Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Lakberendezési stílusok

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Lakberendezési stílusok"— Előadás másolata:

1 Lakberendezési stílusok

2 Lakberendezési fő stílusok
1. mediterrán 2. romantikus 3. retro 4. vidéki 5. minimál 6. klasszikus 7. japán 8. pop-art

3 1 Mediterrán stílus Színek: tört fehérkukorica-sárga, narancs, őszibarack, terrakotta, rozsdabarna, moha-zöld, olívzöld, fenyő-zöld, meleg barna, dióbarna, és a kék meleg tónusai Padló, matt, kicsit kopottas jellegű padlólap; természetes hatású (gyapjú, gyékény, kókusz, stb.) szőnyeg Bútorok: kevés de az robosztus méretű, akár kézi faragással díszített, tömör fából készül: nagy kanapé,fotel, natúr fonott bútorok, kovácsoltvas ülő- és kisbútorok

4 1. Mediterrán stílus Textilek, kelmék: romantikus rózsaminták, csíkos, kockás strapabíró szövetek, áttetsző csipkék, természetes anyagok, lenvászonterítők, gyapjútakarók. A foltvarrás technikájával készülő, vagy kézi hímzésű dekoráció. Kiegészítők: Vidám képek, illóolajos üvegek, fűszerolajok, kerámia edények, vázák, díszek, kovácsoltvas keretes tükrök.

5 1. Mediterrán

6 2. Romantikus stílus

7 2. Romantikus stílus Finom mintázatú anyagok, pasztellszínek, csigavonalak jellemzik ezt a stílust. Halvány,természetes színek, amiket virágos vagy csíkos tapétával és textíliákkal még hangulatosabbá és romantikusabbá varázsolja a teret. Visszafogottan csillogó nemes anyagok jellemzik: bársony, selyem, szatén, fátyolszövet teszi elegánssá. Jellemzőek a márványfelületek és a kényelmes selyemmel borított párnarétegek.

8 2. Romantikus stílus A luxus fokozásaként tükröket, kristályokat és üvegtárgyakat is elhelyeznek. Ajánlottak a gyertyatartók a lakás minden pontjára.

9 3. Retro stílus

10 3. Retro stílus A stílus is kissé bohókás és fiatalos, színeiben és bútoraiban egyaránt. Jellemzőek rá a feltűnő minták és a műanyag minden mennyiségben. Kedvelt színei a fekete, a fehér, a piros – melyeket előszeretettel alkalmaz egymás kontrasztjaként -, de a lényeg, hogy harsány legyen, és a tekintetet odavonzza.

11 3. Retro stílus Nemcsak a színek harsányak, de a mintázatok és az anyagválasztás is merész, gyakoriak a műbőr, és a lakk felületek. Eltúlzott mennyiségű geometriai mintázattal – körök, csíkok, hullámok, téglalapok, négyzetek egyvelegével – nagy virágmintákkal találkozhatunk.

12 4. Vidéki stílus

13 4. Vidéki stílus Kifinomult színvilág jellemzi e stílust, a nyugodtabb, tompább színek alkalmazása: kék és a meleg barna színek teszik az otthont hangulatossá. Textilválasztéka sokszínű, jól mutat a kockás, csíkos a virágossal, mintással. A berendezések és textíliák természetes anyagokból készülnek. Bútorzata praktikus. A kandallóban ropogó tűz a teljes harmóniát jelenti ebben a stílusban. A régi és az új jól megfér egymás mellett.  

14 5. Minimál stílus

15 5. Minimál stílus A minimál stílus a tér és a levegő utáni vágynak tesz eleget. Nagy rendezettség, ám minimális anyag- és dekoráció-felhasználás jellemzi. Minden szimmetrikusan és ritmikusan van elhelyezve. A színek leheletkönnyűek, nem rikítanak ki a lakásból. Színei leginkább a földszínek, a szürke, a fekete, a fehér, és a halványsárga. A textíliák rendszerint mintázat nélküliek.

16 5. Minimál stílus Formavilága egyszerű, letisztult, távol áll tőle a hivalkodás, elegancia jellemzi.  A terek dekorálása is a minimálisan szükséges dísztárgyakra korlátozódik.

17 6. Klasszikus stílus

18 6. Klasszikus stílus Főbb jellemzők:fensőbbséges, elegáns, értékes, fényűző, távolságtartó, nyugalmat árasztó A klasszikus bútorok az igazi, örök szépséget képviselik. Ízléses, kisebb és nagyobb bútorok egyaránt a funkcionalitás szerepében állnak, kényelemmel ötvözve. A lakás összképéhez tartozik a kandalló.

19 6. Klasszikus stílus A bútorok mellett a kelmék adják meg a klasszikus otthon karakterét. A drapériák, függönyök nemes anyagból  - selyemből, bársonyból, csipkéből – készülnek. Az anyagok között előszeretettel használjuk a sima vásznat virágmintákkal, a selymet, illetve a csipkét, a rojtos anyagból készült függönyöket.

20 7. Japán stílus

21 7. Japán stílus Lényege: a szépség és a hagyomány a praktikum és a szépség. Minden nagyon egyszerű, de jellegzetes vonalvezetésű. Világos fa- vagy kőpadló, sötét és alacsony bútorok, fehér és tört fehér falak. Letisztult formák és finom, tompított árnyalatok jellemzik. Nem szereti a csillogást, matt felületeket használ. A falakon és tevtílilákon minimális mennyiségű festett motívumok vannak :lótuszvirág, a madár és bambuszlevél.

22 8. Pop-art stílus

23 8. Pop-art stílus Pop stílus feltűnő és energikus „képregény művészet”modern, merész. Igényes belső környezetben kreativitás és egy csipetnyi irónia jellemzi. A színek intenzívek mind a kárpitokon mind az anyagokon mesés türkizek, narancs, zöldek, pink, lila, piros. A csempék fényesek és anyagukban különleges textúrájúak. Vonalas és íves geometrikus formák jellemzik az ilyen otthont.

24 Teszt 3 kérdés Igaz vagy hamis az alábbi állítás?
Mediterrán stílusú lakásokban természetes anyagokból készülnek a bútorok és a lakástextíliák is.

25 Teszt 1 kérdés Igaz vagy hamis az alábbi állítás?
A japán stílusú lakásokban aprómintás anyagokat nem használnak díszítésre.

26 Teszt 2 kérdés Igaz vagy hamis az alábbi állítás?
A pop-art stílusú szobákban a színek intenzívek.

27 Teszt 4 kérdés Igaz vagy hamis az alábbi állítás?
A vidéki stílusú lakásokat meleg barna színek teszik otthonossá.

28 Teszt 5 kérdés Igaz vagy hamis az alábbi állítás?
A romantikus stílusú szobákat a pasztell színek jellemzik.

29 Ellenőrzés 1 kérdés Igaz vagy hamis az alábbi állítás?
A japán stílusú lakásokban aprómintás anyagokat nem használnak díszítésre.

30 Ellenőrzés 2 kérdés Igaz vagy hamis az alábbi állítás?
A pop-art stílusú szobákban a színek intenzívek.

31 Ellenőrzés 3 kérdés Igaz vagy hamis az alábbi állítás?
Mediterrán stílusú lakásokban természetes anyagokból készülnek a bútorok és a lakástextíliák is.

32 Ellenőrzés 4 kérdés Igaz vagy hamis az alábbi állítás?
A vidéki stílusú lakásokat meleg barna színek teszik otthonossá.

33 Ellenőrzés 5 kérdés Igaz vagy hamis az alábbi állítás?
A romantikus stílusú szobákat a pasztell színek jellemzik.


Letölteni ppt "Lakberendezési stílusok"

Hasonló előadás


Google Hirdetések