Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

NPK Szaktanácsadói tagozatának alakuló napja 2015. május 27. NPK Szaktanácsadói tagozatának alakuló napja 2015. május 27. Az ember szava nem szél, ami.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "NPK Szaktanácsadói tagozatának alakuló napja 2015. május 27. NPK Szaktanácsadói tagozatának alakuló napja 2015. május 27. Az ember szava nem szél, ami."— Előadás másolata:

1 NPK Szaktanácsadói tagozatának alakuló napja 2015. május 27. NPK Szaktanácsadói tagozatának alakuló napja 2015. május 27. Az ember szava nem szél, ami jön és elmegy. (...) Amit az ember mond, az úgy is kell legyen. Nem csuda ez, hanem becsület. Wass Albert

2 A mai feladatunk:

3 NPK TAGOZAT1 TAGOZAT2TAGOZAT Szaktanácsadói tagozat megalakulása

4 A szaktanácsadói tagozaton belül alakítsunk ki szakmai csoportokat? Óvodapedagógusok Tanítók Tanárok Tantárgygondozók Intézményfejlesztők…….

5 SWOT-analízis kimunkálása:  Erősségeink  Gyengeségeink  Veszélyek  Lehetőségek, a tagozat fenntartása érdekében

6 Erősségek, Gyengeségek, Veszélyek, Lehetőségek

7 Hogyan tovább a tagozatban?  Egymás segítése  Információk átadása tagozaton belül  Lehetőségeink felkutatása  Sikereink megosztása  Problémáink feltárása  Megoldások keresése  Pedagógus Kar segítségének kérése

8 A szaktanácsadás megújítása, mint a pedagógusképzés támogatása Forrás: Modern Iskola. hu tegnapi számából

9

10 A szaktanácsadó „Sorstárs”: Aki a meglátogatott pedagógussal azonos végzettségű (azonos szakjai vannak), a hét négy napján vele hasonló körülmények között, lehetőleg azonos intézménytípusban, hasonló problémák megoldásán dolgozik.

11 „Tükör”: Aki visszatükrözi, hogy milyen a meglátogatott pedagógus, illetve az intézmény. Milyen szakmai kompetenciákkal rendelkezik az egyén, illetve milyen erőforrások állnak az intézmény rendelkezésére. A szaktanácsadó

12 „ Méhecske”: Aki szaktanácsadói látogatásai során sokat lát, sokat tapasztal, és e közben tapasztalatot és információt közvetít.

13 „Helikopter”: Aki a pedagógust körülvevő, belső, intézményi és a tágabb, szakmai és oktatáspolitikai környezetet ismerő, pártatlan külső szem. A szaktanácsadó

14 Összegezve: segít a folyamatos szakmai fejlődés kihívásainak azonosításában és megvalósításában.

15

16 Köszönöm a figyelmet! Köszönöm, hogy eljöttetek! jobbagye@gmail.com


Letölteni ppt "NPK Szaktanácsadói tagozatának alakuló napja 2015. május 27. NPK Szaktanácsadói tagozatának alakuló napja 2015. május 27. Az ember szava nem szél, ami."

Hasonló előadás


Google Hirdetések