Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Biztonság és Partnerség Társadalmi vita - Zárókonferencia 2008. szeptember 2. Budapest Az egészségügy feladatai 2010-ig Dr. Székely Tamás miniszter.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Biztonság és Partnerség Társadalmi vita - Zárókonferencia 2008. szeptember 2. Budapest Az egészségügy feladatai 2010-ig Dr. Székely Tamás miniszter."— Előadás másolata:

1 Biztonság és Partnerség Társadalmi vita - Zárókonferencia 2008. szeptember 2. Budapest Az egészségügy feladatai 2010-ig Dr. Székely Tamás miniszter

2 AZ EGÉSZSÉGÜGY FEJLESZTÉSI FELADATAI 2010-IG 1. A Kormány 2008. május 22-ei döntése szerint az egészségügy átalakításának célja: a rendelkezésre álló források hatékonyabb felhasználásával a társadalom egészségi állapota, a biztosítottak elégedettsége javuljon. 2. A Kormány úgy látja: a továbbiakban az átalakításokat az egészségügyi szolgáltatások minőségének javítására, az ellátás biztonságának erősítésére kell koncentrálni. 3. A Kormány e célok eléréséhez széles körű társadalmi és szakmai párbeszédet kezdeményez. 4. „Megegyezés” program „…az új miniszter nemrégiben mutatta be elképzeléseit. Eszerint a nyugodt építkezés és gyarapodás, a szakmával folytatott intenzív párbeszédben formált népegészségügyi és fejlesztési programok kerülnek előtérbe.”

3 3 A KORMÁNY DÖNTÉSE A TÁRSADALMI VITÁBAN A Kormány 2008. július 9-i ülésén megtárgyalta és elfogadta a „Biztonság és partnerség: feladatok az egészségügyben 2010-ig” című programtervezetet, és arról széleskörű társadalmi és szakmai párbeszédet kezdeményezett. A társadalmi és szakmai párbeszéd „alapszakasza” 2008. július 10-től 2008. augusztus 15-ig tartott.

4 4 TÁRSADALMI VITA  A minisztérium több mint 100 szervezet részére közvetlenül juttatta el a programjavaslatot, és kérte fel a vitában való részvételre, illetve arra, hogy vitassák meg, és 2008. augusztus 15-ig a megküldött észrevételeikkel, javaslataikkal járuljanak hozzá a tervezet végleges változatának elkészítéséhez.  A minisztérium honlapján július 10-étől a programtervezet elektronikus úton, közvetlenül is elérhető minden érdeklődő számára.  Emellett lehetőséget biztosítottunk minden állampolgár számára, hogy véleményét, javaslatát a kormányzati portálon létesített fórumon kifejthesse vagy a partnerseg@eum.hu címre megküldje.a kormányzati portálonpartnerseg@eum.hu

5 5 TÁRSADALMI VITA Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományok Osztálya Egyetemek, egészségtudományi centrumok elnökei Nemzeti Egészségügyi Tanács Egészségügyi Tudományos Tanács Országgyűlés Egészségügyi bizottsága Szakmai kollégiumok Kollégiumi Elnökök Testülete A négy történelmi egyház vezetője Országos Érdekegyeztető Tanács (Szociális Bizottsága), Egészségügyi Ágazati Érdekegyeztető Tanács tagszervezetei Kamarák: Magyar Orvosi Kamara, Magyar Gyógyszerész Kamara, Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Szakmai szervezetek, képző ill. kutatóhelyek: MOTESZ, EGVE, Magyar Kórházszövetség, Medicina 2000, Egészségügyi Menedzserképző Központ, GKI Egészségügykutató Intézet, stb. Betegeket képviselő egyesületek, alapítványok A minisztérium a következő társadalmi, tudományos, szakmai szervezeteknek küldte meg közvetlenül a vitaanyagot:

6 6 TÁRSADALMI VITA  A társadalmi vita során közel 90 szervezettől, és 40 magánszemélytől érkezett javaslat, észrevétel a programtervezetben megfogalmazott elképzelésekhez.  A www.magyarorszag.hu kormányzati portál vitafórumára 31 hozzászólás érkezett.www.magyarorszag.hu

7 SZAKMAI EGYEZTETÉSEK, KONZULTÁCIÓ Egyeztetés a szociális partnerekkel:  Az Országos Érdekegyeztető Tanács Szociális Bizottsága 2008. augusztus 15- én tűzte napirendre a „Biztonság és Partnerség: feladatok az egészségügyben 2010-ig” című programtervezetet.  Az Egészségügyi Ágazati Érdekegyeztető Tanács 2008. augusztus 29-én tárgyalta meg.  Az OÉT plenáris ülésének összehívására 2008. szeptember 12-én kerül sor. 7

8 8 TÁRSADALMI VITA LEZÁRÁSA A Minisztérium és a MOTESZ között létrejött megállapodás alapján a MOTESZ:  elemzi és összegzi a beérkezett észrevételeket, javaslatokat,  vállalta a zárókonferencia megszervezését és lebonyolítását.

9 9 Köszönöm megtisztelő figyelmüket!


Letölteni ppt "Biztonság és Partnerség Társadalmi vita - Zárókonferencia 2008. szeptember 2. Budapest Az egészségügy feladatai 2010-ig Dr. Székely Tamás miniszter."

Hasonló előadás


Google Hirdetések