Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tizedik előadás 2015..

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tizedik előadás 2015.."— Előadás másolata:

1 Tizedik előadás 2015.

2 Klinikai munkafázisok Laboratóriumi munkafázisok
A teljes lemezes fogpótlások készítésének klinikai és laboratóriumi munkafázisai Klinikai munkafázisok A panaszoktól a prognózisig. Anatómiai lenyomat készítése. Az egyéni kanál határainak berajzolása. Az egyéni kanál befunkcionálása. Funkciós lenyomat készítése. A központi harapási helyzet meghatározása, arcív regisztráció, a fogak színének és formájának meghatározása. A próbafogsorok ellenőrzése, fogpróba. Átadás. Rövid távú visszarendelés Hosszú távú visszarendelés. Laboratóriumi munkafázisok Anatómiai minta készítése. Egyéni kanál készítése. Funkciós minta készítése. Harapási sablon készítése. A funkciós minták artikulátorba gipszelése. Próbafogsorok elkészítése. Készrevitel.

3 Átadás

4 Átadás

5 Mit ellenőrzünk átadás munkafáziskor
Mit ellenőrzünk átadás munkafáziskor? Először az artikulátorban a mintán, majd a szájban. A mucosalis felszín viszonyát a funkciós mintához, illetve a nyálkahártya-csont alapzathoz. A polírozott felszín kialakítását. A rágó- illetve a metszőfelszín kialakítását, egymáshoz való viszonyát, az occlusios-articulatios viszonyok ellenőrzését. Az esztétikai hatást. Az alaplemez viszonyát a funkciós mintához, illetve a nyálkahártya-csont alapzathoz. A műíny kialakítását. A műfogak egymáshoz való viszonyát, az occlusios-articulatios viszonyok ellenőrzését. Az esztétikai hatást.

6 Esztétikai hatás

7 Átadás Nincs kész! Nyom! (ne korrigáljunk sokat)
„Mozog, ki tudom lökni a nyelvemmel!” Hordási szokások. (Váltott hordás ne)! Higiénés szokások. Ízérzési zavarok. Fokozott nyálelválasztás. Visszarendelés! (rövid-, hosszú távú)

8 Nem túl magas színvonalú higiénés szokások

9 Lehetséges okok

10 Lehetséges okok

11 Imlantációra várakozó páciens

12 Biofilm Candida albicans

13 Biofilm eltávolítás Dr. Rigó O. ábrája

14 Fogsortisztító doboz fogsortisztító fogkefével

15 Fogsortisztító fogkefék

16 A fogsortisztító kefe használata

17 A fogsortisztító kefe használata homorú (konkáv) felszínen


Letölteni ppt "Tizedik előadás 2015.."

Hasonló előadás


Google Hirdetések