Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Dömsöd Készítette: Moór Zsanett. Fekvése Dömsöd nagyközség Budapesttõl délre helyezkedik el a Ráckevei Duna - ág bal partján. n Fekvése következtében.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Dömsöd Készítette: Moór Zsanett. Fekvése Dömsöd nagyközség Budapesttõl délre helyezkedik el a Ráckevei Duna - ág bal partján. n Fekvése következtében."— Előadás másolata:

1 Dömsöd Készítette: Moór Zsanett

2 Fekvése Dömsöd nagyközség Budapesttõl délre helyezkedik el a Ráckevei Duna - ág bal partján. n Fekvése következtében a község nyugati határa a Duna, keleten pedig benyúlik a Kiskunsági Nemzeti Park területébe.

3 n A községet átszeli az 51-es fõközlekedési útvonal, melyen az M0-s autópálya 15 perc alatt, Budapest 40 perc alatt elérhetõ

4 Története n Dömsöd két községbõl, Dab és Dömsöd egyesítésébõl jött létre 1939. január 1-én n A község pecsétje 1686-ból származik

5 n A századforduló nagybirtokosai gr. Ráday, Boemelburg és a Papp családok voltak n Az elmúlt egy évtized alatt megvalósult a település földgázzal történõ ellátása, kiépült a távhívásos telefonhálózat.

6 Látnivalók n Petőfi Emlékmúzeum n Dömsödi Református templom n Petõfi Sándor Oktatási- és Mûvelõdési Központot

7 Térkép

8 Galéria

9


Letölteni ppt "Dömsöd Készítette: Moór Zsanett. Fekvése Dömsöd nagyközség Budapesttõl délre helyezkedik el a Ráckevei Duna - ág bal partján. n Fekvése következtében."

Hasonló előadás


Google Hirdetések