Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tizedik előadás 2015.. A teljes lemezes fogpótlások készítésének klinikai és laboratóriumi munkafázisai Klinikai munkafázisok A panaszoktól a prognózisig.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tizedik előadás 2015.. A teljes lemezes fogpótlások készítésének klinikai és laboratóriumi munkafázisai Klinikai munkafázisok A panaszoktól a prognózisig."— Előadás másolata:

1 Tizedik előadás 2015.

2 A teljes lemezes fogpótlások készítésének klinikai és laboratóriumi munkafázisai Klinikai munkafázisok A panaszoktól a prognózisig. Anatómiai lenyomat készítése.A panaszoktól a prognózisig. Anatómiai lenyomat készítése. Az egyéni kanál határainak berajzolása.Az egyéni kanál határainak berajzolása. Az egyéni kanál befunkcionálása. Funkciós lenyomat készítése.Az egyéni kanál befunkcionálása. Funkciós lenyomat készítése. A központi harapási helyzet meghatározása, arcív regisztráció, a fogak színének és formájának meghatározása.A központi harapási helyzet meghatározása, arcív regisztráció, a fogak színének és formájának meghatározása. A próbafogsorok ellenőrzése, fogpróba.A próbafogsorok ellenőrzése, fogpróba. Átadás.Átadás. Rövid távú visszarendelésRövid távú visszarendelés Hosszú távú visszarendelés.Hosszú távú visszarendelés. Laboratóriumi munkafázisok Anatómiai minta készítése.Anatómiai minta készítése. Egyéni kanál készítése.Egyéni kanál készítése. Funkciós minta készítése. Harapási sablon készítése.Funkciós minta készítése. Harapási sablon készítése. A funkciós minták artikulátorba gipszelése. Próbafogsorok elkészítése.A funkciós minták artikulátorba gipszelése. Próbafogsorok elkészítése. Készrevitel.Készrevitel.

3 Átadás

4 Átadás

5 Mit ellenőrzünk átadás munkafáziskor? Először az artikulátorban a mintán, majd a szájban. A mucosalis felszín viszonyát a funkciós mintához, illetve a nyálkahártya-csont alapzathoz.A mucosalis felszín viszonyát a funkciós mintához, illetve a nyálkahártya-csont alapzathoz. A polírozott felszín kialakítását.A polírozott felszín kialakítását. A rágó- illetve a metszőfelszín kialakítását, egymáshoz való viszonyát, az occlusios- articulatios viszonyok ellenőrzését.A rágó- illetve a metszőfelszín kialakítását, egymáshoz való viszonyát, az occlusios- articulatios viszonyok ellenőrzését. Az esztétikai hatást.Az esztétikai hatást. Az alaplemez viszonyát a funkciós mintához, illetve a nyálkahártya-csont alapzathoz.Az alaplemez viszonyát a funkciós mintához, illetve a nyálkahártya-csont alapzathoz. A műíny kialakítását.A műíny kialakítását. A műfogak egymáshoz való viszonyát, az occlusios- articulatios viszonyok ellenőrzését.A műfogak egymáshoz való viszonyát, az occlusios- articulatios viszonyok ellenőrzését. Az esztétikai hatást.Az esztétikai hatást.

6 Esztétikai hatás

7 Átadás Nincs kész!Nincs kész! Nyom! (ne korrigáljunk sokat)Nyom! (ne korrigáljunk sokat) „Mozog, ki tudom lökni a nyelvemmel!”„Mozog, ki tudom lökni a nyelvemmel!” Hordási szokások. (Váltott hordás ne)!Hordási szokások. (Váltott hordás ne)! Higiénés szokások.Higiénés szokások. Ízérzési zavarok.Ízérzési zavarok. Fokozott nyálelválasztás.Fokozott nyálelválasztás. Visszarendelés! (rövid-, hosszú távú)Visszarendelés! (rövid-, hosszú távú)

8 Nem túl magas színvonalú higiénés szokások

9 Lehetséges okok

10

11 Imlantációra várakozó páciens

12 Candida albicans Biofilm

13 Biofilm eltávolítás Dr. Rigó O. ábrája

14 Fogsortisztító doboz fogsortisztító fogkefével

15 Fogsortisztító fogkefék

16 A fogsortisztító kefe használata

17 A fogsortisztító kefe használata homorú (konkáv) felszínen


Letölteni ppt "Tizedik előadás 2015.. A teljes lemezes fogpótlások készítésének klinikai és laboratóriumi munkafázisai Klinikai munkafázisok A panaszoktól a prognózisig."

Hasonló előadás


Google Hirdetések