Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Bioaugmentációs eljárások a biológiai szennyvíztisztítás területén A képződő fölösiszap mennyiségének csökkentése az eleveniszap biotechnológiai optimalizálásával.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Bioaugmentációs eljárások a biológiai szennyvíztisztítás területén A képződő fölösiszap mennyiségének csökkentése az eleveniszap biotechnológiai optimalizálásával."— Előadás másolata:

1 Bioaugmentációs eljárások a biológiai szennyvíztisztítás területén A képződő fölösiszap mennyiségének csökkentése az eleveniszap biotechnológiai optimalizálásával Malatech Water Kft. Malaczkó Szabolcs 2011. október 8.

2 A fölösiszap képződését alapvetően meghatározza: - a telepet terhelő szerves anyag mennyisége - a bioreaktorokban fenntartott körülmények - a tisztításban résztvevő mikroorganizmusok tulajdonságai. A bioaugmentáció lehetőséget nyújt a beavatkozásra gépészeti és konfigurációs módosítások nélkül, az eleveniszap fajösszetételének átalakításával. A cél: olyan baktériumokkal dúsítani az eleveniszapot, melyek azonos, vagy jobb tisztítási hatásfok mellett kisebb iszaphozamot produkálnak.

3 Hatásmechanizmusok az eleveniszap bioaugmentációja során: Faji diverzitás növekedése – szélesebb spektrumú szerves anyag lebontási képesség Tisztítási kapacitás növekedése – a generikus baktériumfajok terhelése, és ezáltal fajlagos szaporodási sebessége csökken Fokozott exocelluláris enzimtermelés – partikulált szubsztrátok hatékonyabb lebontása

4 Eredmények a gyakorlatban, különböző elrendezésű és terhelésű szennyvíztisztító telepeken -Anoxikus-aerob -Anaerob-anoxikus-aerob -Aerob -Kétfokozatú aerob -Oxidációs árok

5 Kalocsa

6 Fajsz

7 Pápa

8 Abony

9 Miskolc

10 Gödöllő

11 Soltvadkert

12 Csurgó

13 Szarvas

14 Vásárosnamény

15 Köszönjük megtisztelő figyelmüket!


Letölteni ppt "Bioaugmentációs eljárások a biológiai szennyvíztisztítás területén A képződő fölösiszap mennyiségének csökkentése az eleveniszap biotechnológiai optimalizálásával."

Hasonló előadás


Google Hirdetések