Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mit láthatunk a www.iso.org honlapon? Az előző ISO 9001 szabvány szerint kiadott tanúsítványok (várhatóan) az új ISO 9001 szabvány kiadását követő 24 hónapig.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mit láthatunk a www.iso.org honlapon? Az előző ISO 9001 szabvány szerint kiadott tanúsítványok (várhatóan) az új ISO 9001 szabvány kiadását követő 24 hónapig."— Előadás másolata:

1 Mit láthatunk a www.iso.org honlapon? Az előző ISO 9001 szabvány szerint kiadott tanúsítványok (várhatóan) az új ISO 9001 szabvány kiadását követő 24 hónapig maradnak érvényesek. Egy évvel az új szabvány megjelenése után csak ezen szabvány szerinti tanúsítványt lehet kiadni.

2 A változtatások nemcsak a rendszer dokumentumait előállítókra vonatkoznak, hanem:  az ellenőrzéseket végzőkre,  a belső auditot végzőkre, és  a harmadik fél általi auditot végzőkre A célok közt szerepel, hogy a rendszerdokumentáció változtatásai legyenek kisebbek, mint az auditálási módszerek változtatásai. Változások az ISO 9001 szabványban Az ISO szabványok (elvben) minden 5. évben felülvizsgálatra kerülnek Az ISO 9000-es család felülvizsgálata legutóbb 2005-ben történt meg; ekkor csak a 9000-es szakszótárban történt néhány kisebb változtatás. A felülvizsgálat lehetséges eredményei: megtartás, visszavonás, módosítás, felülbírálat Az ISO-n belül nincs formális különbség a felülbírálat és a módosítás között

3 Milyen szabványpontokra kell kitérni a MK-ban? 4. MIR 4.1. Általános követelmények 4.2. Dokumentálás követelményei 6. Gazdálkodás az erőforrásokkal 6.1. Gondoskodás az erőforrásokról 6.2. Emberi erőforrások 6.3. Infrastruktúra 6.4. Munkakörnyezet 7. A termék előállítása 7.1. A termék-előállítás megtervezése 7.2. A vevővel kapcsolatos folyamatok 7.3. Tervezés és fejlesztés 7.4. Beszerzés 7.5. A termék előállítása és szolgál- tatás nyújtása (7.5.5.) 7.6. Megfigyelő- és mérőeszközök kezelése 5. A vezetőség felelősségi köre 5.1. A vezetőség elkötelezettsége 5.2. Vevőközpontúság 5.3. Minőségpolitika 5.4. Tervezés 5.5. Felelősségi kör, hatáskör, kommunikáció 5.6. Vezetőségi átvizsgálás 8. Mérés, elemzés, fejlesztés 8.1. Általános rész 8.2. Figyelemmel kisérés és mérés 8.3. A nem megfelelő termék kezelése 8.4. Az adatok elemzése 8.5. Fejlesztés A dokumentáció lehet bármilyen alakú vagy típusú adathordozón! és még vannak 3. szintű alpontok is…

4 Kivonat a 7.5.5. pontból A szervezetnek a belső feldolgozás és a tervezett rendeltetési helyre való kiszál- lítás során alkotóelemeivel együtt meg kell óvnia a terméket annak érdekében, hogy fenntartsa a követel- ményeknek való megfelelőséget. A megóvásnak értelemszerűen magában kell foglalnia az azo- nosítást, a kezelést, a csoma- golást és a tárolást Kivonat a 7.6. pontból Amennyiben a termék meghatározott követelményeknek való megfelelőségének bizonyításához a termékre vonatkozó figyelemmel kísérések és mérések szükségesek, a szervezetnek meg kell határoznia ezeket a megfigyeléseket és méréseket, valamint az ezekhez szükséges eszközöket. Ahol bizonyítható érvényű eredményekről kell gondoskodni, ott a mérőberendezéseket: a.) meghatározott időközönként és/vagy használatbavétel előtt kalibrálni vagy hitelesíteni kell, ls ezek eredményeiről a feljegyzéseket meg kell őrizni. b.) szükség szerint be kell állítani, vagy újra be kell állítani, c.) azonosítani kell annak érdekében, hogy meghatározzák a berendezés kalibrált állapotát, d.) meg kell védeni az olyan beállításoktól, amelyek érvényteleníthetik a mérési eredményt, e.) meg kell óvni a sérüléstől és állaguk romlásától a kezelés, a karbantartás és a tárolás során. Ha a meghatározott követelmények figyelemmel kísérésére és mérésére számítógépes szoftvert használnak, akkor meg kell erősíteni annak a szándék szerinti alkalmazhatóságát. Ezt az első alkalmazás előtt kell elvégezni, és szükség szerint ismételt megerősítést kell végezni.

5 Az ápr. 8-i órára kialakítandók a csoportok Egy-egy csoport min. 4, max. 5 fős legyen. ápr.22Minden csoport döntse el legkésőbb ápr.22-re, hogy mikor szeretne digerálni. Egy tanrend szerinti órán legfeljebb 3 csoportot tudok digerre fogadni. Amelyik csoport előbb jelentkezik a digerre, annak nagyobb időpont-választék áll rendelkezésére. kapcsolat-tartótaki a MK, E-ut, Form, DB 5 fős csoportnál elosztási jegyzékbeküldését koordinálja, valamint a diger időpontját egyeztetiA csoportok válasszanak maguknak „kapcsolat-tartót”, aki a csoport anyagának (MK, E-ut, Form, DB + 5 fős csoportnál elosztási jegyzék) beküldését koordinálja, valamint a diger időpontját egyezteti.


Letölteni ppt "Mit láthatunk a www.iso.org honlapon? Az előző ISO 9001 szabvány szerint kiadott tanúsítványok (várhatóan) az új ISO 9001 szabvány kiadását követő 24 hónapig."

Hasonló előadás


Google Hirdetések