Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TÁM-PONT A TESSÉK! Közhasznú Egyesület és a Törökbálinti Kórház mentálhigiénés segítő programja egészségügyi dolgozók számára.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TÁM-PONT A TESSÉK! Közhasznú Egyesület és a Törökbálinti Kórház mentálhigiénés segítő programja egészségügyi dolgozók számára."— Előadás másolata:

1 TÁM-PONT A TESSÉK! Közhasznú Egyesület és a Törökbálinti Kórház mentálhigiénés segítő programja egészségügyi dolgozók számára.

2 Igények, motiváció A TESSÉK! Közhasznú Egyesület részéről: Szakmai múlt, személyes élmények Egyesületi célkitűzések A Törökbálinti Kórház részéről: A szakdolgozók jelezték a kórház vezetése felé, hogy szükségét érzik egyfajta segítségnyújtásnak a konfliktusaik kezelése területén. A vezetés „,minőségcélként” is megfogalmazta a 2015-ös operatív tervek között a dolgozók kiégés elleni prevenciójának segítését.

3 Megvizsgált lehetőségek hátrányai „Belső képzés” = kvázi kötelező munkaértekezlet. Általános ismeretek átadására (előadás formájában) ez alkalmas lehet a problémák bemutatására, de egyéni kérdésekre nem adható így válasz. „Önkéntes képzés, tréning”. A túlterheltség miatt önként nem szánnak időt – bármennyire is hasznosnak tartanák – akár kiscsoportos képzésekre sem, mert vagy dolgoznak, vagy otthon vannak (esetleg másod-, harmad- munkahelyen). Általában jellemző, hogy a problémáikat nem vállalják fel nyíltan, mert félnek a következménytől, kiszolgáltatottnak érzik magukat részben a feletteseik, orvosok, magas vezetők felé.

4 A választott út kiépítése Ismerkedés a lehetőséggel: Érdeklődés felkeltése, figyelem-felhívás a dolgozói értekezleten. Szóbeli és írásos emlékeztetők. Technikai feltételek megteremtése: Video megtekintésének lehetősége saját hálózaton belül Számláló használata

5 Következő lépések 2 és fél hónap alatt 18 video Tetszik, ill. hozzászólás opciók megvalósítása Youtube lehetőség vagy saját honlapon, jelszóval védetten történő megjelenítés Fél év után a helyzet értékelése kérdőíves felméréssel, amelynek eredményét felhasználjuk a folytatásban.

6 Információ TESSÉK! Közhasznú Egyesület Teljes emberért, sikeres, segítő életért közösen Közhasznú Egyesület Dr. Hoffmann Gergely humandok@gmail.com 0670/622-8170 Vas Mária Maja 0630/921-0201


Letölteni ppt "TÁM-PONT A TESSÉK! Közhasznú Egyesület és a Törökbálinti Kórház mentálhigiénés segítő programja egészségügyi dolgozók számára."

Hasonló előadás


Google Hirdetések