Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Magyarázatok a forintra váltott gyűjtőszámlahiteles jelzáloghitel elszámoló leveléhez Budapest, 2015. május 18.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Magyarázatok a forintra váltott gyűjtőszámlahiteles jelzáloghitel elszámoló leveléhez Budapest, 2015. május 18."— Előadás másolata:

1 Magyarázatok a forintra váltott gyűjtőszámlahiteles jelzáloghitel elszámoló leveléhez Budapest, 2015. május 18.

2 Ebben a rubrikában „Az elszámolást és a forintosítást megelőző” törlesztőrészletként a 2015. januári törlesztő összege szerepel. Az elszámolást és forintosítást követően Önnek akkor is csak maximum ennyit kell havonta törlesztenie, ha a számítások eredményeként „az elszámolást és a forintosítást követő” törlesztőrészlet nagyobb a 2015. januárinál, ahogy ez a táblázatos példában is látható. A maximált törlesztőrészletet jogszabály biztosítja Önnek az árfolyamgát (rögzített árfolyam) alkalmazási időszakának kezdetétől számított 60. hónapig, de legkésőbb a hitel lejáratáig. Ebben az esetben az elszámolás és forintosítás előtti és – a kalkulációnak megfelelő – utáni törlesztőrészlet különbségét egy technikai gyűjtőszámlán kezeli a bank. Erről a ***-gal jelölt információ ad tájékoztatást. Minderről további részleteket a kölcsönszerződés módosuló rendelkezéseiről szóló tájékoztató IV. pontjában talál. Elszámoló levél 2 Ezen az oldalon az elszámoló levél II. Szerződésmódosuláshoz kapcsolódó információk pontjának táblázata látható, amely a kölcsönszerződés módosulásával kapcsolatos főbb adatokat foglalja össze az elszámolást és forintosítást megelőzően, illetve azt követően.

3 Hiteltörténeti kimutatás 3 Az elszámoló levél Hiteltörténeti kimutatás melléklete évenkénti összesítésben mutatja meg az előírt törlesztőrészleteket, a teljesített befizetéseket és az ezek eredményeként fennmaradó tartozásokat. Ebben az oszlopban szerepel az időszakos tájékoztatásokban a hitelszerződés – tisztességtelennek minősülő – feltételei szerint előírt törlesztőrészletek évenkénti összege a hitelező által alkalmazott nem fixált törlesztő árfolyamok használatával kifejezve. Az előírt törlesztőrészletek éves összege a bank időszakosan megküldött kimutatásai alapján ellenőrizhetők. Ebben az oszlopban látható a kölcsönszerződéshez kapcsolódóan ténylegesen teljesített befizetések évenkénti összege a befizetés devizanemében. Az éves összegek a bank időszakosan megküldött kimutatásai alapján ellenőrizhetők.

4 Törlesztési tábla 4 A törlesztési táblázat a forintosított tőketartozásra kalkulált havi törlesztőrészleteket mutatja be tőketörlesztés (2015.04.24.: 28.978,60) és kamattörlesztés (2015.04.24.: 17.084,29) bontásban, és külön oszlopban jeleníti meg a kezelési költséget (2015.04.24.: 11.251,34), amelyek együttes összege adja az elszámoló levélben szereplő „Az elszámolást és a forintosítást követő” törlesztőrészlet kalkulált összegét (57.314,23 Ft). A törlesztési tábla, mely ugyancsak az elszámoló levél melléklete, a hátralévő futamidőre vonatkozóan tartalmazza a törlesztési kötelezettségeket és a fennálló tartozás összegét.

5 Tájékoztatás a kölcsönszerződés módosuló rendelkezéseiről 5 Ebben a tájékoztatásban a forintosított tőketartozás és a hátralévő futamidő alapján kalkulált havi törlesztőrészlet (57.314,23 Ft), illetve külön soron a fizetendő maximált törlesztőrészlet (51.631,20 Ft) egyaránt szerepel. A maximált törlesztőrészlethez tartozó rendelkezést a tájékoztatás fentiekben idézett IV.3. pontja tartalmazza. A fizetendő maximált törlesztőrészlet összege azonos az elszámoló levél II. Szerződésmódosuláshoz kapcsolódó információk pontjának táblázatában „Az elszámolást és a forintosítást megelőzően” oszlopban feltüntetett „Törlesztőrészlet összeg”-ével. Az elszámoló levél egyik melléklete tartalmazza a hitelszerződés jogszabályok erejénél fogva módosuló rendelkezéseit is, amelyekből a törlesztési kötelezettségre vonatkozóan az alábbiakat emeljük ki.


Letölteni ppt "Magyarázatok a forintra váltott gyűjtőszámlahiteles jelzáloghitel elszámoló leveléhez Budapest, 2015. május 18."

Hasonló előadás


Google Hirdetések