Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A dohányzás szenvedély és betegség Ma a lakosság 38 százaléka - a férfiak 41, a nők 27 százaléka - dohányzik, és sajnálatos módon egyre inkább terjed a.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A dohányzás szenvedély és betegség Ma a lakosság 38 százaléka - a férfiak 41, a nők 27 százaléka - dohányzik, és sajnálatos módon egyre inkább terjed a."— Előadás másolata:

1 A dohányzás szenvedély és betegség Ma a lakosság 38 százaléka - a férfiak 41, a nők 27 százaléka - dohányzik, és sajnálatos módon egyre inkább terjed a dohányzás a nők és a tinédzserek körében

2 A szájüregben keletkezett rosszindulatú daganatok kialakulásában a dohányzásnak jelentős szerepe van. Statisztikai adatok szerint a szájüregi rákok 80-90%-a dohányzás, szivarozás, pipázás következtében alakul ki. Felméréseket alapján megállapították, hogy erős dohányosoknál 4-15-ször nagyobb a szájüregi rák kialakulásának kockázata, mint a nem dohányosok esetében.

3  - Rontja a fizikai teljesítményt  - Súlyosbítja az asztmát  - Impotenciát okoz  - Meddőséget okoz  - Szívroham és gutaütés  - Daganatos megbetegedések  - Tüdő, száj, garat, gége, nyelőcső, hasnyálmirigy, húgyhólyag, méhnyak, leukémia  - Idült hörghurut, tüdőtágulat  - Magzati károsodások  - Érszűkület  - Gyomorfekély  - Nő a tüdőrák kockázata  - Nő az asztma kockázata  - Gyermekek között gyakoribb a középfülgyulladás és a légúti fertőzés

4


Letölteni ppt "A dohányzás szenvedély és betegség Ma a lakosság 38 százaléka - a férfiak 41, a nők 27 százaléka - dohányzik, és sajnálatos módon egyre inkább terjed a."

Hasonló előadás


Google Hirdetések