Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ÚJ, MÉREGMENTES készítmény fonálférgek ellen

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ÚJ, MÉREGMENTES készítmény fonálférgek ellen"— Előadás másolata:

1 ÚJ, MÉREGMENTES készítmény fonálférgek ellen
NEMTOFIX NEMTOFIX ÚJ, MÉREGMENTES készítmény fonálférgek ellen

2 egészséges gyökér fonálféreggel fertőzött gyökér
NEMTOFIX egészséges gyökér fonálféreggel fertőzött gyökér A fonálférgek (nematodák) a talajban igen nagy számban fordulnak elő, de szabad szemmel nem láthatók apró méretük miatt. Egy részük ragadozó, mások baktériumokkal, gombafonalakkal táplálkoznak, és vannak növényeket károsító fajok is

3 Egyesek közvezetett kárt tehetnek kórokozó vírusok terjesztésével is.
NEMTOFIX Ez utóbbiak, a gyökerek szívogatásával nem csupán a növények kondícióját rontják, de károsan hatnak a termés minőségére, eltarthatóságára is. Egyesek közvezetett kárt tehetnek kórokozó vírusok terjesztésével is.

4 Néhány fonálféreg faj a legkárosabbak közül:
NEMTOFIX Néhány fonálféreg faj a legkárosabbak közül: - Gyökérgubacs fonálférgek (Meloidogyne spp.) - Közönséges burgonya-fonálféreg (Heterodera rostochinensis) - Tűfonálférgek (Longidorus, Paralongidorus, Xiphinema fajok) - Szár-fonálféreg (Ditylenchus dipsaci) - Szamóca fonálféreg (Aphelenchoides fragariae) - Krizantém-levélfonálféreg (Aphelenchoides ritzemabosi)

5 NEMTOFIX Melyek a fonálféreggel fertőzött növény tünetei? Gyökéren gubacsok (paradicsom és sok más növény), vastagodás, felrepedés (sárgarépa), burgonyán ólomszürke, besüppedő foltok stb. A növény föld feletti részén: visszamaradt fejlődés, még bőséges öntözés mellett is lankad, a lombozat sárgul. Jellemző lehet a szárrövidülés (hagyma), levéltorzulás (szamóca stb.) levélfoltosság, száradás (krizantém)

6 A gyökérfonálféreg életciklusa

7 nőstény tojások

8 A fonálférgek kártételének csökkentésére többféle módszer létezik:
NEMTOFIX A fonálférgek kártételének csökkentésére többféle módszer létezik: 1. Rezisztenciára nemesítés 2. Agrotechnikai műveletek 3. Kémiai védekezés

9 NEMTOFIX ? Mi a

10 SZERVES TRÁGYA OLDAT NEMTOFIX ÖSSZETEVŐK w/w % Szerves anyag 25
Összes nitrogén 5 Vízoldható K2O 5 Vízoldható P2O5 5 pH Fajsúly 1,3 kg

11 A NEMTOFIX fonálféreg SZAPORODÁS elleni növényi kivonatokat tartalmaz.
Szezámmag, körömvirág és kakukkfű kivonatai maradéktalanul oxidálják a második fejlődési fázisban levő fonálféreg lárvát

12 Ezekből a növényekből különleges eljárásokkal
NEMAKEY FOLYÉKONY SZERVES TRÁGYA Ezekből a növényekből különleges eljárásokkal ESSZENCIA OLAJ KÉSZÜL.

13 FOLYÉKONY SZERVES TRÁGYA
NEMTOFIX FOLYÉKONY SZERVES TRÁGYA Másodsorban, a NEMTOFIX szerves zsírsavakat tartalmaz, mely magas felületi feszültségének köszönhetően bevonja a gyökéren található fonálféreg petéket. Mivel a lárvák nem tudnak kikelni, a NEMTOFIX hosszú ideig megtartja hatását.

14 NEMTOFIX FOLYÉKONY SZERVES TRÁGYA A NEMTOFIX természetes, szabad aminosavakat is tartalmaz új gyökerek fejlesztéséhez.

15 NEMTOFIX FOLYÉKONY SZERVES TRÁGYA MI A KÜLÖNBSÉG A NEMTOFIX ÉS MÁS FONÁLFÉREG ELLENI SZEREK (nematocidok) KÖZÖTT?

16 FOLYÉKONY SZERVES TRÁGYA
NEMTOFIX FOLYÉKONY SZERVES TRÁGYA NEMTOFIX Más termékek Szabványos, hatékony Nincs rá szabvány Könnyen oldódik Nehezen oldódik Emulgeátort tartalmaz Nincs emulgeátor Zsírsavakat tartalmaz Nincsenek zsírsavak Aminosavakat tartalmaz

17 FELHASZNÁLÁS NEMTOFIX A NEMTOFIX hatásos a kártevő fonálférgek ellen. A NEMTOFIX minden növény minden fejlődési fázisában alkalmazható A NEMTOFIX a fonálféreg ellen megelőzésként és a fertőzött növény kezelésére is alkalmas. NEMTOFIX palántázás előtt is használható, közvetlenül a talajra juttatva

18 Hogyan használjuk? NEMAKEY 1.A talaj legyen száraz a NEMTOFIX használata előtt. 2. Az flakont rázzuk fel mielőtt a NEMTOFIX-et az öntözőtartályba öntenénk. 3. Mialatt öntözünk, a tartályban lévő NEMTOFIX oldatot időről-időre keverjük meg.

19 Hogyan használjuk? NEMTOFIX 4. A csepegtető tartályból kicsepegtetjük a teljes NEMTOFIX oldatot. 5. NEMTOFIX oldatot a talajnak teljesen fel kell szívnia, a gyökérzónának pedig nedves-nek kell lennie. Fontos, hogy kicsepegés után tiszta vízzel öblítsük át kb. 30 másodpercig a csepegtető rendszert.

20 Ajánlott a nematocidot egymagában használni.
Hogyan használjuk? NEMTOFIX Ha a NEMTOFIX oldatot kijuttatuk, a gyökérzónának teljesen nedvesnek kell lennie Ajánlott a nematocidot  egymagában használni.   Újra öntözés 2 nappal a NEMTOFIX használata után történhet

21 NEMTOFIX Ajánlott a fonálférgek számának felvételezése kezelés előtt és után, a 10. és 20. napon Összehasonlítás céljából érdemes az ültetvény egy részét kezeletlenül hagyni, így jól láthatjuk a hatást.

22 NEMTOFIX nem veszélyes az emberekre, állatokra és a környezetre.

23 Eredmények: Hosszabb hatástartam Teljesen természetes Nincs utóhatása
NEMTOFIX Hosszabb hatástartam Teljesen természetes Nincs utóhatása Sikeresen kiszárítja a fonálféreg szaporító képleteit Nagyban akadályozza a tojások kikelését Az oldat természetes szabad aminosavval dúsított.

24 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET


Letölteni ppt "ÚJ, MÉREGMENTES készítmény fonálférgek ellen"

Hasonló előadás


Google Hirdetések