Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Környezetbarátnők.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Környezetbarátnők."— Előadás másolata:

1 Környezetbarátnők

2 Mottónk:  "A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja. A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle. Mert amikor bennünket elküldtek, az útrabocsájtó Hatalom így szólt: Rád bízok minden embert külön, kivétel nélkül mindenkit, segíts, adj enni, adj ruhát, mindenkire vigyázz úgy mint magadra, és ne hagyd a sötétségben elmerülni. Amit szerzel, amit elérsz, amit tudsz, amit átélsz, osszad meg. Az egész világ a tiéd. Szabad vagy a kövektől az éterig. Ismerd meg, hódítsd meg, senki se tiltja, de jaj neked, ha magadnak tartod. Elbocsátlak téged is, mint mindenkit: felelős vagy minden emberért aki veled él, s el kell számolnod minden fillérrel, amit magadra költesz, minden örömmel amit magadba zártál, és minden boldog pillanattal, amit magadnak tartottál meg. Most eredj és élj, mert a világ a tiéd.„ (Hamvas Béla)

3 Projektünk célja, üzenete
A környezetvédelem gondolatát bevonni a mindennapi életünkbe. Fölhívni arra az emberek figyelmét, hogy a környezetvédelem nem egy olyan tevékenység, amit csak kedden és csütörtökön kell gyakorolni, és ha így teszünk, akkor elégedettek lehetünk önmagunkkal, hanem olyan természetesnek kell lennie, mint az, hogy levegőt veszünk. Meglátásunk szerint a környezetvédelem még mindig különleges, fura, néha kissé különc tevékenység sokak szemében.

4 Kinek szeretnénk üzenetet átadni?
Tervünk első ránézésre öncélúnak tűnhet, hiszen saját szobánkat szeretnénk kifesteni környezetvédelemről szóló képekkel. De ezeket a képeket minden lehetséges felületen (Facebookon, Youtube-on,G-mailen, Twitteren) megosztanánk ismerős és ismeretlen emberekkel, kedvet csinálva ezzel az egyedi lakásdekorációhoz. Célcsoport elsősorban a kortársaink.

5 Milyen lépésekből áll a megvalósítás?
Első lépés a tervezés. Vannak már konkrét elképzeléseink, de ezek még napról napra változnak. Második lépés a hozzávalók beszerzése. Fontos leszögeznünk, hogy környezetbarát festékeket fogunk használni, amelyeket magunk készítünk el. Harmadik lépés maga a megvalósítás. Az egyes lépések folyamatos közzétételével. Negyedik lépés pedig a kész mű reklámozása.

6 Az egyes feladatok felosztása
Minden feladatot közösen végzünk, mindenki szabadidejétől függően vesz részt a tennivalókban. A festékhez a hozzávalókat közösen gyűjtjük össze, azokat otthon, a konyhákban készítjük el.

7 Milyen erőforrásokra van szükségünk?
Elsősorban festékre és ecsetekre van szükségünk, esetleg alkalmanként nagyobb csomagolópapírokra, ragasztóra, stb. Ezeket, ahogyan említettük, a természetből fogjuk megszerezni. Remek alapanyagot jelentenek a tavasszal nyíló színes virágok (pitypang, kamilla,stb.), zöld levelek (spenót, sóska, stb.), de használunk még megmaradt őszi bogyókat (pl.: csipkebogyó) valamint fűszereket (curry, sáfrány, stb) is.

8 Milyen hatásokra számítunk?
Ahogyan bevezetőnkben említettük, reméljük, kedvet csinálunk másoknak is ahhoz, hogy a tömegdekorációtól (focisták, együttesek, stb.) eltérően egyediségre törekedjenek a szobájuk dekorálásakor is. A környezetvédelmet pedig szeretnénk a mindennapok részévé tenni. Ha felkel az ember és egy lombos, ligetes erdőben találja magát, akkor lehet, hogy napközben is inkább lenne ott, mint koszos, rendetlen, zajos, városi környezetben ….. A tudatalatti hatalma óriási! 

9 Milyen eredményekkel leszünk elégedettek?
Ha minél többen kedvet kapnak a környezetbarát szobafestéshez, és ezzel párhuzamosan minél többen életük részévé teszik a környezet védelmét.

10

11 Készítette A Környezetbarátnők csapata: Király Alexandra Koncz Réka Szalmási Dorottya Vidra Viktória Vízi Kinga Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola 5.a osztálya Zene: Andrea Bocelli-Sarah Brightman: Canto della Terra (A Föld dala)


Letölteni ppt "Környezetbarátnők."

Hasonló előadás


Google Hirdetések