Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Felelős vállalati vezetés a Mátrai Erőmű Zrt.-nél és a Antal Jánosné, Ibolya a Mátrai Erőmű Zrt. üzleti igazgatója és a Mert Nők vezetője.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Felelős vállalati vezetés a Mátrai Erőmű Zrt.-nél és a Antal Jánosné, Ibolya a Mátrai Erőmű Zrt. üzleti igazgatója és a Mert Nők vezetője."— Előadás másolata:

1 Felelős vállalati vezetés a Mátrai Erőmű Zrt.-nél és a Antal Jánosné, Ibolya a Mátrai Erőmű Zrt. üzleti igazgatója és a Mert Nők vezetője

2 Fő tevékenység: villamosenergia termelés (2x100 MW; 1x212 MW; 2x232 MW lignit-biomassza blokkok és 2x30 MW gázturbina) ben 15 MW-os fotovoltaikus kapacitás kiépítése. Tüzelőanyag összetétel: 90 % lignit; 10% biomassza; gáztüzelés csak rendszerszabályozásra. A magyar villamosenergia termelés 21% -át biztosítja. 2 saját tulajdonú lignitbányát működtet. Az általa termelt villamos energia, gipsz és pernye elnyerte a Magyar Termék védjegyet. Önálló ipari park 22 céggel. Mind az erőművi, mind pedig a bányászati kapacitások retrofit programon estek át a 2000 évek első harmadában, mely során kéntelenítő mű is épült. A társaság a100%-ban saját forrásból fedezi CO2 szükségletét. Közvetve vagy közvetlenül 5000 munkahelyet tart fenn ,3 TWh MFt 950 MW MFt Elhelyezkedés Kulcs mutatószámok Értékesített vill.energia Beépített kapacitás Árbevétel HAS Munkavállalói létszám Adózott eredmény

3 A Mátra által üzemeltetett bányák tüzelőanyag-készlete kb. 100 évre elegendő a jelenlegi felhasználást figyelembe véve.

4 ■A CO 2 -kibocsátás csökkentésének hatékony eszköze a biomassza-részarány növelése ■A CO 2 -kvótaköltség-megtakarítások a magyar mezőgazdaságot gyarapítják ■Forrásai: mezőgazdasági hulladékok, nyesedékek, ártéri hulladékok, gabonatörkölyök, repcepogácsa, fűrészpor ■Saját energiaerdő 100 hektáron

5 5 A Társaság hosszú távon számít a munkavállalóira, a fluktuáció pedig rendkívül alacsony, köszönhető a felelős vállalatvezetésnek. * évi adatok.

6 6  Lehetőség rugalmas /rész-munkaidőben való foglalkoztatásra az irányítási és adminisztrációs területen.  Lehetőség részidős foglalkoztatásra  Lehetőség otthoni munkavégzésre a munkakörök egy részében  Gyesről, gyedről visszatérő nők számára a további foglalkoztatás biztosítása  A gyermekeiket otthon nevelő anyák bérének folyamatos karbantartása Támogatjuk a munkahelyi és magánélet egyensúlyának megteremtését.

7 7 Gyermeket nevelő munkavállalók (634 fő):  Nyári táborok szervezése társasági dolgozók gyermekei számára a Mátra Sport Egyesülettel karöltve  A családi és munkahelyi kötelezettségek összehangolásának megkönnyítése érdekében felmérés a munkavállalók körében arról, ők hogyan látják, a Társaság miben tudna nekik segítséget nyújtani (beleértve a tartós ápolásra szoruló hozzátartozót ápoló kollégákat is) Gyermekgondozási távolléten lévő munkavállalók (5 fő):  GYES-en, GYED-en lévő munkatársakkal való szervezett kapcsolattartás  A gyermekgondozási távollét alatt járó juttatásokkal kapcsolatos tanácsadás, ügyintézés  Az újbóli munkába állást segítő intézkedések (pl. átképzés, továbbképzés biztosítása – akár már a távollét alatt is)

8 8 Öregségi nyugdíj előtt álló munkavállalók (151 fő):  Bizonyos feltételek (pl. leromlott egészégi állapot) megléte esetén korai nyugdíjazás támogatása  Egészségügyi szűrővizsgálatokon, ill. egészségügyi tanácsadáson való részvétel biztosítása Váltóműszakban dolgozók (1352 fő):  Egészségügyi, ill. pszichológiai tanácsadás külsős szakemberek részvételével  Felmérés a munkavállalók körében arról, hogy a családi és munkahelyi kötelezettségek összehangolásának megkönnyítése érdekében a Társaság miben tudna nekik segítséget nyújtani. Valamennyi célcsoportra vonatkozóan  Esélyegyenlőségi fogadóóra működtetése  Szűrővizsgálatok munkarendhez igazodó szervezése  Üzemegészségügy rendelési idejének módosítása a munkarendhez igazodóan  Infópontok kialakítása Tartósan betegek  Szervezett kapcsolattartás  Szükség esetén átképzés biztosítása  Rehabilitáció

9 Egészségügyi, családi problémák esetén: 9 Egészséges életmódra ösztönzés:  Havária helyzetben lévők számára segély és szükség esetén fizetés nélküli szabadság biztosítása  Temetési segély biztosítás  Dolgozóinknak és hozzátartozóinak, gyermekeinek a Mátra Sport Egyesület biztosít mozgási, kikapcsolódási lehetőséget, ahol több szakágban a gyermekek elsajátítják a sportág alapjait. (sí, tenisz, vízi sportok, kerékpár, csapatsportok stb). Rendszeresek a családi és a tömegsport programok.  Társasági egészségmegőrző program sokrétű regenerálódási lehetőséget nyújt. (jóga, rendszeres egészségügyi szűrések, „Bringázz a munkába!” program)

10 10  Tudásátadás az egyetemi együttműködési programok, üzemlátogatásokon keresztül. 25 fő egyetemi, főiskolai hallgató nyári gyakorlati programjának megszervezése. Az Óbudai Egyetemmel való együttműködés a kooperatív képzések kapcsán.  A rászoruló gyerekek támogatása a „Gyermekeinkért Alapítvány”-on keresztül folyamatosan történik  Diversity-hetek eredményes lebonyolítása  Beszélgetés egy délutáni kávé mellett a munka és a család egyensúlyáról, a nehézségek, problémák lehetséges megoldásáról.  Hogyan motiváljuk kollégáinkat? – tréning a Mert Nők és más vezetők számára  Befogadó és támogató vállalati kultúra erősítése  Autista gyerekek nagysikerű koncertje

11 11  Tagjaink olyan vezetői vagy szakértői beosztásban dolgozó nők, akik a saját szakterületükön kívül is szeretnének tenni valamit a kollégáikért és tágabb környezetükért.  A tevékenységünk részben kapcsolódik az RWE más vállalatainál működő női körökhöz.

12 12  A nőiségből fakadó másfajta látásmódunkkal segíteni a szervezeti célkitűzések megvalósítását.  Példaként szolgálva felmutatni sikeres női karriereket, akár mentori szerepkörben is  Szélesebb körű szakmai kapcsolatrendszert fejlesztve segíteni az információ átadást, tudásmegosztást  Támogatni a pálya elején járó fiatalokat a családi és karriertörekvéseik összehangolásában  Közben vigyázni arra, hogy mindez ne a férfi kollégáktól való elkülönülést jelentse, csak egy lehetőséget, hogy magunkat megmutassuk és a nemektől független, de szorosabb együttműködés hajtómotorjai legyünk.

13 Tanulunk egymástól: Szakmai kerekasztalok szervezése Az azonos szakterületen dolgozó kollégák rendszeres szakmai találkozója, eszmecseréje (nem csak vezetők és nem csak nők részvételével!).  Pénzügyi, számviteli és adóügyi kerekasztal (együtt a kontrollinggal)  Jogi kerekasztal  HR kerekasztal  Beszerzési kerekasztal  CR és környezetvédelmi kerekasztal  Ügyfélszolgálati, adósságkezelési kerekasztal  Mérnöki és informatikai területen dolgozók kerekasztala

14 14 „Tanulmányi kirándulás” a Duna alatti kábelalagútban. „Zöld iroda” műemlék épületben – az alkalmazott korszerű műszaki megoldások megtekintése Erőmű és bánya látogatások irodai dolgozóknak

15 15  Lévai Anikó a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagyköveteként a karitatív tevékenység fontosságáról és a gasztronómia szerepéről a család életében  Prof. Dr. Bagdy Emőke a Psychofitness nagyasszonya, a testi és lelki egyensúly kialakításának, megőrzésének fontosságáról és gyakorlati módszereiről  Krizsó Szilvia újságíró, televíziós műsorvezető a munka és a család egyensúlyának megteremtéséről Tanulunk másoktól: Közéleti személyiségek előadásai

16 16 Nemzetközi konferenciák a cégcsoport üzleti fejlődéséről, a nők lehetséges lobbierejéről. Szakmai tanulmányutak külföldi termelőegységekbe, innovációs központokba.

17 17 Szemétszedő akciók a Mátrában

18  Az autista otthon és iskola támogatására rendszeres gyűjtések, jótékonysági estek és közvetlen segítségnyújtás  Időnként egyedi gyűjtések egy-egy nagyon rászoruló környékbeli család részére  Karácsony előtt ételosztás Gyöngyösen hajléktalanok részére A MERT NŐK csapata 2014–ben az Autista Segítő Központ gondozottjainak és a gyöngyösi hajléktalanoknak nyújtott rendszeres támogatásért megkapta a gyöngyösi civilek által alapított „Elfogadás-díjat”. Szívből köszönjük!!!

19 19 Kapcsolat: Antal Jánosné, Ibolya:


Letölteni ppt "Felelős vállalati vezetés a Mátrai Erőmű Zrt.-nél és a Antal Jánosné, Ibolya a Mátrai Erőmű Zrt. üzleti igazgatója és a Mert Nők vezetője."

Hasonló előadás


Google Hirdetések