettel karöltve  A családi és munkahelyi kötelezettségek összehangolásának megkönnyítése érdekében felmérés a munkavállalók körében arról, ők hogyan látják, a Társaság miben tudna nekik segítséget nyújtani (beleértve a tartós ápolásra szoruló hozzátartozót ápoló kollégákat is) Gyermekgondozási távolléten lévő munkavállalók (5 fő):  GYES-en, GYED-en lévő munkatársakkal való szervezett kapcsolattartás  A gyermekgondozási távollét alatt járó juttatásokkal kapcsolatos tanácsadás, ügyintézés  Az újbóli munkába állást segítő intézkedések (pl. átképzés, továbbképzés biztosítása – akár már a távollét alatt is)

8 8 Öregségi nyugdíj előtt álló munkavállalók (151 fő):  Bizonyos feltételek (pl. leromlott egészégi állapot) megléte esetén korai nyugdíjazás támogatása  Egészségügyi szűrővizsgálatokon, ill. egészségügyi tanácsadáson való részvétel biztosítása Váltóműszakban dolgozók (1352 fő):  Egészségügyi, ill. pszichológiai tanácsadás külsős szakemberek részvételével  Felmérés a munkavállalók körében arról, hogy a családi és munkahelyi kötelezettségek összehangolásának megkönnyítése érdekében a Társaság miben tudna nekik segítséget nyújtani. Valamennyi célcsoportra vonatkozóan  Esélyegyenlőségi fogadóóra működtetése  Szűrővizsgálatok munkarendhez igazodó szervezése  Üzemegészségügy rendelési idejének módosítása a munkarendhez igazodóan  Infópontok kialakítása Tartósan betegek  Szervezett kapcsolattartás  Szükség esetén átképzés biztosítása  Rehabilitáció

9 Egészségügyi, családi problémák esetén: 9 Egészséges életmódra ösztönzés:  Havária helyzetben lévők számára segély és szükség esetén fizetés nélküli szabadság biztosítása  Temetési segély biztosítás  Dolgozóinknak és hozzátartozóinak, gyermekeinek a Mátra Sport Egyesület biztosít mozgási, kikapcsolódási lehetőséget, ahol több szakágban a gyermekek elsajátítják a sportág alapjait. (sí, tenisz, vízi sportok, kerékpár, csapatsportok stb). Rendszeresek a családi és a tömegsport programok.  Társasági egészségmegőrző program sokrétű regenerálódási lehetőséget nyújt. (jóga, rendszeres egészségügyi szűrések, „Bringázz a munkába!” program)

10 10  Tudásátadás az egyetemi együttműködési programok, üzemlátogatásokon keresztül. 25 fő egyetemi, főiskolai hallgató nyári gyakorlati programjának megszervezése. Az Óbudai Egyetemmel való együttműködés a kooperatív képzések kapcsán.  A rászoruló gyerekek támogatása a „Gyermekeinkért Alapítvány”-on keresztül folyamatosan történik  Diversity-hetek eredményes lebonyolítása  Beszélgetés egy délutáni kávé mellett a munka és a család egyensúlyáról, a nehézségek, problémák lehetséges megoldásáról.  Hogyan motiváljuk kollégáinkat? – tréning a Mert Nők és más vezetők számára  Befogadó és támogató vállalati kultúra erősítése  Autista gyerekek nagysikerű koncertje

11 11  Tagjaink olyan vezetői vagy szakértői beosztásban dolgozó nők, akik a saját szakterületükön kívül is szeretnének tenni valamit a kollégáikért és tágabb környezetükért.  A tevékenységünk részben kapcsolódik az RWE más vállalatainál működő női körökhöz.

12 12  A nőiségből fakadó másfajta látásmódunkkal segíteni a szervezeti célkitűzések megvalósítását.  Példaként szolgálva felmutatni sikeres női karriereket, akár mentori szerepkörben is  Szélesebb körű szakmai kapcsolatrendszert fejlesztve segíteni az információ átadást, tudásmegosztást  Támogatni a pálya elején járó fiatalokat a családi és karriertörekvéseik összehangolásában  Közben vigyázni arra, hogy mindez ne a férfi kollégáktól való elkülönülést jelentse, csak egy lehetőséget, hogy magunkat megmutassuk és a nemektől független, de szorosabb együttműködés hajtómotorjai legyünk.

13 Tanulunk egymástól: Szakmai kerekasztalok szervezése Az azonos szakterületen dolgozó kollégák rendszeres szakmai találkozója, eszmecseréje (nem csak vezetők és nem csak nők részvételével!).  Pénzügyi, számviteli és adóügyi kerekasztal (együtt a kontrollinggal)  Jogi kerekasztal  HR kerekasztal  Beszerzési kerekasztal  CR és környezetvédelmi kerekasztal  Ügyfélszolgálati, adósságkezelési kerekasztal  Mérnöki és informatikai területen dolgozók kerekasztala

14 14 „Tanulmányi kirándulás” a Duna alatti kábelalagútban. „Zöld iroda” műemlék épületben – az alkalmazott korszerű műszaki megoldások megtekintése Erőmű és bánya látogatások irodai dolgozóknak

15 15  Lévai Anikó a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagyköveteként a karitatív tevékenység fontosságáról és a gasztronómia szerepéről a család életében  Prof. Dr. Bagdy Emőke a Psychofitness nagyasszonya, a testi és lelki egyensúly kialakításának, megőrzésének fontosságáról és gyakorlati módszereiről  Krizsó Szilvia újságíró, televíziós műsorvezető a munka és a család egyensúlyának megteremtéséről Tanulunk másoktól: Közéleti személyiségek előadásai

16 16 Nemzetközi konferenciák a cégcsoport üzleti fejlődéséről, a nők lehetséges lobbierejéről. Szakmai tanulmányutak külföldi termelőegységekbe, innovációs központokba.

17 17 Szemétszedő akciók a Mátrában

18  Az autista otthon és iskola támogatására rendszeres gyűjtések, jótékonysági estek és közvetlen segítségnyújtás  Időnként egyedi gyűjtések egy-egy nagyon rászoruló környékbeli család részére  Karácsony előtt ételosztás Gyöngyösen hajléktalanok részére A MERT NŐK csapata 2014–ben az Autista Segítő Központ gondozottjainak és a gyöngyösi hajléktalanoknak nyújtott rendszeres támogatásért megkapta a gyöngyösi civilek által alapított „Elfogadás-díjat”. Szívből köszönjük!!!

19 19 Kapcsolat: Antal Jánosné, Ibolya: janosne.antal@mert.hu


Letölteni ppt "Felelős vállalati vezetés a Mátrai Erőmű Zrt.-nél és a Antal Jánosné, Ibolya a Mátrai Erőmű Zrt. üzleti igazgatója és a Mert Nők vezetője."

Hasonló előadás


Google Hirdetések