Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Menedzserek Éjszakája Velence, 2010.10.15. MAGYAR COACHSZÖVETSÉG KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Menedzserek Éjszakája Velence, 2010.10.15. MAGYAR COACHSZÖVETSÉG KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY."— Előadás másolata:

1 Menedzserek Éjszakája Velence, 2010.10.15. MAGYAR COACHSZÖVETSÉG KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY

2 Dr. Farkas Ilona Akkreditált, kiemelt fokozatú Life és business coach „Csak másban moshatod meg arcodat…” „Harmadik hullám”! VÁLSÁGKEZELÉS AZ INFORMÁCIÓS TÁRSADALOMBAN Magyar Coachszövetség Managerek éjszakája

3 Információ hatalmi tényezővé válik Olyan korszakban élünk, melyben „óriások harcolnak” egymással, a változás két áradata csap össze: az Ipari és az Információs Társadalom óriáshullámai. A Mezőgazdasági Társadalom azonban már régóta a múltban ring Magyar Coachszövetség Managerek éjszakája 2010.10.15.

4 Ipari Társadalom Gépekkel és berendezésekkel felszerelt korszerű gyár a társadalmi szimbólum Cél a fizikai munkaerő fejlesztése Az árutermelés központi szerepet kap A fogyasztói vásárlóerő növekedése Magyar Coachszövetség Managerek éjszakája 2010.10.15.

5 Információs Társadalom Az információ a technológiai fejlődés alapja Cél a szellemi munkaerő fejlesztése A gondolatok szabadon szárnyalhatnak Az "érvényes tudás" felezési ideje (az az idő mialatt elavulttá válik) a fejlődés gyorsulása miatt jelentős mértékben csökken Állandó követelménnyé válik az élethosszig tartó tanulás A munkavállalótól megköveteli az ismeretterületek közti mobilitást 2010.10.15. Magyar Coachszövetség Managerek éjszakája 5

6 Csak a folytonos VÁLTOZÁS állandó Az információs társdalom megtanít arra, hogy „kétszer nem léphetünk ugyanabba a folyóba, vagyunk is, meg nem vagyunk”, pusztán a folytonos változás állandó! (Herakleitos) Aki ma vagy, vagy lenni akarsz, az holnap már nem lehetsz. Ehhez a változást támogató, élő hagyományra van szükség. Magyar Coachszövetség Managerek éjszakája 2010.10.15.

7 Gyenge kapcsolatok Laza hálózatok ereje „Erős” és a „gyenge” kapcsolatok Kutatási eredmények szerint (Granovetter) kapcsolathálónk szerkezete határozza meg azt, hogy mennyi erőforráshoz juthatunk A gyenge kötések hozzásegítik az egyént, hogy a saját környezetének kapacitásán túlmutató erőforrásokhoz is hozzáférjen Megfosztjuk magunkat a társadalmi rendszer távoli szegleteiből áramló információtól Magyar Coachszövetség Managerek éjszakája 2010.10.15.

8 4 KOMPETENCIA MODELL Tudásfejlesztés Felszívás SzétterítésGeneralizálás Kiaknázás Kívülről érkező tudás felszívása A belső tudás szétterítése A tudás generalizálása a szervezeten belül A tudás kiaknázása termékekben és szolgáltatásokban 2010.10.15. Magyar Coachszövetség Managerek éjszakája

9 Reziliencia „A reziliencia nehéz körülményekkel szemben megnyilvánuló képesség a boldogulásra, (…) a kompetencia növelésére „Ami ma zsákutcának látszik, az holnapra akár többsávos úttá válhat … ” A jövőbeli események nem determináltak Kreatív és szisztematikus beavatkozás Magyar Coachszövetség Managerek éjszakája 2010.10.15.

10 Reziliencia fejlesztése Személyes utazás elkerülhetetlen traumákon át Figyelmes, támogató szövetséges a coach Eredménye: Elfogadja és előnyére fordítja a változásokat Képes karakterisztikus döntéseket kívánó cselekvésekre Tudatos és felelősség vállaló Jellemzi a perspektivikus szemléletmód Jövő iránti nagyfokú érdeklődés Magyar Coachszövetség Managerek éjszakája 2010.10.15.

11 HOLONIKUS STÍLUS Fejlesszünk kivételes, a cégfilozófia szellemében dolgozó munkatársakat és csapatokat! A kiváló egyéni munka és minőségi csapatmunka támogatása. A csoportvezető nem fegyelmez, hanem támogat. Fejlesztési javaslatok garmadája, amelyeket gyakran megvalósítanak Magyar Coachszövetség Managerek éjszakája 2010.10.15.

12 TOYOTA MÓDSZER A filozófia azt szorgalmazza, hogy akár apró, akár nagy lépésekben is, a termelésen túl a vállalat egészében, folyamatosan törekedni kell a jó irányban történő változtatásokra, fejlesztésekre! Magyar Coachszövetség Managerek éjszakája 2010.10.15.

13 Időparadoxon Statikus időszemlélet a „korábban, később, egyidejűleg” - megfigyelő mozog és az idő áll - az idő mozdulatlan tárgy Dinamikus időfelfogás a „jelen, múlt, jövő” - az idő mozog és a megfigyelő mozdulatlan – idő jövőből jön a jelenbe A dinamikus idő mozog, a statikus viszont áll! Magyar Coachszövetség Managerek éjszakája 2010.10.15.

14 Dinamikus idő A kreativitás melegágya az a helyzet, amikor az előzetes elvárásainkhoz nem illeszkedik a valóság, vagyis furcsa szituációba kerülünk. A furcsaság kíváncsivá tesz, ami arra indít, hogy új magyarázatokat keressünk Dinamikus szemlélet a felmerülő váratlan helyzet hatására oly módon strukturálódik újra, hogy az a probléma kreatív megoldását eredményezi. Magyar Coachszövetség Managerek éjszakája 2010.10.15.

15 Válságkezelés A statikus modellben a problémamegoldás hasonlít ahhoz, amikor valaki a múltból a jelenbe érve megragadja a problémát, mint egy nehéz tárgyat, és a remélt jövőbeli megoldás felé halad vele. A megoldás jutalma az, hogy leteheti a terhét: azért akarja megoldani a problémát, hogy megszabadulhasson tőle. Magyar Coachszövetség Managerek éjszakája 2010.10.15.

16 Válságkezelés Dinamikus időfelfogás esetén a megoldás a jövőből jön, arra használ minket, hogy összekapcsoljuk a problémával és asszisztáljunk neki, hogy a problémával együtt kéz a kézben a jelenen át a múltba „távozzanak”! Magyar Coachszövetség Managerek éjszakája 2010.10.15.

17 Válságkezelés Degeneráció (vagy a stagnálás, vegetálás, majd a gyors pusztulás) Regeneráció (azaz a probléma megoldását lehetővé tevő új kognitív struktúrák és viselkedésmintázatok létrehozása Magyar Coachszövetség Managerek éjszakája 2010.10.15.

18 Válságkezelők A GYAKORLAT AZ ELMÉLET NÉLKÜL VAK, A TEÓRIA A GYAKORLAT NÉLKÜL ÜRES! Nem az a feladatunk, hogy a hozzánk fordulók pontosan azt mondják vagy tegyék, amit mi, hanem az, hogy olyan képességek birtokába kerüljenek a kidolgozott módszer révén, amelyek lehetővé teszik számukra egy nem várt probléma sikeres megoldását is. Magyar Coachszövetség Managerek éjszakája 2010.10.15.

19 Játék Semmi sem állandó legkevésbé a néző (a coachee), aki maga is a múló idő kerengőjében kering: a befogadás (coaching) során egyszerre veszti el és találja meg önmagát. Magyar Coachszövetség Managerek éjszakája 2010.10.15.

20 Szép múlt vár ránk „A lelkem ég, mert mindent meg akar tudni!” St. Ágoston Magyar Coachszövetség Managerek éjszakája 2010.10.15.


Letölteni ppt "Menedzserek Éjszakája Velence, 2010.10.15. MAGYAR COACHSZÖVETSÉG KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY."

Hasonló előadás


Google Hirdetések